Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Din ultimate sminkekostguide: gode børster for ulike makeuplooker

Fargesprakende festmakeup eller naturlig hverdagslook? La sminkekostene sette looken! I denne guiden tipser vi om sminkekostene som tar makeuprutinen til neste nivå, og hvordan du best tar vare på dem.

Vil du legge makeupen din som en proff? Da er det på tide å investere i et sett med gode sminkekoster. Riktige sminkekoster gir deg de beste forutsetningene for å legge en fin makeup med et perfekt resultat. Men siden det finnes en mengde ulike sminkekoster å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvilke som er de rette. I denne guiden tipser vi om kostene alle burde ha i sminkepungen, og hvordan vi tar vare på dem på best mulig måte.

Foundationkost

Hvordan du velger å påføre foundation, er en smakssak. Men fordelene med å påføre foundation med en foundationkost i stedet for med fingrene er at det er enklere å få et jevnt resultat og å tilpasse dekningen. Foundationkosten kommer i ulike varianter, og hvilken som passer best, avhenger av hvilken type foundation du skal påføre. Til en flytende eller kremet foundation passer en flat kost perfekt. Hvis du vil ha et mer dekkende resultat, kan du velge en større og mer kompakt kost.

Pudderkost

Med en pudderkost fordeler du enkelt løst eller presset pudder jevnt over ansiktet. En myk, fluffy kost gir et lett dekkende resultat og er perfekt å bruke når du skal fiksere basen. Hvis du har et pudder som har en mer gjennomsiktig finish, kan du bruke en tykkere kost. Husk at en mer kompakt kost gir et mer dekkende resultat, noe som kan gjøre at pudderet ser kakete ut.

Rougekost

Vil du at rougen skal legge seg som en perfekt fargeklatt på kinnene? Da er en rougekost det beste redskapet. Rougekosten er mindre enn både pudder- og foundationkosten og kommer i ulike utførelser. Hvis du vil ha et mer transparent resultat, kan du satse på en litt større rougekost med lang bust. En mindre kost gir en mer intens og konsentrert farge.

Øyenskyggekost

En øyenskyggekost tar øyemakeupen til neste nivå ved å blende og fordele øyenskyggen jevnt over øyelokket. Når det gjelder øyenskyggekoster, er det flere forskjellige varianter å velge mellom. Hvilken som passer, er avhengig av hvilken look du vil skape. En flat øyenskyggekost passer ypperlig til å legge skygge på øyelokkene og gjør at fargen blir mer intens. Skimrende øyenskygge passer for eksempel veldig godt å legge med en flat kost. En kost med avrundet hode og fluffy bust passer når du vil fylle i globallinjen, og gjør at fargen tones jevnt ut. 

Slik rengjør du sminkekostene på riktig måte

Sminkekostene samler opp alt fra smuss og støv til olje og bakterier. Det er derfor viktig å rengjøre kostene på riktig måte for å redusere risikoen for å få plagsomt utslett. Og som en bonus forlenger du også levetiden for sminkekostene ved å rengjøre dem på riktig måte. Feil rengjøringsrutine kan nemlig skade kostene og føre til at de mister hårene raskere. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du rengjør sminkekostene!

1. Skånsom rengjøring av koster
Det første steget for skinnende rene sminkekoster er å investere i et spesialtilpasset renseprodukt. Børsterens fjerner skånsomt, men effektivt makeuprester og annet uønsket smuss. Det finnes både flytende børsterens og rens i sprayform.

2. Riktig rengjøringsteknikk
Sminkekostene skal alltid rengjøres i lunkent vann og holdes i en vinkel slik at vannet renner langs med busten. Ha en liten mengde av ditt beste renseprodukt på håndflaten eller på en rensematte, og gni børstehodet med lette bevegelser mot overflaten. Gjenta prosedyren til kostene er helt rene. 

3. Tørk lenge
La kostene tørke i ca. 8–12 timer på en lofri klut, eller la dem hvile på kanten av vasken. Når de har tørket en stund, kan du sette dem opp ned på en jevn overflate og la dem tørke ferdig. Det beste er å rengjøre kostene om kvelden og la dem tørke over natten – da kan du forsikre deg om at de er helt tørre før bruk.

4. Gjenta hver tredje måned
For å være sikker på at kostene ikke blir en bakteriebombe, bør du rengjøre kostene dine hver tredje måned.

Bonus-hack: Hvis du vil gi kostene dine en dybderengjøring, kan du helle én del eddik og to deler vann i en skål og dyppe sminkekostene i væsken. Skyll deretter med lunkent vann. Eddik har antibakterielle egenskaper og er derfor ypperlig å bruke for å rengjøre sminkekostene.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331