Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Hei hormoner! Veien til en sunn hud

De fleste av oss vet (og merker!) at hormonene påvirker humøret vårt – men visste du at de også påvirker hvordan du kan pleie huden din på best mulig måte? KICKS forklarer hvordan du får sunn hud ved å tilpasse hudpleien etter kroppens naturlige hormonnivåer.

Du som er biologisk kvinne har over 50 ulike naturlige hormoner i kroppen, som til sammen styrer over 300 funksjoner – deriblant hvordan huden din har det. I løpet av menstruasjonssyklusen gjennomgår huden fire ulike stadier, så hvis du lærer å tilpasse hudpleien etter kroppens naturlige hormonnivåer, er huden sikret optimale forutsetninger for å holde seg i balanse gjennom hele måneden. Her får du en enkel gjennomgang av hvordan huden påvirkes under en menstruasjonssyklus på 28 dager (hvis syklusen din er kortere eller lengre, påvirker det selvsagt antallet dager i de enkelte periodene):

DAG 1–7 – Kroppens lave østrogennivå gjør huden tørrere, mer sensitiv og mindre smidig. Sats på fuktighetsgivende og beroligende serumer og oljer. Unngå peelinger og eksfolierende produkter siden huden er ekstra sensitiv akkurat nå.

DAG 8–13 – Østrogen-, progesteron- og testosteronnivåene i kroppen stiger. Huden blir gradvis bedre for hver dag. Gløden kommer tilbake og blodsirkulasjonen øker, hvilket betyr at ingrediensene i hudpleieproduktene tas bedre opp og er derfor mer effektive. Du kan styrke hudens helse maksimalt med et antioksidantrikt serum.

DAG 14–16– Under eggløsningen er østrogen- og testosteronnivåene høyest i kroppen. Huden får en herlig glød, så nå trenger du kanskje ikke engang makeup. Men husk å følge din faste hudpleierutine: Rens ansiktet morgen og kveld, og bruk fuktighetskrem som ivaretar hudens balanse.

DAG 17–28 – Østrogennivået begynner å synke, og huden kan være litt vanskelig i denne perioden. Huden blir fetere, og det kan dukke opp én og annen kvise eller rett og slett et kraftig akneutbrudd. Det er ekstra viktig at du renser ansiktet nøye nå, og spesielt om kvelden. Bruk gjerne produkter med BHA-syre og eksfolierer huden for å minske risikoen for tette porer.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331