Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

CLUB DEAL! 20% på  alt innen hår! Gjelder for deg som er eller blir KICKS Club-medlem!

11 tips for deg med tørt hår

Har du tørre hårtupper eller tørr hodebunn? Johan Hellström, frisør og adm.dir. i Björn Axén, gir sine beste profftips for deg med tørt og skadet hår.

1. Ha en rutine i tre trinn 

Det beste for tørt hår, akkurat som for de fleste hårtyper, er å ha en tre-trinns hårrutine. Rengjøring med sjampo er trinn en, tilføring av fuktighet med balsam er trinn to og gjenoppbygging med kur er trinn tre. Bruk alltid balsam på både hodebunnen og i hårlengdene, og ta en kur minst en gang i uken. Det gjør håret ditt sterkere, og det skades ikke like lett.  

2. Ta vare på tørre krøller 

Tørt hår og tørre hårtupper har du enten fra naturens siden, eller så har skallet som beholder fukt i hårstråene dine blitt skadet av for eksempel kjemiske behandlinger eller varmestyling. Krøllete hår er tørrere av natur. Når det blir for tørt, blir ofte tuppene rette. Sløs med fuktighet og bruk leave-in-produkter for å beholde spensten i ditt krøllete hår. 

 3. Hår som aldri blir langt 

Når skjellaget på hårstråene dine blir skadet, lekker det ut fukt. Blir skaden for stor, kommer håret til å gå i stykker i tuppene, og håret kan ikke vokse lenger. Det slites ganske enkelt av regelmessig. Ulike hår er også programmert med ulik vekstsyklus. Noen hårstrå blir bare sittende i to år før det slipper fra hodet, mens andre har en syklus på opptil femten år. Hvis håret ditt har en kort vekstsyklus, kan det aldri bli veldig langt. 

 4. Bytt til kur 

Sjampo åpner skjellaget på håret ditt slik at det blir ordentlig rent. Balsam lukker skjellaget veldig raskt, slik at fuktigheten blir værende i håret ditt. Kuren lukker i stedet skjellaget langsomt slik at fukt, næring og proteiner kan komme seg inn i hårene på en mer effektiv måte. Bytt balsamen mot kur hvis håret ditt er veldig skadet, så får håret maksimalt med fukt. 

 5. Balsam etter kur 

Siden både balsam og kur lukker skjellaget, trenger du ikke å bruke begge produktene i samme vask. Hvis du skal bruke balsam etter hårkur, står det på emballasjen. Etter visse kurer med proteiner er det for eksempel bra å ha balsam som siste trinn. 

 6. Bli kvitt statisk hår 

Om vinteren blir alle hårtyper tørrere. Den oppvarmede inneluften og lav luftfuktigheten er uttørkende og gjør håret statisk. Håret inneholder normalt omtrent tre prosent fuktighet. Når andelen fuktighet er lavere enn dette, blir håret statisk og kan også bli vanskelig å forme. Velg sjampo og balsam som bevarer fuktighet og er fuktighetsgivende. Kurer er også spesielt viktig for å få bukt med problemet. Også en lettere olje eller en leave-in-balsam bidrar til å gi godt med fuktighet. 

 7. Ta vare på tuppene dine 

Det er ikke mulig å reparere splitte hårtupper. Når tuppene vel er ødelagt, kan de ikke repareres, de må klippes av. Ved hjelp av kur og oljer kan du derimot hindre at de går enda mer i stykker. Ta skikkelig vare på håret ditt før skaden er skjedd. 

 8. Klipp tuppene 

Håret ditt må klippes regelmessig for at tuppene skal holde seg friske. Hvis håret ditt er sterkt, kan hver tredje måned være nok, men du som har tynne eller skadede hårstrå, må klippe ofte for å unngå splittede hårtupper.  

 9. Bli kvitt tørr hodebunn 

Tørr hodebunn er et veldig vanlig problem, men det trenger ikke å være flass. Hvis hodebunnen klør, er den tørr og en flassjampo vil ikke hjelpe. Men hvis du har flassende hodebunn som ikke klør, er flassjampo det riktige valget. En tørr hodebunn trenger i stedet næring og fuktighet. Bruk alltid balsam i hodebunnen for å unngå at den blir tørr. 

 10. Du trenger ikke sulfatfritt 

Sulfater er ikke dårlige for håret eller hodebunnen. Det er en rengjørende mild ingrediens som finnes i sjampo. Sterke sulfater, som finnes i for eksempel oppvaskmiddel, er derimot skadelige for håret ditt. Du trenger altså ikke å velge sulfatfrie hårprodukter til håret ditt.   

 11. Vær forsiktig med vått hår 

Når håret ditt er vått eller skadet, er det mer elastisk og går lettere av. Vær derfor forsiktig når du greier det ut etter vask. Bruk en børste som ikke sliter unødvendig på håret ditt. På en såkalt wet hair brush er piggene myke og alle børstestråene bevegelige, slik at den ikke drar på håret ditt.  

Les mer

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331