Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Nå får du 20% når du handler for over 700 kr! Gjelder ikke BYREDO, Dior, gaveesker, advenstkalendere, Beauty Services og gavekort. Gjelder ons-søn.

Personvernpolicy

KICKS ivaretar personvernet ditt. Tilliten fra besøkende og kunder er KICKS’ mest verdifulle ressurs, og derfor følger KICKS denne personvernpolicyen, som er i samsvar med gjeldende personvernlovgivning. Her får du informasjon om hvordan KICKS samler inn og bruker dine personopplysninger. Policyen beskriver også dine rettigheter overfor KICKS og hvordan du kan utøve dine rettigheter. Du kan enkelt kontakte oss hvis du har spørsmål om denne personvernspolicyen eller om databehandling i KICKS generelt.

Personvernpolicyen gjelder personopplysninger som samles inn via KICKS nettside kicks.no ("kicks.no"). Den gjelder også personopplysninger som du har registrert som medlem i vårt lojalitetsprogram ("KICKS Club") og eventuelt ved behandling av personopplysninger i fysisk butikk.

I tillegg til denne policyen gjelder  kjøpsvilkår for innkjøp på kicks.no og medlemsvilkår for KICKS Club.

Hvem er ansvarlig for dine personopplysninger?

KICKS Kosmetikkedjan AB, org.nr. 556432 -9281 ("KICKS"), adresse: Box 426, SE-101 28 STOCKHOLM, er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger.

Hvilke personopplysninger behandler KICKS?

Personopplysninger som du har gitt KICKS

Du kan komme til å gi KICKS informasjon om deg selv når du bruker KICKS' tjenester, for eksempel ved kjøp i KICKS' fysiske butikker, ved bestilling eller besøk på kicks.no, ved medlemskap i KICKS Club eller når du kontakter oss via KICKS kundeservice. Personopplysninger som vanligvis er aktuelle, er: 

  • Person- og kontaktinformasjon som navn, fødselsdato, fødselsnummer, kjønn, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer osv.
  • Konto- og betalingsopplysninger (men ikke kortnummer og CVC-kode),  fakturainformasjon osv.

Personopplysninger som KICKS har samlet inn om deg

KICKS samler inn personopplysninger om deg når du bruker KICKS' tjenester, for eksempel ved kjøp i KICKS fysiske butikker, ved bestilling eller besøk på kicks.no, ved medlemskap i KICKS Club eller når du kontakter oss via KICKS kundeservice. Personopplysninger som vanligvis er aktuelle, er:

  • Navn, fødselsdato, fødselsnummer, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer osv.
  • Informasjon om varer og/eller tjenester som du har vist interesse for gjennom søk og klikk på kicks.no
  • Informasjon om åpning av e-post som KICKS har sendt deg, og hva du klikker på i e-postmeldingen
  • Din ordre-, kjøps- og klikkhistorikk som kunde, medlem og besøkende
  • Samtaler, e-post, chat og meldinger via sosiale medier og til KICKS kundeservice
  • Informasjon om hvordan du bruker KICKS' tjenester, som responstid for sider, nedlastingsfeil, hvordan du nådde og forlot tjenesten osv.
  • Resultater fra kundetilfredshets- eller markedsundersøkelser
  • Enhetsinformasjon, for eksempel IP-adresse, språkinnstillinger, geografisk informasjon om enheten og nettleserinnstillinger
  • Bilde-/videoopptak fra kameraovervåkning

Personopplysninger som KICKS har samlet inn fra tredjepart

I enkelte tilfeller bruker KICKS personopplysninger fra andre kilder, for eksempel ved oppdatering av adresseopplysninger fra folkeregisteret gjennom akkreditert leverandør. Videre brukes annonsenettverk, måleverktøy eller tredjeparter som hjelper KICKS eller dem å forstå brukeratferd og preferanser. En annonsør kan f.eks. gi KICKS informasjon om hva som skjedde etter et klikk på en annonse, for at KICKS skal kunne måle annonseeffektivitet og bli mer relevant for deg som kunde. 

