Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Den lille retinolskolen

Retinol er en av de mest populære ingrediensene for moden hud. Men vet du hva som gjør det så effektivt? Og hvordan det brukes? Vi forklarer deg alt du trenger å vite om retinol

Hvorfor er retinol så bra for huden?

Retinol, som er en form for A-vitamin, er et av få stoffer som har vitenskapelig bevist positiv effekt på huden. Stoffets små molekyler når lenger ned i hudlagene enn mange andre hudpleiende ingredienser, der øker de cellefornyelsen slik at nye hudceller kommer raskere til hudoverflaten. Dessuten styrker retinol både kollagen og elastin, som gjør huden spenstig og myk. Det gir positive effekter som utslettende linjer, reduserte porer og jevnere hudtone. Og som om det ikke var nok øker retinol hudens evne til å beholde fukt.

Hvem passer retinol for?

Rundt 35-årsalderen sakter cellefornyelsen i huden ned og aldringstegnene begynner å synes. Fordi retinolets magi ligger i at det påvirker akkurat cellefornyelsen og får huden din til å tro at den er yngre, har det aller best effekt på moden hud. Retinol er også bra for hud med akne, fordi det balanserer talgproduksjonen og virker bakteriehemmende. Hvis du er gravid, ammer, har rosacea eller svært sensitiv hud, bør du unngå retinol.

Hva skal jeg tenke på når jeg begynner å bruker retinol?

Start med å finne de riktige produktene for akkurat din hud. Er det foryngende eller talgregulerende effekt du trenger? Og passer et oljebasert eller lettere serum best? Velg en mild variant med lavere konsentrasjon hvis du er nybegynner, og øk langsomt. Påfør bare én gang den første uken, to ganger den andre uken, og flere ganger først når huden er klar for det. Tenk også på at retinol passer best til kveldsrutinen din, fordi det gjør huden din solfølsom. Og vær tålmodig – det tar minst tre måneder før du ser noe resultat.

Stemmer det at huden flasser at retinol?

De første ukene du bruker retinol er det stor risiko for at huden flasser. Den økte cellefornyelsen fører ganske enkelt til at døde hudceller løsner fortere fra hudoverflaten. Etter den første tørre og røde perioden kommer fordelene til retinol etter hvert til å synes.

Bakuchiol kalles for naturens retinol. Hva er forskjellen?

Bakuchiol har lignende effekt på huden din som retinol, men er ikke like kraftfull. Derfor passer det også for sensitive hudtyper, som ikke tåler retinol, og kan også brukes om morgenen fordi det ikke gjør huden din solfølsom.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331