Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

CHRISTMAS CALENDAR: 50% hver dag! Se alle lukene her!

Hårolje – den raskeste veien til mykt og vakkert hår

En hårolje forvandler umiddelbart tørre og livløse hårlengder til en myk og nydelig hårmanke. Hvordan skal en hårolje brukes, og hvilken type passer best for håret ditt? KICKS forklarer begrepene.
Del

Hvordan bruker man hårolje? 

En hårolje tilfører ikke bare fuktighet og glans til tørre hårstrå, den kan også temme krus, beskytte mot varmeslitasje og bidra til å motvirke splittede hårtupper. Håret blir mykere, men håroljen har også styrkende egenskaper og får håret til å føles og se sunnere ut. Noen håroljer fungerer også som varmebeskyttelse og kan også gi en viss beskyttelse mot UV-lys. Når du bruker hårolje i hårpleierutinen din, er en smakssak. Du kan for eksempel bruke den som en fuktighetsgivende intensivkur i fuktig hår eller i tørt hår som et siste trinn i stylingen. En hårolje skal hovedsakelig brukes på hårlengdene, men det finnes også håroljer som fungerer helt utmerket for tørre og kløende hodebunner. Det er lurt å lese og følge instruksjonene på baksiden av håroljen for å se hvordan den skal brukes for best mulig resultat. 

Må jeg bruke hårolje? 

Selvfølgelig ikke, selv om det egentlig bare er fordeler med å legge til en hårolje til hårpleierutinen din. Akkurat som huden din, trenger håret ditt også regelmessig fuktighet for å føles og se bra ut. Selv om hårsekkene våre produserer naturlige oljer helt på egen hånd, så er det ofte ikke nok til å kunne gi fuktighet til hårstråene og holde dem sunne. Dette er fordi vi ofte er ganske hardhendte mot håret med ulike kjemiske behandlinger og varme stylingverktøy, det betyr at den naturlige oljen ikke klarer å henge med og håret føles dermed tørrere og mer livløst. En hårolje er derfor et godt supplement til dine naturlige håroljer. Ikke bare fordi den gjør stor forskjell raskt, den bidrar også til å beskytte håret mot fremtidig slitasje.

Skal hårolje brukes i vått eller tørt hår?

Det bestemmer du selv! En hårolje fungerer nemlig godt i både fuktig og tørt hår. Ta noen dråper hårolje i hånden og gni deretter håndflatene sammen for å varme den litt opp. Gnugg eller gni også håndflatene lett mot hverandre før du bruker håroljen. Når du bruker hårolje på fuktig hår, blir det lettere å kamme og gre ut floker. Du kan også la håroljen være i det fuktige håret som en intensivt fuktighetsgivende hårkur. Skyll av etter cirka ti minutter eller sov med oljen om natten, valget er ditt. Hårolje i fuktig hår kan også by på varmebeskyttende egenskaper hvis du vil føne eller style håret med en rettetang eller krølltang. Hårolje i tørt hår gir derimot en direkte effekt i form av mykere og blankere hår som både føles mindre tørt og mindre krusete. Du kan også ha håroljen med deg for å forbedre den mykgjørende og glansgivende effekten ved behov i løpet av dagen. Psst! Hvis det er fuktig ute, kan regelmessige doser av en hårolje gjøre stor forskjell både når det gjelder å temme og motvirke uønsket krus. 

Slik velger du riktig hårolje til håret ditt  

Ulike håroljer passer ulikt godt til forskjellige hår- og hårbehov, fordi det faktisk er forskjell på oljer og oljer. Noen oljer har en mer tregtflytende konsistens og passer bedre for tykke frisyrer og grovere hårstrå. Mer lettflytende oljer er som regel et mer passende valg for tynnere hår og hårstrå, fordi de ikke tynger ned håret like mye som en mer tregtflytende olje. Fordi det finnes mange forskjellige håroljer, er det en god ide å velge en variant som er spesielt tilpasset din hårtype og hårbehov. Les derfor nøye på håroljen for å se hvilken type hår den er rettet mot, for eksempel tykt hår, tørt hår eller kjemisk behandlet hår, og hvilke effekter den skal ha på håret ditt, for eksempel glansgivende, fuktighetsgivende eller varmebeskyttende.  

Slik unngår vanlige feil med håroljen din 

Det er veldig enkelt å bruke hårolje, men hvis du bruker den feil, kan resultatet bli alt annet enn glansfullt. Her er tre vanlige feil og hvordan du unngår dem. 

Du har ikke lest teksten på håroljen din 

Det er faktisk forskjell på hårolje og hårolje. Hvis du bruker en hårolje som ikke passer for din hårtype eller dine hårbehov, blir ikke resultatet noen hit, tvert imot. Tykt og grovt hår kommer ikke til å bli mykt og føyelig av en hårolje som er for lettflytende, mens tynt hår vil føles tungt og fett av en hårolje som er altfor tregtflytende. Les alltid på etiketten først før du bruker oljen.  

Du bruker for mye hårolje

Hvis du har veldig tørt og livløst hår, kan det føles lokkende å bruke veldig mye hårolje. Men en passelig mengde er faktisk best, fordi altfor mye hårolje kan føre til at håret tynges ned og hårstråene klistrer seg sammen. Begynn med noen dråper, omtrent på størrelse med en ert. Hvis håret ditt trenger mer, kan du tilsette flere dråper, en eller noen få om gangen.  

Du bruker håroljen for nær eller i hodebunnen 

Noen håroljer, men langt fra alle, er ment for bruk i hodebunnen. Hårolje skal vanligvis bare brukes i hårlengdene og holdes langt fra hodebunnen. Et godt tips er å begynne å bruke håroljen omtrent i høyde med ørene og deretter jobbe deg nedover. Hvis du ved et uhell bruker en hårolje som ikke er ment for hodebunnen i eller for nær hodebunnen, er det stor risiko for at håret ser fett og skittent ut. Løsningen? Det aller beste er å hoppe inn i dusjen og vaske håret. Har du ikke tid? Da kan du kan prøve å klemme bort overflødig olje med et blotting paper eller spraye med tørrsjampo, men vær forberedt på at resultatet kanskje ikke blir det beste. Du kan også dra håret tilbake i en stram, elegant hestehale. Fungerer ikke noe av dette? Kjipt. Da må du dessverre bare skjule elendigheten med en caps eller hatt til du har tid til å ta frem sjampoflasken igjen. 

Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331