Spesielt om fødselsnummer

KICKS behandler fødselsnummeret ditt for å forsikre seg om din identitet og oppdatere medlemsregistre med din postadresse. Bruk av fødselsnummer for sikker identifisering er den eneste garantien for at verdidokumenter som bonussjekker ikke havner i feil hender, men brukes av rett person. 

Spesielt om hemmelig adresse

For medlemmer med hemmelig adresse foretas ingen utsendelser per post fra KICKS. Hvis du har oppgitt telefonnummer og e-postadresse på Mine sider på nettsiden til KICKS, vil du imidlertid fortsatt få kommunikasjon via e-post og SMS. Innstillinger for disse utsendelsene kan du selv tilpasse ved å logge inn på Mine sider. 

Formål og rettslig grunnlag for behandlingen av dine personopplysninger

For følgende formål behandler KICKS dine personopplysninger for å oppfylle en rettslig forpliktelse

  • For å overholde gjeldende lovgivning og oppfylle rettslige forpliktelser, f.eks. krav i bokføringslov, produktansvar, forbrukerrettslig lovgivning og beskyttelse av personopplysninger i IT-system
  • For å forhindre misbruk, for eksempel svindel og identitetstyveri 

For følgende formål behandler KICKS dine personopplysninger for å oppfylle vår avtale med deg eller for å iverksette tiltak som du ber om før det inngås en avtale

I forbindelse med kjøp av KICKS' produkter eller bruk av KICKS' tjenester: 

  • For å bekrefte din identitet og verifisere dine person- og kontaktopplysninger
  • For å administrere din bestilling og kundeforholdet, f.eks. ved å gi deg informasjon og faktisk gjennomføre KICKS' tilbudte tjenester

I forbindelse med medlemskap i KICKS Club, som en avtale mellom deg og KICKS:

  • For å kunne administrere ditt medlemskap og din brukerkonto i samsvar med medlemsvilkårene for KICKS Club, f.eks. for utsendelse av bonussjekker
  • For å kunne sende generelle tilbud som gjelder for medlemmer
  • For å gi deg en personlig tilpasset opplevelse, attraktive tilbud og kommunikasjon som er relevant for deg
  • For å gjennomføre analyser av opplysninger, for eksempel kjøpshistorikk, for å oppfylle KICKS' forpliktelser i henhold til medlemsvilkårene

Hvis du ikke gir de personopplysningene som er nødvendige for å oppfylle den aktuelle avtalen, har KICKS ikke mulighet til å oppfylle forpliktelsene overfor deg.

For følgende formål behandler KICKS dine personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining

  • For å gi deg den kundeservicen og hjelpen du trenger i forbindelse med tjenestene våre
  • For å kunne håndtere og gjennomføre deltakelse i eventuelle konkurranser og arrangementer
  • Hvis du er medlem av KICKS Club eller har kjøpt noe hos Kicks: For å kunne sende direkte markedsføring, både generell og personlig tilpasset

I disse tilfellene ligger KICKS' interesse av å behandle dine personopplysninger i å kunne tilby deg en bedre kunde- og kjøpsopplevelse og å gi deg service i ulike former, for eksempel personlig tilpassede tilbud og relevant kommunikasjon.

  • For kunde- og markedsanalyse med det formål å forbedre våre tjenester for deg slik at de presenteres på en effektiv måte
  • For å evaluere, utvikle og forbedre selskapets tjenester, produkter og systemer for kundene generelt

Den interessen som ifølge KICKS er berettiget, er i disse tilfellene å holde tjenestene relevante, og derfor må vi analysere hvordan tjenestene brukes for å kunne gjøre forbedringer for deg som kunde.

  • For å forhindre misbruk av tjenester, forhindre ulovlig innlogging og forebygge og rapportere lovbrudd mot selskapet
  • For å undersøke eller forhindre svindel eller andre lovbrudd ved hjelp av f.eks. kameraovervåking i butikk

Sikkerhet er høyt verdsatt hos KICKS, der f.eks. den nevnte kameraovervåkingen skjer for å forhindre, forebygge og undersøke lovbrudd rettet mot oss eller våre kunder. Kameraovervåking skjer bare i det omfang det er tillatt ifølge gjeldende lovgivning, f.eks. per i dag den svenske kameraovervåkningsloven (Kamerabevakninglag) (2018:1200).

