Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Bakuchiol - naturens retinol

Bakuchiol er en av de ingrediensene i hudpleie som vi hører aller mest om i 2021. Det har omtrent samme effekt som antiage-stjernen retinol – men uten å irritere huden. KICKS forteller alt du trenger å vite om den trendy ingrediensen.

Hva er bakuchiol?

Bakuchiol, som også blir kalt for bio-retinol, er helt plantebasert og utvinnes av frøolje fra den øst-asiatiske planten babachi (Psoralea Corylifolia). I ayurveda har babachi lenge vært brukt for å lindre hudproblemer, PMS og overgangsplager.

Hva er det som gjør bakuchiol så gustig for huden? 

I likhet med retinol har bakuchiol positive effekter på huden, for eksempel når det gjelder å glatte ut linjer, redusere porer og gi en jevnere hudtone. Dessuten styrker bakuchiol kollagenproduksjonen, som gjør huden spenstigere og mykere. Som om ikke det var nok, har den også en positiv innvirkning på hyperpigmentering, etter for eksempel kvisearr.

Hva er forskjellen på bakuchiol og retinol? 

I tillegg til at bakuchiol kommer fra planteriket, er det også mye mildere mot huden enn retinol. Derfor passer det også til sensitive hudtyper som ikke tåler retinol. Dessuten kan det brukes også om morgenen, til forskjell fra retinol, som bare skal brukes om kvelden ettersom det gjør huden følsom for sol. Den mildere strukturen gjør også at bakuchiol ikke er fullt så kraftfullt som retinol på egen hånd. For at det skal ha en merkbar foryngende effekt på huden, må det kombineres med ingredienser som AHA-syre og peptider.

Hvem kan bruke hudpleieprodukter med bakuchiol? 

Bakuchiol er ekstra velegnet for deg som har moden hud, særlig hvis huden også er sensitiv eller tørr. Mer sensitive eller tørre hudtyper kan trenge lengre tid for å venne seg til retinol i hudpleierutinen. Bakuchiol passer også hvis du vil bruke en effektiv antiage-ingrediens om morgenen.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022