Hyperpigmentering - KICKS
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

Hud med hyperpigmentering

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering forårsakes av en overproduksjon av melanin, hudens pigment. Overproduksjonen utløses av flere faktorer, slik som soleksponering, genetiske faktorer, alder, hormonforandringer og hudskader eller inflammasjon.
3
Del

Hyperpigmentering forårsakes av en overproduksjon av melanin, hudens pigment. Hypopigmentering er i stedet manglende aktivitet av hudens melanocytter. Overproduksjonen utløses av flere faktorer, slik som soleksponering, genetiske faktorer, alder, hormonforandringer og hudskader eller inflammasjon. Soleksponeringen kan vi påvirke, beskytte med hjelp av hudpleie og forebygge pigmentflekker. 

HYPERPIGMENTERINGER AV SOLEN

Hyperpigmenteringer i form av “aldersflekker” forårsakes av intensiv eller langvarig soleksponering og de oppkommer med stigende alder. De fremtrer derfor først og fremst på kroppsdeler som ofte eksponeres, for eksempel ansiktet, hendene og armene. Det er vanligvis små, mørke flekker på huden. Å beskytte hendene er noe man ofte glemmer, legg til The One For Your Hands - Hand Cream SPF30. En håndkrem med beskyttelse, praktisk å alltid ha med seg.

KAN MAN BEHANDLE PIGMENTERINGER?

Svaret er ja. Hvis pigmenteringene allerede har oppstått kan man med tilpasset hudpleie redusere pigmentflekker og oppnå en jevnere hudtone.

Let etter ingredienser som jobber cellefornyende. Introduser A-vitaminet og den eksfolierende AHA-syren som jobber effektivt på hudtonen. To effektive spillere i hudpleierutinen i kampen mot pigmenteringer! Det samme gjelder C-vitaminet, som har en fin klargjørende og utjevnende egenskap på hudtonen og dermed pigmenteringer. Solbeskyttelse er alfa og omega for å opprettholde og motvirke fremtidige hyperpigmenteringer. Sjekk ut 360° Pigment Solution Fluid SPF50 for å få høy beskyttelse med SPF 50.

HVA ER MELASMA?

Melasma oppstår på grunn av hormonforandringer, som graviditet og p-piller, og forårsaker mørke, uregelmessig formede flekker som kan være ganske store i ansiktet eller på armene. Flekkvis hyperpigmentering forekommer spesielt på kinn, panne og overleppe. Fargen varierer fra lysebrunt til mørkebrunt og danner ofte en linje langs pannen eller over kinnene.
Hormonelt forårsaket hyperpigmentering har en tendens til å blekne gradvis etter barnet er født eller man slutter med p-piller, men de kan også vedvare i mange år. Melasma kan være vanskelig å behandle og begge typene kan forverres ved soleksponering og parfymer. Beskytt huden daglig med høy UV-beskyttelse. Premium Dermo Corrective SPF50 fungerer som dagkremprimer, lett foundation og solbeskyttelse i ett.

POSTINFLAMMATORISK HYPERPIGMENTERING

Postinflammatorisk hyperpigmentering oppstår etter en hudskade eller et sår har grodd og resulterer i et flatt, misfarget område. Det er vanlig blant personer som lider av akne. Det kan også skyldes kosmetiske behandlinger som dermabrasion, laserbehandlinger og kjemisk peeling. Azelainsyren i 10% Azelaic Acid Booster er et fint alternativ for å behandle postinflammatoriske hyperpigmenteringer.

HVA ER LEVERFLEKKER?

Leverflekker, også kalt lentigo, er tydeligere pimenteringsområder, som er mørkere og mer avgrenset enn fregner. De er ofte lett opphøyde og mer spredt, men øker ikke i antall eller i fargeintensitet etter soleksponering.

PIGMENTERT NEVI

Disse er ansamlinger av melanocyttceller og kalles vanlige fødselsmerker/føflekker. De finnes hos alle mennesker gjennom hele livet, men de er faktisk sjeldne ved fødselen. De første dukker opp i løpet av de første leveårene, men de er spesielt vanlige i den første tiden som voksen.

Graviditet og pubertet gir en økning i antallet nevi, i størrelse og pigmentering. De kan forsvinne spontant.

Utseendet deres varierer - de kan være som flekker, nupper, vorteaktige eller stilket. De er vanligvis ganske små, mindre enn 1 cm i diameter, og kan variere i farge fra lysbrun til blåsvart. Noen ganger er de hudfarget.
Den store majoriteten av nevus/nevi er godartede, men en liten prosentandel kan gjennomgå malign omvandling, og derfor bør enhver forandring i utseende eller oppførsel hos et nevus observeres med mistenksomhet. Plutselig inflammasjon, mørkere farge, forstørrelse, blødning, sårdannelse, smerte eller kløe er grunner til å ta kontakt med en lege.

3
Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024