For følgende formål behandler KICKS dine personopplysninger på grunnlag av ditt uttrykkelige samtykke

  • For å levere en skreddersydd og smidig onlineopplevelse og for å forbedre din opplevelse av KICKS' tjenester etter at du har godkjent KICKS' bruk av informasjonskapsler
  • For å sende tilbud og direkte markedsføring, både generell og personlig tilpasset

Kicks' policy for informasjonskapsler (cookies) finner du litt lenger ned på denne siden.  

Hvem kan få tilgang til dine personopplysninger?
KICKS kan eventuelt overføre eller dele dine personopplysninger med utvalgte tredjeparter i henhold til følgende.

Systemleverandører for CRM-systemer og saksbehandling. For å kunne håndtere KICKS Club og personopplysninger som trengs for å administrere kundeforholdet og nå ut med tilbud til medlemmer.

 Leverandører av adresseopplysninger samt trykk og distribusjon. KICKS bruker godkjent leverandør til automatisk henting og oppdatering av dine adresseopplysninger hos folkeregisteret. Også leverandører som leverer trykk og distribusjon, benyttes.

  • Samarbeidspartnere som håndterer betaling.For å håndtere betalinger som gjøres av KICKS' kunder, benyttes hjelp fra leverandører for å garantere rask og sikker betaling for deg.

  • Ved avhending.
    • Dersom KICKS selger eller kjøper en virksomhet eller aktiva, kan KICKS eventuelt gi dine personopplysninger til en potensiell selger eller kjøper av en slik virksomhet eller slike aktiva.
    • Dersom KICKS eller en vesentlig del av KICKS' aktiva erverves av en tredjepart, kan personopplysninger om kunder eventuelt bli delt.

Vi treffer hensiktsmessige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak i samsvar med gjeldende personvernlovgivning for å sikre at dine personopplysninger blir håndtert på en sikker måte ved overføring eller deling av personopplysninger med tredjepart.

Hvor behandler KICKS dine personopplysninger?
KICKS og KICKS' leverandører og samarbeidspartnere behandler som hovedregel personopplysningene dine i EU/EØS. I de tilfellene personopplysninger behandles utenfor EU/EØS, foreligger det enten en beslutning fra EU-kommisjonen om at det aktuelle tredjelandet sikrer et adekvat beskyttelsesnivå, eller så sørger KICKS for at det finnes egnede beskyttelsestiltak som sikrer vern av rettighetene dine. Eksempler på egnede beskyttelsestiltak er godkjente etiske retningslinjer eller at selskapet og samarbeidspartneren har inngått en avtale med en standardavtaleklausul utferdiget av EU-kommisjonen.  

Hvis du vil ha mer informasjon om de beskyttelsestiltakene KICKS har iverksatt, eller informasjon om hvor disse er gjort tilgjengelige, kan du få dette ved å kontakte KICKS på de måtene som er angitt under overskriften Kontaktopplysninger.

Hvor lenge behandler KICKS dine personopplysninger?
KICKS behandler dine personopplysninger så lenge som det er nødvendig med hensyn til formålet for den aktuelle behandlingen. Det kan f.eks. være så lenge det er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vår med deg eller så lenge lovgivningen krever det. 

Under følger eksempler på bestemte lagringstider og faktorer som vektlegges ved beslutning om lagringstid for visse typer behandlinger.

  1. Eksempel på formål: For å undersøke eller forhindre svindel eller andre lovbrudd ved hjelp av f.eks. kameraovervåking i butikk.


Hvor lenge lagres dataene? Innspilt materiale fra kameraovervåking i butikken lagres i maksimalt 30 dager. Unntak gjelder hvis materialet blir gjenstand for en politianmeldelse, siden materialet da må lagres i den tiden politiet har behov for det.

