Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Legg gellakk hjemme: Trinn for trinn-guide!

Du har vel ikke gått glipp av gellakk, neglelakken som både gir neglene fantastisk glans og som holder i flere uker? KICKS viser deg hvordan du legger en trendy og holdbar manikyr med gellakk selv.

Trinn 1: file!

All fin manikyr starter med velformede negler, også en med gellakk. Skyv forsiktig ned neglebåndene med en neglepinne og form deretter frem ønsket negleform ved hjelp av en neglefil

Trinn 2: Rengjøre

Manikyren med gellakk vil både feste bedre og få et jevnere resultat hvis neglene er frie for gamle neglelakkrester og annen smuss. Tørk derfor først av med neglelakkfjerner og følg gjerne opp med en vanlig håndvask med såpe og vann. Tørk tørt med et mykt frottéhåndkle.

Trinn 3: Underlakk

En underlakk er en god investering fordi den både gir neglen et beskyttende lag med vakker glans og en jevnere overflate. Mal gjerne neglene dine i tre drag. Start midt på neglen og påfør deretter lakken på henholdsvis høyre og venstre side.

Trinn 4: Lampe

Den store forskjellen mellom en vanlig manikyr og en manikyr med gellakk er en UV-lampe, som er nødvendig for at gellakken skal tørke raskt og få et mer slitesterkt og holdbart resultat. Etter hvert trinn i en manikyr med gellakk er det derfor avgjørende at du legger neglene under en UV-lampe for å tørke og herde gelmanikyren. Etter underlakken er det med andre ord på tide med en dose med UV-lampen

Trinn 5: Lakke

På tide å lakke neglene dine i valgfri nyanse. Akkurat som med underlakken er profftipset å lakke neglene i tre drag. Start midt på neglen og påfør deretter lakken på henholdsvis høyre og venstre side. La tørke i UV-lampen. Hvis du vil ha en jevnere farge, kan du legge et ekstra lag og deretter herde med UV-lampen. Psst! Hvis du vil ha enda bedre holdbarhet, pensle litt over tuppen av neglene når du legger det andre laget.

Trinn 6: Ekstra prikker eller mønster

Hvis du vil legge til unike mønstre eller fine prikker på manikyren ditt, gjør du det nå. Et godt triks er å tegne ønskede mønstre eller dutte prikker ved hjelp av en skarp neglepinne, også kalt orangepinne. Ikke glem å herde i UV-lampen!

Trinn 7: Topplakk

En overlakk bekytter manikyren med gellakk mot slitasje og gir den bedre holdbarhet, samtidig som topplakken også byr på fin glans. Mal i tre drag, akkurat som tidligere, og avslutt med UV-lampen. Føles neglene litt klissete? Avslutt med en rengjørende cleanser som også gir litt ekstra glans.

Trinn 8: Slik fjerner du gellakken

Er du lei av manikyren med gellakk og vil fjerne den? Det kan føles fristende, men unngå å “dra av” manikyren fra neglene dine, fordi det kan skade neglene under fargen og føre til at de blir tørre og følsomme. Du trenger en neglelakkfjerner som inneholder aceton (et must!), bomullsdotter eller bomullspads og aluminiumsfolie. Dynk hver bomullspads eller bomullsdott i acetonremover, legg en på hver negl og pakk hver negl inn i aluminiumsfolie. La virke i 10–30 minutter. Fjern deretter gellakken forsiktig. Aceton har en uttørkende effekt på negler og hud, derfor er det lurt å følge opp med mykgjørende neglebåndsolje og fuktighetsgivende håndkrem.

Les mer