Deodorant kontra Antiperspirant – hva er forskjellen? – KICKS - KICKS
Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

Nå får du 20% på ALT fra Morphe på kicks.no t.o.m 26.03!

Dette er forskjellen mellom en deodorant og en antiperspirant

Uten en dose deodorant eller antiperspirant er det stor risiko for at armhulene både blir våte av svette eller begynner å lukte vondt. Deodoranter og antiperspiranter kan maskere illeluktende dufter og i mange tilfeller også både minimere og motvirke svette. Hva er egentlig forskjellen på en deodorant og en antiperspirant? KICKS forklarer begrepene.
Del

Deodoranter og antiperspiranter: en bakgrunnshistorie

Hvis du tenker tilbake på skjønnhetsrutinen din i morges, er det stor sannsynlighet for at du brukte en deodorant eller en antiperspirant i armhulene før du kledde på deg. I dag er deodoranter og antiperspiranter like vanlige innslag i baderomsskapene som på skjønnhetshyllene, men det er faktisk slik at ideen om å bruke velduftende og svetteminimerende produkter i armhulene først ble aktuell for omtrent 100 år siden.
Selv om den første deodoranten ble lansert allerede i 1888 i USA, og den første antiperspiranten kom på det amerikanske markedet i 1903, ble begge produktene ble ansett som unødvendig skjønnhetsluksus og salgssuksessen uteble.  Dette endret seg i 1920, da en amerikansk (og svært effektiv) annonsekampanje fortalte amerikanske kvinner at de sannsynligvis luktet vondt av svette og dermed ble gjenstand for ondskapsfull sladder. At man muligens luktet vondt og svettet ble plutselig en sosial katastrofe. Løsningen, sa annonsekampanjen, var å bruke en svettedempende og velduftende deodorant i armhulene, og dermed unngå ubehagelige rykter. Vi kan trygt konstatere at annonsekampanjen ble en suksesshistorie. I dag, omtrent hundre år senere, finnes det massevis av antiperspiranter og deodoranter å velge mellom, ikke minst hos oss på KICKS. Velkommen til å handle i din nærmeste KICKS-butikk eller på nettet!

Deodorant kontra antiperspirant – dette er forskjellen

Hva er forskjellen på antiperspirant og deodorant? Både deodoranter og antiperspiranter skal brukes på samme måte, men det er ikke helt det samme. Deodoranter inneholder bakteriedrepende ingredienser som beskytter mot at selve svettelukten oppstår. De kan også være beriket med ekstra velduftende duftnoter, for å bidra ytterligere til å maskere den dårlige lukten. En antiperspirant, derimot, kan også være beriket med sanselige duftnoter, men inneholder vanligvis også aluminiumssalter, som midlertidig tetter igjen svettekjertlene og reduserer mengden svette. Kort sagt, en deodorant duftmaskerer, men hindrer ikke at svette oppstår, mens en antiperspirant både kan dufte godt og har en svettedempende effekt.

Skal jeg velge deodorant eller antiperspirant?

Her er det dine personlige ønsker og behov som avgjør. Både antiperspiranter og deodoranter er effektive når det gjelder å duftmaskere vonde lukter. En deodorant er vanligvis betydelig dårligere til å motvirke og redusere mengden svette, siden den ikke er beriket med aluminiumsalter. En antiperspirant kan både lukte godt og er effektiv både når det gjelder å dempe og motvirke svette. Hvis du vet at du svetter mye eller skal gjøre en anstrengende aktivitet, er kanskje en antiperspirant et litt bedre valg mens en deodorant kan være et godt alternativ for en vanlig dag på skole eller på jobb.

Del
Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2023Kundeservice 955 10 331