Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

CHRISTMAS CALENDAR: 50% hver dag! Se alle lukene her!

Kviser på ryggen? Slik blir du kvitt dem

De aller fleste av oss får på et eller annet tidspunkt kviser på brystet, ryggen eller halsen. Hvorfor oppstår de, og hva bør du gjøre for å bli kvitt dem? KICKS vet hvordan du skal behandle og motvirke de uvelkomne utslettene. I tillegg guider vi deg til skikkelig gode produkter.
Del

Slik blir du kvitt kviser på ryggen

Å få kviser er dessverre en del av livet. Utslettene kan dukke opp i ansiktet, men også på kroppen og da spesielt på ryggen, halsen, skuldrene og brystet. Akkurat som akne i ansiktet, er kroppsakne utslett som skyldes betente talgkjertler eller hårsekker. Når talgkjertlene produserer for mye talg, som er et slags fett for å holde huden myk, er det fort gjort at kjertelens åpning tettes til av den ekstra talgen og overflødige hudrester. Hvis kjertelen blir betent, blir resultatet dessverre en hudorm.  
 

Hvorfor får vi kviser på kroppen? 

Grunnen til at vi lett får kviser på den øvre delen av brystet, ryggen og skuldrene, er at det finnes store talgkjertler der. I motsetning til akne i ansiktet, kan kviser på kroppen være litt mer kompliserte å behandle, fordi de er vanskeligere å se, og nå, når du vil bruke motvirkende produkter.  

Hva er ryggakne? 

Akne på ryggen kan bestå av svarte og hvite hudormer samt av større cyster som er hovne og gjør vondt. Akkurat som på andre steder av kroppen, oppstår kviser når talgkjertlene blir tilstoppet og deretter betente. I litt mer sjeldne tilfeller kan en type gjærsopp, malassezia, også forårsake utslett som påminner om kviser. Malassezia forekommer allerede naturlig i huden, men hvis den utsettes for ekstra fuktige og varme miljøer, kan den begynne å vokse og forårsake utslett. Siden ryggen ofte er dekket med varme klær, ryggsekker og annet, blir den også ofte litt ekstra varmt og svett, noe som er akkurat det miljøet som malassezia trives aller best i. 
 

Hudpleierutine: Slik motvirker du kviser på ryggen og brystet 

Klar til å begynne å behandle utslettene? Her er tre gode tips å ha i tankene. 

 1. Sats på de riktige ingrediensene 
   
  Rengjør huden ofte, spesielt etter at du har vært svett, og fremme god hudhelse ved å smøre huden regelmessig med en fuktighetsgivende krem. Velg rengjørende og fuktighetsgivende produkter som inneholder ingredienser som rengjør i dybden, motvirker at nye kviser oppstår og har en beroligende effekt. Se gjerne spesielt etter benzoylperoksid, salisylsyre, tea tree-olje, sink PCA og prebiotika.  
   
 1. Ikke skrubb 
   
  Hopp over eksfolierende produkter, fordi alt som gnir mot huden kan ha en forverrende effekt. Hvis du har mange kviser på ryggen, kan det være en god ide å la ryggsekken hvile en stund og velge vesker du kan bære i hånden.  
 1. Rent, rent, rent 
   
  Bytt putevar, sengetøy og håndklær regelmessig. Vask tette klær ofte, inkludert BH-en din for eksempel. Hvis du har trent, er det en god ide å dusje med en gang etterpå, og bytte til nye, rene klær. Vask også treningstøyet ditt etter hver treningsøkt. Et tips er å trene i mer løstsittende klær i bomull, fordi de er bedre på å hjelpe huden å puste enn tett treningstøy i kunstige materialer. 
Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331