Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp
 • Hjemlevering
  Hjemlevering

CLUB DEAL! 20% på  alt innen hår! Gjelder for deg som er eller blir KICKS Club-medlem!

Stor guide: Slik bruker du syrer og solfaktor

Er syrer en del av den daglige hudpleierutinen din? Du er ikke alene. Men samtidig som syrer kan gjøre huden din vakrere, er det også mindre bra å bruke dem i sommersolen uten UV-beskyttelse. KICKS lærer deg alt du trenger å vite om syrer og viktigheten av solfaktor.

 Hva er syrer i hudpleie?

De siste årene har syrer blitt en stadig vanligere og mer populær ingrediens i hudpleieprodukter. De syrene man pleier å snakke mest om er for eksempel AHA-syre, BHA-syre og PHA-syre, som blant annet har en eksfolierende effekt på huden.

 • AHA-syrer, f.eks. melkesyre, mandelsyre og glykolsyre, bidrar til å øke hudcellefornyelsen, det skal ha en antiage-effekt på huden med færre fremtredende linjer og dempede pigmentflekker. AHA-syre er som regel den mest kraftfulle syren og ikke det beste førstevalget hvis du har sensitiv hud.

 • BHA-syre, eller salisylsyre som den også kalles, kan gå ned i porene og løse opp talg, det gjør den til et godt valg for fet og/eller acneutsatt hud. BHA-syre har også en cellefornyende effekt, det gjør at den også gir en anti-age-effekt i form av færre fine linjer og rynker samt dempede pigmentflekker.

 • PHA-syre består av større molekyler enn AHA- og BHA-syre, det innebærer at den virker langsommere på huden og har en mindre kraftig eksfolierende effekt enn AHA- og BHA-syre. Det gjør PHA-syre til et perfekt valg for deg som har sensitiv hud eller er uvant med å bruke syrer i hudpleien. PHA-syre binder også fuktighet i huden og beskytter hudens kollagen mot å brytes ned.
 • Askorbinsyre er den mest veldokumenterte varianten av vitamin C, og har en fin effekt på pigmentflekker, en utjevnende effekt på hudtonen og gir nydelig glød. Vitamin C finnes også i andre varianter, og kan både ha en sterk eksfolierende effekt eller en mildere eksfolierende effekt. Men bruk av askorbinsyre i kombinasjon med UV-beskyttelse er en utmerket ide, fordi ingrediensene booster hverandre og gjør at huden får enda bedre beskyttelse mot solen.

 • Psst! Hyaluronsyre er, til tross for navnet, faktisk ikke en syre, og har ikke heller noen eksfolierende effekt på huden. Superkraften til hyaluronsyre er at den er fenomenal på å binde fuktighet i huden, det gjør den til en fuktighetsgivende (og litt uunnværlig!) ingrediens som passer for alle hudtyper – selv de mest sensitive.

Hvorfor skal jeg bruke syrer i hudpleien?

Syrer i hudpleieprodukter har en peelende effekt på huden, det betyr at de fjerner gamle og tørre hudceller som ligger og støver på hudoverflaten. Hud som vanligvis ikke bruker eksfolierende produkter, ser ofte litt grå og livløs ut, mens en nypeelet hud ser klarere og mer velpleid ut, ofte med nydelig glød som en hyggelig bonus. En annen god grunn til å bruke eksfolierende syrer er at tørre og døde hudceller har en blokkerende effekt på huden, det innebærer at det blir vanskeligere for de andre hudpleieproduktene dine å trenge ned i dybden og gjøre nytte. Hvis du vil at hudpleierutinen din skal være mer effektiv, få en jevnere og klarere hudtone, motvirke at kviser blir større eller jobbe mot fine linjer og pigmentflekker, er hudpleieprodukter med syrer en kategori du altså bør se litt nærmere på.

Kan jeg bruke syrer og være ute i solen?

Ja, hvis du er forsiktig og bruker UV-beskyttelse. Fordi både AHA-, BHA- og PHA-syre har en eksfolierende effekt på det ytterste hudlaget, gjør de huden mer følsom for UV-lyset, og den får en forhøyet risiko for både å bli brent i solen og utvikle solskader. Bruk av UV-beskyttelse er alltid viktig, men hvis du bruker hudpleieprodukter med syre, er det med andre ord ekstra viktig at du er nøye med å smøre deg inn med hudpleieprodukter som har høy UV-beskyttelse. Jo høyere solbeskyttelsesfaktor (SPF), jo bedre. Hvis du vet at du skal tilbringe mye tid i solen, er det lurt å bare bruke syrene om kvelden og pause dem i morgenrutinen. Du kan også velge å legge bort syrer helt om sommeren (eller når du skal på solferie!), og heller bruke milde enzympeelinger for å få bukt med tørr og ru hud. Men husk at selv en snillere peeling vil gjøre huden din mer følsom for sollys. Hvis du fortsetter å bruke syrer i hudpleierutinen om sommeren, men skipper UV-beskyttelse, er det stor risiko for at du både blir brent i solen og får solskader i form av fine linjer og pigmentflekker. Viktig! Selv om du ikke bruker syrer i hudpleierutinen din, er SPF like lurt som livsviktig når du tilbringer mye tid i solen.

Hvordan kan jeg bruke syrer på en sikker måte i solen?

Enten du bruker syrer i hudpleien eller ikke, er det ekstra viktig at du smører deg regelmessig med høy UV-beskyttelse om sommeren, fordi vi tilbringer ekstra mye tid ute i solen og også eksponerer ekstra mye hud når vi bruker tynne sommerklær og badetøy. Husk også at beskyttelsen fra solkrem eller annen solbeskyttelse avtar i løpet av dagen, og at du må smøre deg på nytt omtrent annenhver time for å beskytte huden din på den beste måten. Når du svetter, bader eller tørker av huden med håndkle, må du også smøre huden på nytt med solfaktor.

Hva skjer egentlig med huden når solen skinner på den? Vel, når UV-strålene treffer huden, starter en prosess der hudens beskyttende barriere sakte, men sikkert brytes ned, det resulterer i både solbrun hud og aldringstegn som fine linjer og pigmentflekker. Bruk av syrer for å eksfoliere huden kan også ha en negativ innvirkning på beskyttelsesbarrieren. Derfor er hudpleieprodukter som inneholder barriereforsterkende ingredienser et perfekt tilskudd når du tilbringer mye tid i solen og bruker syrer i hudpleierutinen din. Se for eksempel etter ceramider, nyttige fettsyrer eller squalane. Niacinamid er også en god ingrediens å se etter, fordi den både styrker hudbarrieren, lindrer betennelser i huden og bidrar til å både motvirke og lindre solskader på huden. Kombiner gjerne også UV-beskyttelsen med et hudpleieprodukt som inneholder askorbinsyre, så blir UV-beskyttelsen enda bedre.

Og hyaluronsyren, som vi nevnte tidligere, og som til tross for navnet ikke er en syre? Denne stjerneingrediensen er mer eller mindre et must hvis du bruker syrer og/eller tilbringer mye tid i solen, fordi hyaluronsyre hjelper huden med å både å få tilbake og beholde fuktighet. Kort sagt, du kan bruke syrer i sommerhalvåret, men begrens gjerne påføringen til kveldsrutinen, og vær også ekstra nøye med (regelmessig) solbeskyttelse. Sommeren kan være kort, men huden husker alt.

Lykke til!

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331