Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

CHRISTMAS CALENDAR: 50% hver dag! Se alle lukene her!

Slugging – KICKS lærer deg alt du trenger å vite om den største snakkisen innen hudpleie

Ved å kapsle inn ansiktet i vaselin, hjelper slugging hudpleien din med å nå nye (og enda mer fuktighetsmettede) høyder. KICKS lærer deg at du trenger å vite om trenden slugging!

Hva er slugging?

Slugging er en hudpleietrend der du påfører vaselin (også kalt petrolatum) over ansiktet ditt, som et siste trinn i kveldsrutinen. Hensikten med slugging er å hindre at fuktigheten i huden fordamper om natten. Vaselinen skaper nemlig et beskyttende lag på huden og sørger for at fukten blir værende i ansiktet ditt. Når du påfører vaselin på huden, blir ansiktet like slimete som snegleslim, derav navnet slugging (slug betyr snegle på norsk). Slugging er en stor trend på blant annet TikTok, med over 230 millioner treff, og antas å stamme fra Sør-Korea. I Vesten fikk slugging sitt store gjennombrudd i september 2020. Fra starten handlet slugging bare om å kapsle inn ansiktet i vaselin, nå har trenden utviklet seg ytterligere og inkluderer også slugging for hår og negler, såkalt hair slugging og nail slugging.

Hvordan fungerer slugging?

Petrolatum, eller vaselin på norsk, er en gulaktig eller helt ufarget og duftløs substans som består av en blanding av forskjellige hydrokarboner. På slutten av 1890-tallet begynte stoffet å bli tatt i bruk i USA; og det brukes fortsatt flittig i hudpleiesammenhenger. Den tykke konsistensen, og det faktum at den ikke oksiderer i kontakt med luft, gjør at vaselin kan skape et slitesterkt lag på huden. Laget beskytter ikke bare ansiktet mot lave temperaturer, smuss, bakterier og andre ytre faktorer, det bidrar også til å “låse” fuktigheten inn i huden. Ved å avslutte kveldsrutinen din med vaselin, hjelper du både ansiktet med å beholde mer fuktighet om natten, og du skaper et perfekt miljø for huden hente seg inn og reparere seg om natten. 

Hvorfor skal jeg bruke slugging?

Hvis du vil gi huden fuktighet til huden og hjelpe den med å holde på fuktigheten enda bedre, noe som både motvirker tørrhet og fremmer en mer velpleid hud, er slugging et smart tips. Slugging kan også være et godt alternativ hvis du har sensitiv hud som ofte føles tørr, irritert og stram. Hvis du har eksem, kan du også få fine resultater med slugging, prøv deg forsiktig frem for å se om trenden fungerer for huden din også.

Skin slugging i tre enkle trinn

Det er enkelt å utføre slugging for ansiktet. Alt du trenger er dine vanlige hudpleieprodukter og vaselin.

 • Start med å vaske ansiktet rent for dagens makeup og annen smuss.

 • Fortsett med å bruke de hudpleieproduktene du vanligvis bruker under kveldsrutinen, det vil si for eksempel serum, øyekrem og fuktighetskrem. Siden en del hudpleieeksperter mener at aktive ingredienser kan være en dårlig kombinasjon med slugging, er det lurt å droppe retinol og eksfolierende syrer og i stedet satse på milde og skånsomme hudpleieprodukter.

 • Avslutt med å smøre inn ansiktet med vaselin! En klatt på størrelsen med en ert er nok, når det kommer til slugging gjelder ikke mottoet jo mer, jo bedre. Hvis du bruker for mye vaselin, er det stor risiko for at du i stedet ødelegger sengetøyet ditt.

Passer slugging for alle?

Slugging er en god metode hvis du har tørr og irritert hud som trenger hjelp med tilføring av fuktighet. Men hvis du har fet eller akneutsatt hud, kan det hende at slugging gir en negativ effekt, fordi metoden kan bety økt talgproduksjon og tilstoppede porer, noe som igjen kan forårsake mer urenheter. Har du blandingshud? Da bruker du bare vaselin der du opplever tørrhet, og lar resten av ansiktet hvile. Psst! En del hudpleieeksperter mener at slugging og aktive ingredienser som retinol og eksfolierende syrer er en dårlig kombinasjon. Skal du gjøre slugging, er det med andre ord et sikrere valg å påføre snille og skånsomme kremer i stedet.

 Må jeg bruke vaselin hvis jeg skal gjøre slugging?

Nei, det må du ikke. Selv om mange hudpleieeksperter mener at vaselin er det beste alternativet for å oppnå et godt resultat, kan du bruke av andre produkter. Et godt tips er å investere er å satse på fetere kremer og balms med rikere konsistenser, gjerne varianter med ceramider og/eller sheasmør.

Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331