Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

CLUB DEAL! 20% på  alt innen hår! Gjelder for deg som er eller blir KICKS Club-medlem!

Stor guide: Slik rengjør du sminkekostene dine!

Skitne sminkekoster er ikke bare en grobunn for gammel makeup og bakterier, smussen fører også til at du får et dårligere resultat når du legger makeup. Derfor er det viktig at du rengjør sminkekostene regelmessig! KICKS viser vei.

Hvorfor skal jeg rengjøre sminkekostene mine? 

Du har kanskje ikke tenkt så mye på det, men det er faktisk slik at sminkekostene dine, akkurat nå, sannsynligvis er fulle av smuss, bakterier og støv – kanskje til og med sopp. Oj! Ikke nok med at det er ekkelt å lese, makeupkoster som er skitne (og uhygieniske) fører også til at makeuprutinen din faktisk får et dårligere resultat. Siden børstestråene på skitne sminkekoster allerede er fulle av gamle makeuprester, annen smuss og støv, blir det vanskelig for nye pigmenter å feste seg når du jobber med å legge sminke, det fører til at rouge, foundation eller øyenskygge blir alt annet enn perfekt. Dessuten kan bakterier og smuss i sminkekostene dine føre til kviser og utslett i ansiktet ditt.  Løsningen? Rengjør sminkebørstene regelmessig! Ikke bare er det hygienisk og gjør huden din en stor tjeneste, makeuprutinen din får også et bedre resultat.  
 
Hvordan rengjør jeg sminkekostene mine? 

Når du vasker sminkekostene regelmessig, føles de både renere og penere, og sminken kommer til å se bedre ut. I tillegg vil regelmessig rengjøring av sminkekostene gi dem lengre levetid. En såkalt brush cleanser rengjør skånsom og effektivt sminkekostene og fjerner smuss, bakterier, gamle sminkerester og støv. Les og følg alltid instruksjonene på emballasjen om hvordan din brush cleaner skal brukes for best effekt. Hvis du ikke har en brush cleaner hjemme, kan mild såpe, mild ansiktsrens eller mild sjampo fungere like bra. Vær forsiktig med kostene når du vasker dem, slik at du ikke sliter av noen børstestrå fra kostene ved et uhell.  

Trinn for trinn: Slik rengjør du sminkekostene på beste måte 

Klar for hygieniske sminkekoster som kan prestere på topp? Herlig!  

Trinn 1: Såpe og vann 

Begynn med å bløtlegge makeupkosten i lunkent vann. Hold skaftet og basen til børstehodet, som sitter sammen med skaftet, borte fra såpe og vann. Børstestråene på kosten er nemlig ofte limt sammen med skaftet. Hvis limet kommer i kontakt med vann, kan det begynne å løses opp, det kan føre til at børstestråene begynner å løsne fra makeupkosten.  
 

Trinn 2: Masser med sirkulære bevegelser 

Legg en dråpe av renseproduktet i håndflaten, og masser deretter toppen av sminkekosten i håndflaten med sirkulære bevegelser.  
 
Trinn 3: Skyll av og gjenta 

Skyll av rengjøringsproduktet med lunkent vann, og gjenta gjerne trinn 1−2 igjen, slik at du virkelig blir kvitt smuss og bakterier.  
 

Steg 4: Klem ut overflødig vann

Klem forsiktig ut overflødig vann av sminkekosten med et rent frottéhåndkle eller kjøkkenpapir (ikke bruk toalettpapir, det kan føre til smuler i makeupkosten!).  
 
Trinn 5: Tørk på riktig måte 

Sørg for at sminkekosten har den formen den pleier å ha før du legger den på en rent frottéhåndkle. La sminkekostene lufttørke, det vil si, legg dem gjerne over kanten på vasken eller kjøkkenbordet. Unngå å la dem tørke på en flat overflate, for eksempel på et håndkle, det kan føre til at det begynner å dannes mugg. Unngå også å la dem tørke stående i et børstestativ, da kan vann renne ned i skaftet og føre til at limet som holder fast busten løsner og børstestråene faller av for tidlig.  

Hvor ofte skal jeg rengjøre sminkekostene mine? 

Mange av oss legger makeup med sminkekoster hver dag, men er betydelig dårligere til å rengjøre dem like regelmessig. Vil du at sminkekostene skal føles hygieniske, fungere på beste måte og holde seg fine så lenge som mulig, er rengjøring omtrent en gang i uken eller annenhver uke en vanlig anbefaling. Sminkekoster som du bruker hver dag, ikke minst til baseprodukter, bør selvfølgelig rengjøres oftere enn koster du ikke brukes så ofte. 

Finn din nye kostrengjøring hos KICKS! 

Klar til å begynne å vaske sminkekostene regelmessig og få et bedre resultat på kjøpet? Hos KICKS finner du brush cleaners fra flere velkjente varemerker, både i spray- og gelform. (Psst! Hvis du foretrekker å bruke en mild sjampo, en mild ansiktsrens eller en mild såpe, har vi selvfølgelig dette også). Handle på nettet eller kom innom en av våre butikker.  

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331