Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Hva er oksibenzon & hvordan fungerer det i solkrem?

Oksibenzon er et kjemisk UV-filter og en populær ingrediens i mange solprodukter. Men hvordan beskytter det egentlig huden mot skadelige UV-stråler? KICKS forteller deg hva oksibenzon er og hvordan det fungerer i din solkrem.

Det finnes en rekke solprodukter å velge mellom. Det de har til felles er at de inneholder UV-filtre og aktive stoffer som på ulike måter beskytter huden mot skadelige stråler. Det er ikke lett å holde styr på hvilke stoffer som gjør hva —og enda mindre på hvilken måte de faktisk beskytter mot skadelige stråler. Oksibenzon er et slikt aktivt stoff som utgjør en beskyttelse mot sterke UV-stråler – men mange vet ikke på hvilken måte det faktisk beskytter. KICKS tar rede på alt du trenger å vite om dette solbeskyttende stoffet.

Hva er oksibenzon?

Oksibenzon, også kjent som benzofenon-3, er det aktive stoffet som finnes i mange solkremprodukter, og som beskytter huden mot skadelige UV-stråler. Oksibenzon kommer opprinnelig fra stoffet benzofenon. Benzofenon er selve hovedstoffet som deretter kan brytes ned i forskjellige typer kjemiske forbindelser.

Hvordan fungerer oksibenzon?

Kjemiske UV-filtre trenger inn i huden, til forskjell fra fysisk solbeskyttelse som legger seg som et beskyttende lag på huden, og reflekterer bort solens stråler. Siden oksibenzon tilhører familien av kjemiske UV-filtre, beskytter det ved å absorbere skadelige UV-stråler og konvertere dem til varme. Varmen forlater deretter huden og stålene har dermed ingen sjanse til å brenne huden. Oksibenzon kombineres ofte med andre solbeskyttende stoffer da den ikke har tilstrekkelige beskyttende egenskaper når den brukes alene.

Oksibenzon i solkrem

Oksibenzon er spesielt vanlig i akkurat solkrem fordi det gir effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. På ingredienslisten er det vanlig at den heter benzofenon-3, men den kan også hete Milestab 9, Eusolex 4360, Escalol 567 eller KAHSCREEN BZ-3. Det har samme funksjon i solbeskyttelsen din uansett navn. Fordi oksibenzon skaper en kjemisk reaksjon i huden, og beskytter huden på en annen måte enn fysisk solbeskyttelse, vil du bare finne stoffet i kjemiske UV-filtre. Solkrem med oksibenzon kommer ikke til å gi umiddelbar beskyttelse, og du må derfor vente i cirka 20 minutter før du går ut i solen hvis du vil unngå å brenne deg selv. For best beskyttelse, bør du påføre solkrem med jevne mellomrom.

Oksibenzon i beautyprodukter

Oksibenzon finnes også i mange andre beautyprodukter som sjampo, leppebalsam og mascara. Det beskytter blant annet produktene mot sollys og pleier å bli beskrevet som en fotostabilisator. Hvis et produkt utsettes for sollys og ikke inneholder en fotostabilisator som oksibenzon, kan produktet skifte farge og bli mindre effektivt.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331