Skin cycling: Slik gjør du! - KICKS
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

skin cycling

Stor guide: Slik gjør du skin cycling!

Hudpleiemetoden skin cycling har raskt fått mye oppmerksomhet – og mange følgere – over hele verden. Og hvorfor ikke? Ved å bruke skin cycling får du en hud som både føles og ser bedre ut. KICKS lærer deg alt om skin cycling!
11
Del

Hva er skin cycling?

Har du også hyllen på badet full av forskjellige hudpleieprodukter som gjør forskjellige ting for huden din? En del av produktene inneholder eksfolierende egenskaper, andre skal først og fremst gi huden fuktighet og gjøre den myk. Kanskje du også har produkter med aktive ingredienser som retinol, som skal ha effekt på fine linjer og pigmentflekker. Føler du deg forvirret om når og hvor ofte du skal bruke de ulike hudpleieproduktene? Da er du ikke alene. Og det er her skin cycling kommer inn! Ved å følge en tidsplan, der du kontinuerlig bruker ulike hudpleieprodukter hver kveld, sørger du både for at hudpleien får muligheten til å jobbe og gjøre nytte på best mulige måte – og du motvirker også at huden blir rød og irritert. Hele poenget med skin cycling er å balansere hudpleierutinen, slik at huden får jobbe med aktive ingredienser en natt og neste kveld jobber med å restituere seg med beroligende og balanserende produkter.

Hvorfor er skin cycling en god ide?

Aktive ingredienser og kraftfull peeling kan ha strålende effekt på huden, men kan også resultere i rødblussende og irriterte hudområder. Det kan være en hel vitenskap å vite hvor ofte du trenger å peele huden eller hvor regelmessig du bør bruke retinol uten å forårsake irritasjon. Med skin cycling kan du både eksfoliere og bruke aktive hudpleieprodukter regelmessig og samtidig unngå at huden blir stram, rød og irritert. Med skin cycling gjør du det også til en god vane å regelmessig mate huden med milde og skånsomme ingredienser, det er viktig for huden restitusjon.

Hvordan gjør jeg skin cycling?

Start med å dele opp hudpleierutinen i fire kvelder. Den første kvelden påfører du et eksfolierende produkt. Den peeler blant annet bort døde hudceller, hjelper annen hudpleie å prestere bedre, stimulerer cellefornyelsen og gir ansiktet en frisk glød. Den andre kvelden er det tid for å påføre aktive ingredienser som passer til akkurat din hud. Kveld tre og fire er det bare styrkende og beroligende hudpleieprodukter som gjelder, for å hjelpe huden å restituere seg fra de foregående nettenes eksfoliering og aktive ingredienser. Sats på milde, fuktighetsgivende og balanserende produkter med skånsomme og reparerende ingredienser. Kveld nummer fem? Da starter skin cycling-skjemaet på nytt igjen, og du innleder med en ny eksfoliering. Kjempelett, ikke sant?

Skin cycling i praksis

Slik ser et hudpleieskjema med skin cycling ut:

 • Kveld 1: Eksfoliering
 • Kveld 2: Aktive ingredienser
 • Kveld 3: Restitusjon
 • Kveld 4: Restitusjon
 • Kveld 5: Start fra begynnelsen igjen med eksfoliering

Hvilken syre bør jeg velge til skin cycling?

Hvis du har fet eller tilstoppet hud som ofte får urenheter, er en peeling med BHA-syre (eller salisylsyre) et godt valg, fordi den er god til å trenge dypt ned i porene og løse opp talg. Hvis du har normal hud eller blandingshud er en AHA-syre et bedre tips, fordi den jobber mer på hudoverflaten og er effektiv mot fine linjer og pigmentflekker. Hvis du har tørr hud, kan en AHA-syre fungere, men du kan også prøve PHA-syre, en litt snillere syre som virker mildt eksfolierende og som også kan binde fuktighet i huden. Hvis du har sensitiv hud, er det en god idé å se på milde enzympeelinger og prøve deg forsiktig frem.

Hudpleie som inneholder syrer

Hjelp, jeg kan ikke bruke retinol!

Retinol passer for mange hudtyper, men kan føre til at huden føles rød, tørr og irritert – spesielt hvis du bruker det for ofte. Derfor er det en god ide å skynde seg langsomt med retinol og bare bruke den én eller et par ganger i uken, akkurat som i skin cycling-metoden. Hvis du har sensitiv hud (eller vet at retinol er et dårlig valg for huden din), kan du prøve bakuchiol i stedet. Det er en ingrediens som utvinnes fra frøolje fra den østasiatiske planten babachi, og som skal kunne gi lignende fine resultater som retinol, men uten å føre til irritasjon i huden. 

Produkter med retinol eller bakuchiol

Kan jeg bruke skin cycling i morgenrutinen min også?

Siden skin cycling handler om å bruke aktive ingredienser og eksfoliering, gjelder metoden bare kveldsrutinen. Både kraftig peeling og aktive ingredienser som retinol kan føre til at huden blir rød og irritert en lite velkommen effekt som kan være vanskelig å skjule med en foundation om dagen. Det gjør ikke så mye at huden blir rød og irritert om kvelden, fordi den rødblussende følelsen har avtatt om morgenen når du våkner. Kraftig eksfoliering og visse ingredienser kan også gjøre huden ekstra følsom for UV-lys, det gjør dette også til et dårligere valg for morgenrutinen. Hvis du bruker eksfoliering og mer aktive ingredienser som retinol i kveldsrutinen, er det også viktig at du legger til et hudpleieprodukt med solbeskyttelsesfaktor SPF til morgenrutinen, fordi det beskytter huden og motvirker pigmentflekker og andre aldringstegn. Hvis du har lyst til å prøve skin cycling, er et produkt med SPF et viktig tilskudd til morgenrutinen. Lykke til! 

Vår bestselgende spf for ansiktet

11
Del
Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024