Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Just for you! 25% på Estée Lauder, Clinique & Origins!  Gjelder 30.06-02.07.

Hudpleieguide: riktig hudpleie for alderen

Alder er bare et tall – men avhengig av hvor gammel du er, har huden ulike behov for at den skal ha det bra. KICKS hudterapeut Melina Häyrinen veileder deg til riktig hudpleie for nettopp dine beste år.

For deg i 20-årene

Flere produkter

Antioksidanter er nøkkelen. Det er en god idé å satse på hudpleie med antioksidanternår du har ung hud. Antioksidanter beskytter mot frie radikaler og hjelper huden med å holde seg ung og sunn. Dessuten er det viktig å bruke produkter med solfaktor for å forebygge, siden solstråler er en av de største skurkene for huden når det gjelder aldring. Sats også på å tilføre mye fuktighet til huden, enten du har tørr eller fet hud eller blandingshud. Legg en fuktgivende ansiktsmaske innimellom, sier hudterapeut Melina Häyrinen.

For deg i 30-årene

Flere produkter

Begynn med anti-age! Etter fylte 30 år dukker de første fine linjene ofte opp rundt øynene, og huden får større behov for fuktighet. Hyaluronsyre er en god syre som blant annet bidrar til å glatte ut huden og tilføre fuktighet. Invester også i et godt serum med C-vitamin som booster huden skikkelig. Om natten kan det være lurt å tilføre fuktighet i dybden med en nattmaske. Alle har selvfølgelig ikke samme type hud selv om de er like gamle, men generelt er det lurt å starte med hudpleie med anti-age en gang etter at du har passert 30. Det er da huden begynner å miste elastisitet, sier hudterapeut Melina Häyrinen.

For deg i 40-årene

Flere produkter

Fokuser på øynene! Cellefornyelsen går stadig tregere, og nå, om ikke før, kan du begynne å merke aldringstegn i ansiktet. En intensiv ansiktskrem, rik på vitaminer og fuktighet, er ypperlig for førti pluss-ansiktshud. Huden rundt øynene er mer sensitiv og tynnere enn i resten av ansiktet, så en fuktgivende øyekrem er et godt kjøp. Det er også viktig å eksfoliere huden skånsomt slik at du fjerner døde hudceller og får frem ny, myk hud med glød. Vær nøye med å bruke solkrem slik at du ikke utsetter huden for unødvendig aldring, sier hudterapeut Melina Häyrinen.

For deg i 50-årene

Flere produkter

Lysne og glatt ut! En hud som har passert 50 år, har som regel behov for kollagen, som mykner opp og glatter ut huden. Som regel må man også tilføre ekstra fuktighet og fett i hudpleien. Hyperpigmentering, eller aldersflekker, er vanlig, og da kan en krem eller et serum som gradvis lysner være til hjelp.
Mange opplever at huden føles gusten og tørr, og at man må jobbe med produkter som mykgjør ordentlig. Da kan for eksempel en ansiktsolje fungere bra, og et serum som er dyptvirkende og kan forebygge tørrhetsrynker, sier hudterapeut Melina Häyrinen.

Hudpleie for han

Flere produkter

Alle hudpleieprodukter er unisex og kan altså brukes
av både kvinner og menn. Men de hudpleieseriene
som er spesielt utviklet for menn, har noen små
særtrekk. Det viktigste er at duften er mer klassisk
maskulin, og av og til er ingrediensene tilpasset hud
med skjeggvekst, sier hudterapeut Melina Häyrinen.

Les mer