Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Kjøp 2 eller flere få 25%! Gjelder hudpleie fra Lancôme, Biotherm, Kiehl's & Helena Rubinstein. 

10 tips for deg med fett hår

Får du raskt fett hår? Johan Hellström, frisør og adm.dir. hos Björn Axén, gir sine beste profftips for deg med fett hår.

1. Ta vare på hodebunnen på samme måte som huden din 

I hodebunnen er det mange talgkjertler som produserer fett som smører både håret og hodebunnen din. Hvis du får fett hår raskt, har du en ubalanse i talgproduksjonen. Som oftest har personer med fet hodebunn også en fetere hudtype i ansiktet. For å unngå at håret ditt blir fett rett etter vask, eller fett på bare en dag, må du ta vare på det med de riktige produktene. Akkurat som når du pleier fet hud i ansiktet ditt, er det viktig å både rengjøre grundig og å gi fuktighet.  

 2. Bruk balsam 

Ikke bruk for sterk sjampo som tørker ut hodebunnen, og hopp aldri over balsam. Da kommer talgkjertlene til å produsere enda mer fett for å kompensere. Dessuten risikerer du å både få fett hår og tørr, kløende hodebunn. Ved hjelp av en fuktighetsgivende balsam i hårlengdene og i hodebunnen, kan du i stedet få mindre problemer med fett hår. Velg helst en volumbalsam, som ikke gjør håret ditt for tungt og flatt. 

 3. Velg riktige produkter 

Unngå oljer og andre tyngre hårprodukter, og hopp aldri over balsam. For å få mer tekstur og følelsen av mindre fett hår, er saltvannsspray i hårlengdene topp. Saltet i saltvannsspray bidrar til å balansere talgproduksjonen. Tørrsjampo bidrar til å opprettholde den nyvaskede følelsen lenger, og kan brukes rett etter vask. 

 4. Ikke hopp over sjampo 

Tørrsjampo er et fantastisk produkt for de som får fett hår raskt. Men ikke hopp over hårvaskene. Sjamponer håret minst to ganger i uken, slik at du fjerner produktrester som ellers kan irritere hodebunnen. 

 5. Ha balsam i hodebunnen 

Balsam i hodebunnen er også viktig for deg med fetere hår. De fuktighetsgivende ingrediensene roer ned talgproduksjonen og gjør håret mindre fett på sikt. Velg en lett balsam eller volumbalsam som ikke inneholder oljer. 

 6. Vask med balsam 

Hvis du opplever at du må vaske håret ditt hver dag, vask med balsam i stedet for sjampo av og til. Det gjør også håret rent, men på en mildere måte enn sjampo, og stimulerer ikke talgproduksjon.  

7. Ikke bare balsammetoden. 

Balsam er bra for deg med fett hår, men å bytte ut sjampoen helt mot balsam er ikke anbefalt, da det til slutt kan få håret ditt til å føles skittent. Vask gjerne håret bare med balsam ofte, men velg sjampo av og til for å få en friskere følelse. Ikke glem balsam i hodebunnen etter sjamponering. 

 8. Fet hodebunn og tørre tupper 

Behandle håret på samme måte som du gjør hvis håret ditt er fett, men gi lengdene og toppene ekstra fuktighet rett etter sjamponering. Leave-in-produkter som smoothing milk, stylingkrem og arganolje bidrar til å pleie tørre tupper. Gir også håret en kur regelmessig. Hårkur er bra både for fet hodebunn og tørre hårtupper. 

 9. Avhengig av tørrsjampo 

Det er lett å bli avhengig av gode produkter. Hvis du bruker tørrsjampo riktig, er det ikke noe problem å bruke den ofte. Den beste måten for deg med fett hår er å spraye sparsomt med tørrsjampo i håret rett etter hårvask. Da holder det seg rent lenger, uten at du trenger å overdosere. Sørg også for å velge et mildt produkt, da kan du bruke den daglig. Med for mye tørrsjampo eller en tørrsjampo som er for sterk, kan du få problemer med hodebunnen. Produktrester samler seg og kan gi opphav til bakterier som forårsaker kløe eller andre problemer. Vask håret minst to ganger i uken for å unngå produktrester. 

 10. Frisyrer som holder 

Hvis du har fetere hår, har du ofte problemer med at det er glatt og vanskelig å style. Skap tekstur i håret ved hjelp av saltvannsspray eller teksturkrem, så blir det lettere å style en frisyre. Det får også frisyren til å holde seg bedre. 

Les mer:

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331