Hva er kollagen og hvordan booster du det for en fastere hud? - KICKS
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

Hudterapaut

Hva er kollagen og hvordan booster du det for en fastere hud?

Du kjenner sikkert til at det finnes noe som heter kollagen i huden din, men visste du at en tredjedel av alt protein i kroppen vår (og hele 70% i huden vår!) er kollagen?
1
Del

Du kjenner sikkert til at det finnes noe som heter kollagen i huden din, men visste du at en tredjedel av alt protein i kroppen vår (og hele 70% i huden vår!) er kollagen? Dette viktige fiberproteinet hjelper til å holde huden fast, elastisk og hydrert, i tillegg til å gi støtte til både skjelett, ledd og blodårer. Det er kollagenet, sammen med sin bestevenn elastin, som gjør at huden vår ser ungdommelig og jevn ut og at huden kan leges når den har blitt skadet.

Jo mer kollagen huden vår produserer, desto fastere og fyldigere opplever vi huden. Et barns hud er proppfull av kollagen - peaken har vi ved vår mest fertile alder. Men ingen lykke varer for evig - etter 25 års alderen bryter vi ned mer kollagen enn det som dannes, og det er derfor vi kan begynne å ane alderstegn som linjer og rynker og at huden blir tørrere og slappere. Faktum er at vi nå mister så mye som 1% kollagen hvert år!

HVA ER KOLLAGEN OG HVA INNEHOLDER KOLLAGEN?

Kollagen, som alle andre proteiner i kroppen, består av små byggesteiner - aminosyrer - som i sin tur danner lange peptidkjeder som vrir seg rundt hverandre for å danne sterke proteintråder - kollagenfibre. Vi kjenner til minst 28 forskjellige varianter av kollagen, der type I og III er de vanligste i vår hud. Viktige aminosyrer som bygger opp kollagenet er glycin, prolin og alanin.

KAN JEG BESKYTTE KOLLAGENET MITT?

I tillegg til den naturlige aldringen, som vi ikke kan påvirke, bidrar også røyking og UV-lys til hvor raskt kollagenet vårt brytes ned, så stump røyken (hvis du røyker) og beskytt huden din mot skadelige stråling med solfaktor, selv på vinteren.

Vi kan hjelpe til å booste hudens kollagenproduksjon, både fra innsiden og fra utsiden, ved å forsyne cellene med det de trenger for å produsere nytt. Det er omstridt om rent tilsatt kollagen i hudpleieprodukter virkelig kan trenge dypt nok inn i huden, så ofte benytter man seg av peptider og andre stoffer som kan stimulere hudens egen kollagenproduksjon. A-vitamin og antioksidanter - spesielt C-vitamin - er bevist effektive, så sørg for at både hudpleie og maten din inneholder disse supervitaminene.

Selv indre faktorer som kosten vår, søvn og stress kan påvirke hudens kollagenstruktur, og derfor er det viktig å identifisere årsaken til det som påvirker deg. Her kan et inntak av kosttilskudd med målrettede næringsstoffer beskytte huden litt ekstra, ved å øke kroppens evne til å motstå stress og forbedre søvnkvaliteten vår.

KOLLAGEN OG DENS FORDELER FOR HUDEN OG KROPPEN VÅR

Inntak av kollagen har vist seg å ha en positiv effekt på huden vår, ved å gi cellene våre hovedkomponentene for hudcellefornyelse. Forskningen viser at et daglig inntak øker hudens spenst, fuktighet og elastisitet og brukes derfor ofte for dens reparerende egenskaper, samt dens motvirkende effekt på rynker og cellulitter.

Da kollagen allerede finnes i store deler av kroppen vår, kan et inntak av kollagen også komme oss til gode på andre måter. Som en viktig byggestein for keratinsyntesen kan den styrke kvaliteten på hår og negler, lindre smerter og øke leddmobiliteten gjennom sine antiinflammatoriske egenskaper, samt bevare en sunn tarmslimhinne og et sterkt skjelett.

HVORDAN ØKER JEG KROPPENS KOLLAGENPRODUKSJON?

For å booste kroppens kollagen kan vi tilføre matvarer som naturlig inneholder kollagen, samt øke inntaket av byggesteinene som optimerer vår naturlige produksjon...

Ferdiglagde kollagenkilder:
Kollagen – beinbuljong, gelatin, skinn fra fisk og kylling og innmat.

De viktigste byggesteinene for at kroppen skal kunne danne kollagen:

 • Protein – Både fra dyre- og planteriket, spesielt aminosyrene glycin og prolin, som kollagen i stor grad består av.
 • A-vitamin – Gule, oransje, røde og grønne frukter og grønnsaker.
 • C-vitamin – Rød paprika, sitrusfrukter og friske bær – et regelmessig inntak er nødvendig for å kunne danne kollagen.
 • Kobber – Østers, shiitake-sopp, grønne bladgrønnsaker, samt nøtter og frø.
 • Mangan – Brun ris, grønne bladgrønnsaker og gresskarkjerner.
 • Sink – Skalldyr, belgfrukter, gresskar og sesamfrø.
 • Silicea/silisium – Grønne bønner, brun ris og linser.­­

5 TIPS PÅ HVORDAN DU BOOSTER KOLLAGENET DITT

 1. SPF – beskytter huden mot UV-stråling som bryter ned kollagenet for tidlig
 2. Antioksidanter – beskytter kollagenet mot nedbryting av frie radikaler fra blant annet UV-lys
 3. A-vitamin – stimulerer de kollagenproduserende fibroblastene å øke deres produksjon
 4. C-vitamin – nødvendig for at fibroblastene skal kunne øke kollagenet
 5. Eksfoliering – øker cellefornyelsen, noe som bidrar til å øke kollagenproduksjonen
1
Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024