Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp
 • Hjemlevering
  Hjemlevering

KICKS tipser: Slik får du pent skjegg!

Det trenger ikke å være vanskelig eller problematisk å få et stilig skjegg og holde det veltrimmet. Med riktig pleie, gode stylingprodukter og smarte triks, er drømmen om et vakkert skjegg innen rekkevidde. KICKS viser vei!

Vil du ha et bra skjegg? Da må du vaske og pleie det med de riktige produktene

Hvis du bare vasker skjegget med første og beste sjampo, er det nok ikke den raskeste veien til et stilig og velpleid skjegg. Da er det en bedre idé å investere i gode skjeggpleieprodukter, fordi disse er tilpasset skjeggvekst og i tillegg bidrar de med ekstra mange velgjørende ingredienser. Visste du at skjegget ditt faktisk trenger mer pleiende og fuktighetsgivende ingredienser enn håret på hodet ditt? Vask skjegget regelmessig med både en ansiktsskrubb som går ned i dybden og en spesiell skjeggsjampo som rengjør skånsomt uten å forårsake irritasjon (og dessuten lukter deilig). Siden skjegg har en tendens til å ha litt grovere og harde hårstrå, kan det være lurt å legge til en skjeggbalsam til skjeggrutinen din. En skjeggolje er også et godt kjøp, da den både mykgjør huden og gir den fuktighet, og byr på en nydelig duft. Du kan også bruke skjeggolje til å style håret ditt, som med en voks, begge gir både fin glans og stilig definisjon. Et skjeggserum byr på både pleie, beskyttelse, naturlig glans og deilig duft. Sist, men ikke minst, er en skjeggkam også en god investering, spesielt hvis du har et litt lengre skjegg.   

Vil du ha et fyldigere skjegg? Litt juks er helt greit 

Noen strever dessverre mer med å få et tykt og fint skjegg enn andre. Skjeggvekst avhenger i stor grad genene, men en stressende livsstil med dårligere kostvaner og for lite søvn kan også ha en negativ innvirkning. Mens du venter på at skjegget skal vokse, sørg for at du pleier den skjeggveksten du har med skjeggprodukter som inneholder milde og fuktighetsgivende ingredienser. Har du tynt skjegg, prøv å være tålmodig og la gjerne skjegget vokse fritt da er det sjanse for at hårstråene til slutt vil dekke over de tynnere partiene. Du kan også investere i en såkalt beard filler, som midlertidig gjør skjegget fyldigere og mer definert. Beard filllers finnes med ulik konsistens, for eksempel presset pudder, pigmentrike pomader eller mascaralignende varianter. For eksempel!

Vil du ha et fint skjegg? Trim det riktig 

Regelmessig trimming av skjegget bidrar både til at det føles bedre og beholder en fin form. Et godt tips er å alltid trimme skjegget når det er tørt. Hvis du trimmer et vått skjegg, kan det være vanskelig å forestille seg det ferdige resultatet, da de våte hårene har en helt annen form enn når de er tørre. De kan faktisk oppleves som både kortere og lengre enn hva de er i tørr tilstand. I tillegg er det lettere å trimme et skjegg som er tørt, og lettere å få til rette linjer og kanter. Ikke glem å først børste gjennom håret før du tar frem trimmeren, fordi korte hår kan trenge litt hjelp med å bli strukket ut. Trimmingen blir også jevnere hvis du først blir kvitt eventuelle floker i skjegghårene.  

Vil du ha et pent skjegg? Barber deg på riktig måte

Grunnlaget for et vakkert og friskt skjegg er regelmessig barbering, klipping og trimming. Her er 5 tips som gjør underverker for skjeggbarberingen din.  

 1. Forbered huden 
  Start gjerne barberingen med å ta en varm dusj. Det varme vannet bidrar til å myke opp det ytterste laget av huden din og gjør det lettere å barbere uten å skape irritasjon. Dusjen gjør også huden og skjegget rent og mykt, det bidrar til en vellykket barbering. 
   
 2. Velg barberhøvel med omhu 
   
  Det er faktisk forskjell på barberhøvel og barberhøvel. Hvis du vil minimere risikoen for irritert hud og en dårlig barberingsopplevelse, er det en god idé å investere i en barberhøvel som har flere barberblader. Jo flere barberblader en barberhøvel har, desto mer effektivt er den å barbere med, fordi det er lettere for den å barbere av alle hårene i et enkelt trekk. Et barberingssveip per hudområde er alltid det beste, fordi risikoen for hudirritasjoner øker jo flere barberingsbevegelser du må gjøre.  
  Rengjør også barberhøvelen ofte, helst etter hver bruk, slik at den ikke samler smuss og bakterier. 
   
 3. Bruk barberskum 
   
  Hvis du tørrbarberer huden uten barberskum, kan du spare noen minutter om morgenen, men du øker også risikoen for rød og irritert hud, samt blødende småsår. Målet med barberskummet er å skape en myk og glatt overflate som barberhøvelen kan jobbe på, så vær gjerne litt ekstra sjenerøs når du bruker barberingsgel. Det er også forskjell på barberingsgel og barberingsgel. Velg gjerne en variant som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som kokosolje, sheasmør eller olivenolje. Se også etter aloe vera, som har en beroligende effekt på nybarbert hud. Psst! Hvis du ikke har barberingsgel hjemme, kan du ta midlertidig hjelp av en hårbalsam. Hårbalsam har omtrent samme konsistens som en barberingsgel og inneholder også ofte fuktighetsgivende ingredienser. 
   
 4. Barber med hårene 
   
  Det er ikke lurt å dra barberhøvelen frem og tilbake i alle retninger, fordi du da bare kommer til å gnage på huden og gjøre den rød og irritert. Barber gjerne med hårene, så reduserer du risikoen for negative reaksjoner. Ned mot kjevebeinet vokser det ofte hår rett ut og nedover, så der er det også best å barbere med hårene. På halsen kan hårene vokse litt i forskjellige retninger, så føl med fingrene først før du begynner å barbere. Vil du gjøre en skånsom barbering? Hold barberhøvelen forsiktig mot huden og legg på akkurat nok trykk. Ikke for hardt, ikke for løst. Barber deretter i myke, bestemte og ikke altfor raske bevegelser. Stikker det ut ujevne hår litt her og der i skjegget? Klipp og stell med en spesiell skjeggsaks, som er smalere og skarpere enn en vanlig saks, slik at det blir lettere å klippe med større presisjon.  
   
 5. Ro ned huden etterpå og tilfør fuktighet 
   
  Når du føler deg ferdig med barberhøvelen, kan et kaldt håndkle mot huden i noen minutter eller et beroligende hudpleieprodukt motvirke irritasjon i huden. En skjeggolje eller skjeggserum etterpå gir fin mykhet og glans til skjegget ditt. Hvis du vil, kan du med fordel bruke en mykgjørende ansiktskrem i ansiktet, som både gir fuktighet til huden og motvirker at den blir rød og irritert.  

 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022