Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Epidermal Growth Factor (EGF) – en plantebasert antiage-stjerne

EGF, forkortelse for Epidermal Growth Factor, er en av hudpleieverdenens mest hyllede antiaging-ingredienser. Her forteller vi deg alt du trenger å vite om denne cellekommuniserende ingrediensen, som hjelper huden å bli gjenfuktet, forynget og spenstigere.

I hudpleieverdenen dukker det stadig opp ny teknologi, nye ingredienser og nye behandlinger som gjør hudpleierutinen litt skarpere. En ingrediens som har vekket interessen til mange hudfantaster og hudforskere er EGF, en forkortelse for Epidermal Growth Factor. EGF ble oppdaget allerede på 1980-tallet av forskeren Stanley Cohen, og siden da har verdens forskere fortsatt å undersøke hva som gjør dette cellekommuniserende proteinet så bemerkelsesverdig. KICKS gjør et dypdykk i den hypede ingrediensen, og tar rede på hvorfor det er så bra å bruke den i hudpleie.

Hva er EGF?

EGF, forkortelse for Epidermal Growth Factor, er et cellekommuniserende protein som finnes i kroppen vår, og som har en viktig funksjon i flere av kroppens vekstprosesser. Proteinets hovedoppgave er nemlig å fortelle kroppens millioner av celler at de skal vokse, og dermed påvirke veksten av flere av kroppens organer. Alt fra ben og organer, men også nerver og ikke minst huden vår.

EGF reduseres med økende alder

Når vi blir født, er kroppen i full gang med å produsere en rekke vekstfaktorer. Men med økende alder reduseres kroppens produksjon av EGF (vekstprotein) – det er en naturlig del av kroppens aldring. Dette innebærer at kroppens evne til å danne nye celler svekkes. Med økende alder vil du dermed oppleve at huden blir tynnere, tørrere og mindre elastisk.

Epidermal Growth Factor (EGF) i hudpleie

I mange år har det vært omfattende forskning på hvilken betydning vekstfaktorer har for helsen vår, men her kommer vi til å fokusere på huden. Huden er et av de organene der vekstfaktorer finnes, og uten proteinet ville huden raskt aldres og bli fuktfattig. Vekstfaktorer bidrar nemlig til å bygge og vedlikeholde tre av hudens viktigste komponenter: kollagen, elastin og hyaluronsyre. I hudpleie har EGF dermed en foryngende effekt på huden. Det islandske selskapet Bioeffect var det første i verden som introduserte plantebasert EGF i hudpleieprodukter. I dag har en rekke andre selskaper rundt om i verden utviklet både serum og kremer som inneholder den hyllede ingrediensen.

EGF-serum

Hva er fordelene med å bruke et EGF-serum i hudpleierutinen? Mange! Vekstfaktorer kan blant annet reparere skadede hudceller og dermed bidra til at huden får et yngre utseende. Det er også perfekt å bruke hvis du vil gjøre røde aknearr mindre fremtredende.

EGF-krem

EGF finnes ikke bare i serum, men i en rekke andre hudpleieprodukter. Ved å bruke krem som inneholder EGF, får du alle fordelene med å bruke ansiktskrem, for eksempel gjenfuktet og beskyttet hud, men med antiage-boost. Hvilken type produkt du velger å bruke, avhenger av hvilken hudtype du har og hvilke mål du har med huden din.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022