Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

ONLINE ONLY! Få 20% ved kjøp over 700 kr fra 11-14.08! Angi koden KICKS20. Gjelder ikke DIOR, Byredo, Jo Malone, eller gavekort. Kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Hvordan kan jeg behandle og forebygge pigmentflekker?

Venn eller fiende – hvilken innstilling har du til pigmentflekkene dine? Hvis du har bestemt deg for å ta farvel med flekkene, forteller KICKS deg hvordan du går frem både for å forebygge og behandle pigmentflekkene dine.

En liten her, en annen større der. Pigmentflekker kan dukke opp litt hvor som helst på huden, både i ansiktet og på kroppen, og ikke sjelden når du minst forventer det. Ansiktet, overleppen, hendene og skuldrene er noen av stedene som pigmentflekker vanligvis pleier å vise seg først. Og selv om de mørke flekkene ikke er farlige, er det mange som vil bli kvitt dem. KICKS har funnet ut alt du vil vite om pigmentflekker – hva som forårsaker dem og hvordan du kan gjøre dem mindre synlige (hvis det er det du vil)!

Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker er et samlenavn for ulike typer mørke flekker som oppstår i huden. Avhengig av typen flekker, kan utseendet på dem variere. Felles for de fleste typer pigmentflekker er at hudens melaninceller (cellene som får huden til å bli solbrun) har blitt overaktive og pumper ut for mye mørkt pigment.

Hva forårsaker pigmentflekker?

Nå som du vet hva pigmentflekker er – hva er det egentlig som forårsaker dem? Akkurat som det finnes en rekke ulike typer pigmentflekker, har opprinnelsen også en rekke ulike forklaringer. Pigmentflekker kan også dukke opp i forbindelse med graviditet, og da har de med hormoner å gjøre. Pigmentflekker er også vanlig når man blir eldre. Her lister vi opp noen vanlige årsaker.

Hormonelle pigmentflekker

Hormonelle pigmentflekker er vanlig i forbindelse med graviditet eller sykdom. Under graviditet, for eksempel, er kroppens østrogennivåer forhøyet, det kan være en medvirkende årsak til at pigmentflekker begynner å vise seg. Pigmentflekker kan også oppstå når kroppen er i hormonell ubalanse eller i forbindelse med inntak av visse medisiner. P-piller kan for eksempel trigge forekomsten av pigmentflekker.

Postinflammatoriske pigmentflekker

Betennelser kan også utløse forekomsten av pigmentflekker. Betennelse i huden kan for eksempel skyldes kviser, sår og for mye soling (UV-skader). Betennelsen signaliserer til hudens melaninceller at de må produsere mer melanin, det fører til mørke pigmentflekker på huden (det er en del av kroppens immunforsvar).

Behandling av pigmentflekker i ansiktet og rundt munnen: Slik gjør du

Pigmentflekker er spesielt vanlige i ansiktet – og på overleppen og rundt munnen. Det er også i ansiktet at de fleste ønsker å kvitte seg med pigmentflekkene sine – fordi de er mest synlige akkurat der. Den beste måten å tone ned flekkene på er å bruke hudpleieprodukter som er rettet mot behandling av pigmentering. Her lister vi opp noen av de beste ingrediensene for behandling av mørke flekker.

Berolige med lakrisrotekstrakt

Lakrisrotekstrakt, også kjent som glycyrrihiza, roer ned melanincellene, og hindrer fremveksten av nye pigmentflekker.

Eksfolier med glykolsyre

En anerkjent hudpleieingrediens som har en fin effekt på pigmentflekker, er glykolsyre. Glykolsyre eksfolierer mildt, men bestemt og er derfor utmerket å bruke hvis du har sensitiv hud.

Jevne ut med kojicsyre

Leter du etter en ingrediens som naturlig jevner ut hudtonen? Da er kojicsyre det perfekte valget for deg! Kojicsyre er en antioksidant som produseres av flere forskjellige sopparter. Den roer ned melaninproduksjonen og toner dermed ned pigmenteringer, aknearr og aldersflekker.

Demp med vitamin C

Vitamin C er en ingrediens som er kjent for å effektivt lyse opp pigmentflekker. Ingrediensen demper også pigmentproduksjonen og sørger for å holde uønskede flekker unna.

Lys opp med arbutin

En annen naturlig hudutjevnende ingrediens er arbutin. Den lysner flekker og aknearr uten å irritere sensitiv hud.

Hvordan unngår jeg at nye pigmentflekker oppstår?

Selv om det er mulig å behandle pigmentflekker og gjøre dem mindre fremtredende, er det alltid lettere å forhindre forekomsten av dem. Siden pigmentflekker kan ha forskjellige årsaker, er det ingen garanti for at pigmentflekkene holder seg borte for alltid, men med disse metodene kommer du et stykke på vei.

Vær generøs med SPF

Ved å inkludere SPF i hudpleierutinen din, kan du enkelt hindre at pigmentflekker oppstår. Bruk et produkt med bredspektret solbeskyttelse hver dag i rutinen din. Pass på å smøre inn hele ansiktet og vær generøs med beskyttelsen - en god tommelfingerregel er å bruke

Beskytt leppene

En vanlig årsak til at pigmentflekker legger seg rundt munnen, og spesielt på overleppen, er fordi mange glemmer å smøre seg med solkrem akkurat der. Beskytt derfor området med solbeskyttelse som er spesielt tilpasset leppene.

Ikke pill på sår og kviser

Vi vet at det er lettere sagt enn gjort. Når en sint kvise stirrer tilbake på deg i baderomsspeilet, er det vanskelig å motstå fristelsen til å klemme den. Men siden betennelse i huden kan gi opphav til nye pigmentflekker, er det best å la dem være i fred. Hvis du har akneutsatt hud, kan du i stedet behandle området med hudpleieprodukter skreddersydd for din hudtype.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331