Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Slik unngår du solkviser på varme sommerdager

Hvordan ville sommeren vært uten kviser? Helt fantastisk, spør du oss. Derfor har vi her samlet våre beste tips om hvordan du kan tilbringe varme, kvisefrie soldager.

Etter en lang og varm dag på stranden har huden din behov for ekstra omsorg. Forhåpentligvis har du vært nøye med å smøre inn både ansikt og kropp med høy solfaktor mellom salte bad og svette leker. Å bruke solfaktor har nemlig en rekke fordeler – ikke minst hvis du vil redusere risikoen for å bli rammet av solkviser, som kan oppstå både i ansiktet og på kroppen. Hvis du har hud som lett får akne, kan dessuten visse typer solkrem tette igjen porene, noe som igjen kan føre til flere kviser. Derfor er det viktig at du bruker solkrem som passer til nettopp din hudtype.  Her lister vi opp de beste knepene hvis du vil forebygge solkviser!

 Velg høy solfaktor

Hvis du vil unngå solakne, eller solkviser, er det viktig å velge solkrem med så høy solfaktor (SPF) som mulig. Høy solfaktor beskytter ikke bare mot solkviser, det reduserer også risikoen for hudkreft og for tidlig hudaldring. For å få så god beskyttelse som mulig bør solkremen ha minst solfaktor 30, noe som blokkerer ca. 97 prosent av solstrålene. Solfaktor 50 blokkerer 98 prosent. Du bør også smøre deg inn på nytt annenhver time.

 Bruk solkrem med lett konsistens

 Hvis du har hud som lett får akne, eller som lett får kviser når du oppholder deg i solen, er det en god idé å velge en solkrem med lett konsistens som ikke tetter til porene. Bruk en oljefri solkrem spesielt beregnet på fet hud, og unngå å bruke kroppsprodukter i ansiktet. Kroppsprodukter har som regel en fet konsistens som kan tette til porene, noe som forårsaker kviser. Du kan også finne solprodukter som er ikke-komedogene, noe som betyr at de ikke tetter til porene.

Måtelig med sol

I små doser er solen faktisk bra for huden vår. Den reduserer betennelse og bidrar til å produsere vitamin D, som er livsviktig for alle cellene i kroppen. Men hvis du soler deg for mye og uten solkrem, kan den derimot føre til solkviser. Sørg derfor for å oppholde deg i solen på en så sikker måte som mulig – altså med rikelige mengder solprodukt.

Dobbeltrens fjerner solkremrester

 Dobbeltrens er en ansiktsrenserutine i to trinn som renser huden i dybden – og er et uunnværlig steg etter en lang og varm sommerdag. Smuss, svette og døde hudceller legger seg som en hinne på hudoverflaten og tetter igjen porene, noe som kan føre til kviser og utslett. I det første steget bruker du en oljebasert rens som fjerner makeuprester, solkrem og hudpleie. I neste steg bruker du et vannbasert renseprodukt som fjerner svette og smuss. Hvis du har vært en hel dag i solen og også smurt kroppen med solkrem, bør du vaske huden ren med en dusjkrem etter strandturen.

Hold deg i skyggen når solen er på sitt sterkeste

Når solstrålene er sterkest, er de også på sitt mest skadelige. Derfor bør du unngå å oppholde deg i solen på denne tiden – det vil si mellom kl. 11 om formiddagen og kl. 15 om ettermiddagen. Hold deg i skyggen, kle deg i svale, beskyttende klær og bruk høy solfaktor, så unngår du både hudskader og solkviser. Hvis du har en tendens til å få solkviser i ansiktet, kan du supplere den svale looken med en stor solhatt. Solhatten sørger for at ansiktet ditt har skygge.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331