Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Hva er aktiv hudpleie? KICKS forklarer begrepet

Aktiv hudpleie kan hjelpe deg med å få strålende, glatt og forynget hud. Men hva innebærer det egentlig, og hvilke ingredienser er det som faktisk gjør en forskjell på huden? Vi oppklarer alle spørsmålstegn.

Aktiv hudpleie er et begrep som har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. Hvis du tar en titt på hudpleieproduktene på baderomshyllen din, vil du se ord som retinol, AHA-syre, vitamin C og niacinamid. For mange kan disse begrepene føles fremmede og forvirrende. Så hva innebærer aktiv hudpleie egentlig, og hvilke ingredienser er det som regnes som aktive? I tillegg finnes det visse aktive ingredienser som det er best å ikke blande. KICKS forklarer begrepet, og lister opp noen aktive ingredienser som gir umistelig glød, jevn hudtone og yngre hud!

Hva innebærer aktiv hudpleie?

Aktiv hudpleie er et samlenavn på en gruppe hudpleieprodukter som inneholder aktive ingredienser. Aktive ingredienser kan beskrives som de stoffene i hudpleieproduktene dine som faktisk gjør en merkbar forskjell i huden. Du kan for eksempel merke til at fine linjer reduseres hvis du bruker ett bestemt produkt, eller at pigmentflekker sakte, men sikkert begynner å falme av et annet. Hvis et produkt inneholder en aktiv ingrediens, kan mengden noen ganger stå merket i prosent på emballasjen.

Aktive ingredienser i hudpleie om gjør forskjell

Leter du etter et produkt som gir huden din vakker glød? Eller et produkt som øker kollagenproduksjonen og reduserer fine linjer? Antioksidanter, vitaminer og syrer er noen eksempler på skarpe aktive ingredienser i hudpleie som kan gjøre stor forskjell for huden din. Her har vi listet opp ingrediensene med aktive egenskaper du ikke vil være foruten.

Vitamin C

Vitamin C er en hyllet ingrediens blant både hudterapeuter og hudpleiefantaster. Denne superingrediensen jevner ut hudtonen og beskytter huden mot frie radikaler. Derfor er Vitamin C spesielt bra å bruke hvis du vil redusere pigmentflekker. Vitamin C fremmer også kollagenproduksjonen som ved gjentatt bruk minimerer fine linjer.

Syrer

Syrer er en gruppe ingredienser som har velfortjent status som aktive ingredienser. Ulike syrer har ulik effekt på huden. De vanligste syrene er AHA-syre, BHA-syre og PHA-syre. AHA-syre har en eksfolierende effekt på huden, det bidrar til å jevne ut hudtonen og gir en blendende glød. Det finnes en rekke aktive AHA-syrer. Noen av de mest populære er glykolsyre og melkesyre. BHA-syrer har en antiinflammatorisk effekt, det passer for dem som har akneutsatt hud. Salisylsyre er en spesielt populær BHA-syre. PHA-syre passer for dem med sensitiv hud og gir skånsom peeling takket være større molekyler.

Retinol

Retinol er en ingrediens med stjernestatus når det gjelder aktiv hudpleie. Retinol blir først og fremst beskrevet som et hudforyngende produkt fordi det stimulerer kollagenproduksjonen, som igjen glatter ut fine linjer. Hvis du har akne, vil huden din ha nytte av retinol fordi den balanserer hudens talgproduksjon. Unngå retinol hvis du har svært sensitiv hud eller rosacea. Også hvis du er gravid eller ammer.

Niacinamid

En annen hyllet hudpleiefavoritt som har fått velfortjent oppmerksomhet den siste tiden, er niacinamid. Niacinamid er en aktiv form for Vitamin B som har vist seg å ha en rekke hudforbedrende egenskaper. Niacinamid styrker blant annet hudens barrierefunksjon, bidrar til stabil fuktighetsbalanse, reduserer synligheten av porer og øker hudens elastisitet.

Hvilke ingredienser i aktiv hudpleie kan kombineres?

Når det gjelder aktiv hudpleie, må du være forsiktig med hvilke ingredienser du blander – og ikke blander. Vi tittet nærmere på hvilke ingredienser som kan kombineres og ikke.

Retinol + Vitamin C = sant

Retinol og Vitamin C er to ingredienser som man utmerket kan kombinere. Det eneste du må tenke på er å være forsiktig i solen når du bruker retinol. Bruk derfor høy SPF som beskytter huden mot skadelige stråler i løpet av dagen.

Retinol + syre styrker hverandre

En vanlig misforståelse er at syre og retinol ikke skal brukes sammen. Men faktum er at syre kan styrke effekten av retinolproduktet ditt. Hvis du har sensitiv hud, bør du være forsiktig med både syre og retinol – men du kan finne varianter som også fungerer for deg!

Vitamin C + AHA-syre = usant

To aktive ingredienser du derimot ikke bør blande er Vitamin C og AHA-syre. Vitamin C er en følsom ingrediens hvis stabilitet påvirkes av mange forskjellige faktorer. AHA-syre er en av faktorene som kan påvirke stabiliteten til PH-verdien, det betyr at den ikke absorberes like effektivt av huden. Begge ingrediensene fremmer også cellefornyelsen, noe som kan føre til irritasjon, spesielt hvis du allerede er følsom for Vitamin C.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331