  1. Eksempel på formål: For å overholde gjeldende lovgivning eller oppfylle rettslige forpliktelser:

Hvor lenge lagres dataene? Det kommer an på lovverket! De områdene som oftest er aktuelle, er bokføringslov, forbrukerrettslig lovgivning eller det som angår produktansvar. Personopplysningene dine lagres med andre ord i den utstrekning KICKS er forpliktet til å gjøre det i henhold til lov, forskrift eller myndighetsvedtak.

  1. Eksempel på formål: For å oppfylle vår avtale med deg

Hvor lenge lagres dataene? Når du har registrert deg som medlem av KICKS Club, lagrer KICKS dine personopplysninger frem til du avslutter din konto hos KICKS eller ber om at KICKS skal slette visse opplysninger. Vi sletter imidlertid alltid din konto hvis du har vært inaktiv i 24 måneder.

Kjøpshistorikk slettes under alle omstendigheter senest 24 måneder etter at du har gjennomført et kjøp.

  1. Eksempel på formål: For å sende tilbud og direkte markedsføring, både generell og personlig tilpasset

Hvor lenge lagres dataene? KICKS vil behandle personopplysninger som er registrert for direkte markedsføring, til du melder deg av, tilbakekaller eventuelt samtykke eller meddeler KICKS at du ikke lenger ønsker å motta direkte markedsføring. Det kan du gjøre ved å kontakte KICKS kundeservice eller som medlem via Mine sider på kicks.no.

Med eksemplene ovenfor ønsker vi å illustrere hvordan lagringstider bestemmes hos KICKS. Utgangspunktet er som nevnt at KICKS behandler data bare så lenge det er nødvendig for respektive formål. Hvordan beskytter KICKS dine personopplysninger?

KICKS treffer de tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltakene som loven krever for å sikre at dine personopplysninger ikke manipuleres, går tapt, ødelegges eller at uvedkommende får tilgang til dem. Bedriftens sikkerhetsrutiner endres i takt med at teknologien utvikler seg og forbedres.

Dine rettigheter

Rett til innsyn og rett til retting

Du har rett til å få innsyn i informasjon om hvilke personopplysninger om deg som KICKS behandler. Eksempler på slik informasjon er hvilke personopplysninger KICKS behandler, og til hvilke formål KICKS bruker personopplysningene. Du har også rett til å be om retting, slik at feilaktige personopplysninger blir korrigert.

Rett til sletting ("rett til å bli glemt") og rett til begrensning

Du har rett til å be om sletting eller begrensning av dine personopplysninger samt rett til å protestere mot KICKS' behandling av dine personopplysninger. Disse rettighetene er imidlertid ikke absolutte. Eksempler på unntak fra retten til sletting er dersom personopplysningene er nødvendige for å oppfylle formålet, eller dersom det foreligger en rettslig forpliktelse som innebærer at KICKS må lagre personopplysningene. 

Rett til registerutskrift og dataportabilitet

Under visse forutsetninger har du rett til å motta de personopplysningene du har oppgitt til KICKS, i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og du har rett til å overføre dem til en annen behandlingsansvarlig. Ønsker du en registerutskrift for å vite hvilken informasjon KICKS har om deg, ber vi deg fylle ut dette skjemaet.

Rett til å protestere

Hvis KICKS behandler personopplysningene dine på grunnlag av en interesseavveining, har du rett til å protestere mot behandlingen. Behandlingen opphører som følge av din innsigelse dersom KICKS ikke kan vise til tvingende berettigede årsaker som veier tyngre enn din interesse av ikke å få dine personopplysninger behandlet.

Du har også en absolutt rett til når som helst å protestere mot behandlingen av dine personopplysninger for generell og personlig tilpasset direkte markedsføring og kundeanalyse. Det innebærer at KICKS vil slutte med den direkte markedsføringen.             

      Annet

All kommunikasjon og alle tiltak KICKS iverksetter i forbindelse med dine rettigheter, er gratis. KICKS forbeholder seg retten til, ved åpenbart grunnløse eller urimelige anmodninger, enten å kreve et rimelig gebyr som dekker administrasjonskostnadene for å gi informasjonen eller treffe tiltaket det anmodes om, eller å ikke etterkomme anmodningen. Kontaktopplysninger til KICKS fremgår i siste avsnittet i personvernpolicyen.

