Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp
 • Hjemlevering
  Hjemlevering

Akkurat nå! Dobla poeng på våre mest populære merker innenfor Conscious!

Fin bikinilinje uten røde prikker – slik gjør du!

Det kan føles lettere sagt enn gjort å få en glatt bikinilinje uten røde prikker på kjøpet. Heldigvis finnes det triks for å gjøre barberingen din til en vellykket - og plettfri - historie. KICKS viser vei.

Hvorfor får jeg røde prikker når jeg barberer meg? 

De røde prikkene som ofte oppstår når du barberer deg, spesielt ved bikinilinjen, er egentlig hår som vokser innover. De inngrodde hårene oppstår når skarpe, nybarberte hår punkterer huden og begynner å vokse inn i huden. Dette liker ikke huden i det hele tatt, og den reagerer med å bli irritert, rød og ofte kløende. En annen vanlig (og like lite velkommen) effekt under barbering er en såkalt barberingsbrannskade. Den oppstår når barberhøvelen fjerner det øverste hudlaget, slik at bakterier kan trenge inn i huden. Resultatet er også røde prikker samt irritert og betent hud.   

Hva skal jeg gjøre for å unngå å få røde prikker når jeg barberer bikinilinjen? 

På tide å ta frem barberhøvelen? Ved å satse på gode verktøy, gjennomtenkte ingredienser og sunne vaner både før og etter barbering, blir det lettere å få en myk og glatt bikinilinje. Her er 5 tips som motvirker irritert og rødflekket hud. 

 1. Sats på en god barberhøvel 
   
  Det er faktisk forskjell på barberhøvel og barberhøvel. Hvis du vil minimere risikoen for irritert og prikkete hud, er et hot tips å velge en høvel som har flere barberblader. Jo flere barberblader en barberhøvel har, jo mer trykk kan den gi. I praksis betyr dette at hvert blad kan kutte med mindre kraft, men med mer effekt, og at det dermed holder å barbere et område bare én gang for å bli kvitt alle hårene. Velg gjerne en barberhøvel med en fuktighetsgivende stripe, den bidrar til å gjøre huden myk etter hvert tak med barberhøvelen. Og du, det er en grunn til at engangshøvler kalles engangshøvler, det er ikke meningen at de skal brukes i flere måneder. Jo mer slitt barberhøvelen er, jo færre barberblader den har og hvis den fuktighetsgivende stripen mangler, jo større er risikoen for at huden blir rød og irritert under barbering.  
   
 2. Klargjør huden før barbering

  Å forberede huden før barbering kan gjøre stor forskjell. Ta gjerne en varm dusj først, det varme vannet bidrar til å myke opp det ytterste laget av huden, og gjør det lettere å barbere av hårene uten å få barberingsbrannskade. Hvis du vil, kan du også bruke en skånsom peeling på området du har tenkt å barbere. Det fjerner døde hudceller, “løfter” opp inngrodde hår og lar også barberhøvelen komme nærmere huden. Skyll av før du begynner å barbere.
   
 3. En barbergel er alltid en god idé

  Har du tenkt å barbere huden uten å bruke barberskum? Tenk deg om! Barbering av huden uten mykgjørende barberingsgel øker risikoen for både irritasjon og inngrodde hår. Og vær sjenerøs med barbergelen, det er viktig å skape en myk og glatt overflate som barberhøvelen skal jobbe på. Det er også forskjell på barberingsgel og barberingsgel. Invester gjerne i en variant som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som kokosolje, sheasmør eller olivenolje. Se også etter aloe vera, det har en beroligende effekt på nybarbert hud. Psst! Hvis du ikke har en barbergel hjemme, kan du låne en variant beregnet på mannlig barbering eller, i nødstilfeller, bruke en balsam. Hårbalsam har omtrent samme konsistens som en barbergel og inneholder også ofte fuktighetsgivende ingredienser. Hvis du ikke vil bruke barberskum eller hårbalsam, må du i hvert fall sørge for at huden din er våt. Barbering av hud som er tørr øker dessverre risikoen for irritasjon og røde prikker.
   
 4. Barber i riktig retning

  Det er ingen god idé å dra barberhøvelen frem og tilbake over huden uten mål og mening, fordi du da bare kommer til å gnage på huden og gjøre den rød og irritert. Risikoen for inngrodde hårstrå og røde prikker øker også betydelig hvis du barberer i alle retninger og kanter. Barber i stedet i en og samme retning, helst i hårenes vekstretning, så reduserer du risikoen for irritasjon ytterligere.  
  Vil du barbere deg så skånsomt som mulig? Hold barberhøvelen forsiktig mot huden og legg på akkurat nok trykk. Barber deretter i myke, faste og ikke altfor raske bevegelser. Et barberdrag per hudområde er best, derfor kan du gjerne bruke en barberhøvel med flere blad og som lettere barberer av alle hår i et enkelt drag.   
   
  5. Etterpå roer du huden ned og gir den fuktighet 
   
  Når du føler deg ferdig med barberhøvelen, kan et kaldt håndkle mot huden i noen minutter eller et beroligende hudpleieprodukt motvirke irritasjon i huden. Sørg også for at du gir huden fuktighet med en fuktighetsgivende kroppslotion etter barbering. Velg en variant med beroligende ingredienser som aloe vera eller vitamin E. Og du, ikke glem å rengjøre barberhøvelen ofte (helst etter hver bruk) slik at den ikke blir grobunn for smuss og bakterier.  

Er det mulig å fjerne røde prikker fra bikinilinjen? 

Ja, men det vil dessverre ta noen dager før de forsvinner helt. La barberhøvelen hvile i mellomtiden og gi huden fuktighet hver dag, gjerne både morgen og kveld, ved hjelp av hudpleieprodukter som både beroliger og gir fuktighet. Å unngå tette klær i syntetisk materiale kan også føre til at de røde prikkene forsvinner litt raskere. Løstsittende plagg og undertøy i ren bomull, er dine beste venner når det gjelder å fjerne røde prikker og barberingsbrannskade. 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331