Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Vi guider deg til hudpleie for moden hud

Hva skjer med huden når vi vi blir eldre – og hva innebærer egentlig anti-age? KICKS’ hudterapeut Isabella Broed gir deg sine beste tips for å ta vare på moden hud.

Hva skjer med huden når vi blir eldre?

– Når vi blir eldre senkes farten på cellefornyelsen, og tidens gang begynner å synes på huden. Hos de aller fleste føles huden med årene tørrere og mindre fast. Også blodsirkulasjonen blir dårligere etter hvert som årene går, noe som gjør huden tynnere, mindre rosenrød og med større problemermed å reparere seg selv. Blodkar og pigmenteringer kan også bli mer synlige. Også fettproduksjonen, kollagenet og mengden hyaluronsyre minsker, så huden mister sin tidligere fyldighet, blir mindre spenstig og får tørrhetslinjer. Det er individuelt når disse alderstegnene dukker opp – og det er ikke kun genene våre som påvirker hvor fort huden endrer seg. Også solens stråler, for lite søvn, røyking og forurensning fremskynder prosessen.

Hva betyr det egentlig når det står "Anti-age" på produkter? Når bør jeg begynne å bruke anti-aging produkter?

– Begrepet anti-age betyr at produktet på en eller annen måte motvirker alderstegn. Gode ingredienser du bør se etter er hyaluronsyre som hever fuktnivået, forskjellige vitaminer som styrker huden og SPF som beskytter mot solskader og pigmentering. Også forskjellige syrer, som AHA, BHA og PHA, som eksfolierer huden skånsomt er topp for moden hud. Antioksidanter er også ekte helter. De beskytter mot frie radikaler som skader huden og fremskynder aldringen. Mange av disse stoffene, som hyaluronsyre og antioksidanter, kan du bruke på en yngre hud, mens mer aktive anti-age-ingredienser som retinol (en type A-vitamin) bør ventes med til huden er blitt mer moden. En svært aktiv anti-age-rutine på en hud som ennå ikke har alderstegn, kan i verste fall irritere den. I begynnelsen kan også moden hud reagere på sterkere ingredienser, så prøv deg frem, øk bruken gradvis og la huden venne seg til det som skjer.

Hvordan ser den aller beste hudpleien for moden hud ut? 

– Den daglige rutinen for en moden hud ligner den for de aller fleste hudtyper – rens, serum og dag- og nattkrem. Forskjellen er at det er ekstra viktig å velge produkter som arbeider foryngende og refuktende i dybden. Skjem også bort huden din oftere med peeling og ansiktsmasker som arbeider med gløden og som jevner ut hudoverflaten. Det er en god idé å investere i en god øyenkrem som holder de tørre linjene rundt øynene unna. Og glem ikke solbeskyttelsen! Studier viser at solen står for over 80 prosent av hudens aldring.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331