Hvis du skulle ha noen klager på KICKS' behandling av dine personopplysninger, har du rett til å klage til det norske Datatilsynet eller en annen tilsynsmyndighet som utøver tilsyn med bedrifters håndtering av personopplysninger.
 

KICKS' bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier
KICKS bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker ("cookies") for å levere en skreddersydd og smidig onlineopplevelse og for å forbedre din opplevelse av KICKS' tjenester. KICKS bruker informasjonskapsler på kicks.no og i andre online-kanaler. Her forklarer vi hvordan KICKS bruker informasjonskapsler, og hvilke valg du kan gjøre når det gjelder disse informasjonskapslene.

Hva er informasjonskapsler (cookies)?

Informasjonskapsler er en liten tekstfil som består av bokstaver og tall som sendes fra vår nettserver og lagres i din nettleser eller på din enhet. KICKS bruker forskjellige informasjonskapsler:

  • Øktinformasjonskapsler er midlertidige informasjonskapsler som utløper når du lukker nettleseren eller enheten.
  • Faste informasjonskapsler er informasjonskapsler som blir liggende på datamaskinen til du fjerner dem eller de utløper.
  • Førsteparts informasjonskapsler er satt av nettstedet du besøker.
  • Tredjeparts informasjonskapsler er informasjonskapsler som settes av en tredjeparts nettsted. Hos KICKS brukes disse først og fremst til analyser (for eksempel Google Analytics)
  • Lignende teknologier er teknologier som lagrer informasjon i nettleseren eller på enheten din på en måte som ligner på informasjonskapsler.

Hvorfor bruker KICKS informasjonskapsler?

Informasjonskapslene KICKS bruker, forbedrer normalt sett de tjenestene KICKS tilbyr deg. Noen av KICKS' tjenester trenger informasjonskapsler for å fungere korrekt, mens andre forbedrer tjenestene for deg. KICKS bruker informasjonskapsler for overordnet analytisk informasjon om din bruk av KICKS' tjenester. KICKS bruker informasjonskapsler for å lagre funksjonelle innstillinger som språk og andre opplysninger. KICKS bruker også informasjonskapsler som gjør det mulig for KICKS å rette relevant markedsføring til deg.

Mulighet til å styre bruken av informasjonskapsler

Nettleseren eller enheten gir deg mulighet til å endre innstillingene for bruken og omfanget av informasjonskapsler. Gå til innstillingene for nettleseren eller enheten for å lære mer om hvordan du justerer innstillingene for informasjonskapsler. Eksempler på hva du kan justere, er blokkering av alle informasjonskapsler, blokkering av informasjonskapsler fra tredjeparter, eller sletting av informasjonskapsler når du lukker nettleseren. Vær oppmerksom på at enkelte av KICKS' tjenester kanskje ikke fungerer hvis du blokkerer eller sletter informasjonskapsler.

Endring av personverpolicyen
KICKS forbeholder seg retten til å endre denne personvernpolicyen. Endringer i policyvilkårene vil bli meddelt på kicks.no én måned før endringen trer i kraft. De til enhver tid gjeldende vilkårene er tilgjengelige på www.kicks.se/integritetspolicy

Kontaktopplysninger til KICKS

Hvis du har spørsmål om KICKS' håndtering av dine personopplysninger, eller hvis du vil utøve noen av dine rettigheter i tilknytning til KICKS' håndtering av personopplysninger, er du velkommen til å kontakte KICKS i henhold til informasjonen nedenfor. Hvis du ikke lenger ønsker å motta utsendelser eller kommunikasjon, kan du når som helst som medlem logge inn på Mine sider på kicks.no og melde deg av utsendelser, eller kontakte KICKS kundeservice. Du kan også melde deg av i den kanalen du har fått kommunikasjon i.

  • Fri frakt over 99 krFri frakt over 99 kr
  • Gratis vareprøverGratis vareprøver
  • EkspressleveranseEkspressleveranse

Gratis vareprøver

På kicks.no kan du velge å få to vareprøver med i hver bestilling

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331