Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Stor guide: Slik gjør du skin cycling!

Hudpleiemetoden skin cycling har raskt fått mye oppmerksomhet – og mange følgere – over hele verden. Og hvorfor ikke? Ved å bruke skin cycling får du en hud som både føles og ser bedre ut. KICKS lærer deg alt om skin cycling!

Hva er skin cycling?

Har du, som mange av oss, hyllen på badet full av forskjellige hudpleieprodukter som gjør forskjellige ting for huden din? En del av produktene inneholder eksfolierende formler, andre skal først og fremst gi huden fuktighet og gjøre den myk. Kanskje eier du også produkter som er beriket med aktive ingredienser som retinol, som skal ha effekt på fine linjer og pigmentflekker. Føler du deg forvirret om når og hvor ofte du skal bruke de ulike hudpleieproduktene? Du er ikke alene. Og det er her skin cycling kommer inn! Ved å legge opp og følge en tidsplan, der du kontinuerlig bruker forskjellige hudpleieprodukter hver kveld, sørger du både for at hudpleien får muligheten til å virke og gjøre nytte på best mulige måte – og du motvirker også at huden blir rød og irritert. Hele poenget med skin cycling er å balansere hudpleierutinen, slik at huden får jobbe med aktive ingredienser en natt og neste kveld jobber med å restituere seg med beroligende og balanserende produkter.

Hvorfor er skin cycling en god ide?

Aktive ingredienser og kraftfull peeling kan være strålende for huden, men kan også resultere i rødblussende og irriterte hudområder. Det kan være en hel vitenskap å vite hvor ofte du trenger å peele huden din eller hvor regelmessig du bør bruke retinol uten å forårsake irritasjon. Med skin cycling kan du både eksfoliere og bruke retinol regelmessig og samtidig unngå at huden blir stram, rød og irritert. Med skin cycling gjør du det også til en god vane å regelmessig mate huden med milde og skånsomme ingredienser, det er en viktig støtte for dens gjenoppretting.

Hvordan gjør jeg skin cycling?

Begynn med å dele opp hudpleierutinen din i fire netter. Den første natten påfører du et eksfolierende produkt. Den peeler blant annet bort døde hudceller, hjelper annen hudpleie å prestere bedre, stimulerer cellefornyelse og gir ansiktet en frisk glød. Natt nummer to er det tid for retinol. Denne ingrediensen er en form for vitamin A som kan gå dypere inn i huden og styrke den fra innsiden (blant annet ved å reparere og stimulere hudens egen kollagen- og elastinproduksjon) som gir en fastere følelse med forbedret spenst. Retinol er også god på å hemme og motvirke aldringstegn som fine linjer og pigmentflekker. Natt nummer tre og fire, er det bare styrkende og beroligende hudpleieprodukter som gjelder, de hjelper huden å hente seg inn fra de foregående nettenes eksfoliering og retinol. Sats på milde, fuktighetsgivende og balanserende produkter med skånsomme og reparerende ingredienser. Natt nummer fem? Da starter ditt skin cycling-skjema på nytt igjen, og du innleder en ny eksfoliering. Kjempelett, ikke sant?

Skin cycling i praksis Slik ser altså et hudpleieskjema med skin cycling ut

 •  Første natt: eksfoliering
 •  Andre natt: retinol
 •  Tredje natt: restitusjon
 •  Fjerde natt: restitusjon
 • Femte natt: start fra begynnelsen igjen med peeling

Hvilken syre bør jeg velge til min skin cycling?

Hvis du har fet eller tilstoppet hud som ofte får urenheter, er en peeling med BHA-syre (eller salisylsyre på norsk) et godt valg, fordi den er god til å trenge dypt ned i porene og løse opp talg. Hvis du har normal hud eller blandingshud er en AHA-syre et bedre tips, fordi den virker mer på hudoverflaten og er effektiv mot fine linjer og pigmentflekker. Hvis du har tørr hud, kan en AHA-syre fungere, men du kan også prøve PHA-syre, en litt snillere syre som virker mildt eksfolierende og som også kan binde fuktighet i huden. Hvis du har sensitiv hud, er det en god idé å se på milde enzympeelinger og prøve deg forsiktig frem.

Hjelp, jeg kan ikke bruke retinol!

Retinol passer som regel for alle hudtyper, men kan føre til at huden føles rød, tørr og irritert – spesielt hvis du bruker den for ofte. Derfor er det en god ide å skynde seg langsomt med retinol og bare bruke den omtrent en gang i uken, akkurat som i skin cycling-metoden. Hvis du har sensitiv hud (eller vet at retinol er et dårlig valg for huden din), kan du prøve bakuchiol i stedet. Det er en ingrediens som utvinnes fra frøolje fra den østasiatiske planten babachi og som sies å gi lignende fine resultater som retinol, men uten å føre til irritasjon i huden.

Kan jeg bruke skin cycling i morgenrutinen min også?

Siden skin cycling handler om å bruke aktive ingredienser og eksfoliering, gjelder metoden bare kveldsrutinen. Både kraftig peeling og retinol kan føre til at huden blir rød og irritert, en lite velkommen effekt som kan være vanskelig å skjule med en foundation om dagen. Men det gjør ikke så mye at huden blir rød og irritert om kvelden, fordi den rødblussende følelsen har avtatt om morgenen når du våkner. Kraftig eksfoliering og retinol kan også gjøre huden ekstra følsom for UV-lys, det gjør dem også til et dårligere valg for morgenrutinen din. Men! Hvis du bruker eksfoliering og retinol i kveldsrutinen, er det viktig at du legger til et hudpleieprodukt med solbeskyttelsesfaktor SPF til morgenrutinen, fordi det beskytter huden og motvirker pigmentflekker og andre aldringstegn. Hvis du har lyst til å prøve skin cycling, er et produkt med SPF et viktig tillegg til morgenrutinen. Lykke til!

Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331