Hva er C-vitamin i hudpleie? - KICKS
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

C-vitamin: For glød og jevnere hudtone

C-vitamin er en veldig populær og allsidig ingrediens som ofte snakkes om i forbindelse med hudpleie, men vet du hva C-vitamin faktisk gjør for huden?
1
Del

C-vitamin, eller askorbinsyre, er et vannløselig vitamin som hovedsakelig finnes i frukt og grønnsaker. Det er bra for immunforsvaret, motvirker forkjølelse og infeksjoner, og fungerer anti-inflammatorisk. C-vitamin inngår også i kollagensyntesen, dvs dannelsen av kollagen, som er den viktigste komponenten i bindevevet vårt. Vitaminet bidrar også til kroppens opptak av flere næringsstoffer som jern, sink, kobber, kalsium og B9-vitamin (folsyre). Det brukes i hudpleie for å jevne ut pigmenteringer, beskytte mot frie radikaler og jevne ut hudstruktur og fine linjer.

HVA ER C-VITAMIN BRA FOR?

C-vitamin er en naturlig forekommende antioksidant som nøytraliserer frie radikaler. Vitaminet har også viktige funksjoner i huden, slik som å forhindre at huden tørker ut, delta i hudens kollagensyntese og hudfornyelsen. Det finnes naturlig i alle lagene av huden, men er mer konsentrert i overhuden (epidermis) enn i lærhuden (dermis). Man kan ikke påvirke C-vitamininnholdet i huden bare ved å spise frukt og grønnsaker. Det er gjennom påføring av vitaminet utenfra at man kan motvirke skader forårsaket av forurensninger og sollys.

Det er også effektivt for å øke kollagenmengden, men også for å forbedre kollagenets evne til å trekke seg sammen. En styrket kollagenstruktur resulterer i en fastere hud, mindre synlige rynker og en jevnere hudtone med mer glød.

C-VITAMIN I HUDPLEIE

Ren askorbinsyre er ustabil i en vannløsning og oksiderer raskt. For kosmetisk bruk stabiliserer man vanligvis C-vitaminet i en vannfri fettoppløsning eller i en silikonbase, for å forbedre hudens opptak har man utviklet former som er bedre tilpasser vår hud.

Et ideelt C-vitaminderivat bør lett kunne trenge ned i huden og frigjøre L-askorbinsyre, den aktive formen av C-vitamin, i tilstrekkelige mengder for å øke kollagensyntesen. Dessuten bør det være mer stabilt og mindre irriterende enn ren askorbinsyre. Eksempler på to derivater som du kan finne i hudpleieprodukter er askorbylpalmitat og magnesiumaskorbylfosfat.

ASKORBYLPALMITAT

Askorbylpalmitat er det mest brukte fettløselige derivatet av C-vitamin i hudpleie. Det er ikke-irriterende og mer stabilt enn den rene formen. Dessuten er askorbylpalmitat en fettløselig antioksidant og minst like effektiv som E-vitamin for å beskytte huden fra oksidasjon. Imidlertid kan askorbylpalmitat i hudpleie ikke øke kollagensyntesen like effektivt.

Tips på produkter med askorbylpalmitat:


MAGNESIUMASKORBYLFOSFAT

Magnesiumaskorbylfosfat er et vannløselig C-vitaminderivat. Det er ikke-irriterende og mer stabilt enn den rene formen. Det øker også hudens kollagensyntese, også ved mye lavere konsentrasjoner. Dette derivatet er bra for sensitiv hud.

Tips på produkter med magnesiumaskorbylfosfat:

1
Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024