Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

5 måter å få vintertørre lepper myke igjen

Når mørket sakte, men sikkert senker seg og kulden tar grep på huden, kommer ofte de flassende og tørre leppene også. Men med riktige produkter og knep kan du gjøre leppene myke og blanke igjen – vi forteller deg hvordan du gjør det!

Flassende og stram hud hører vinteren til. Lave temperaturer, sterk vind og tørr luft gjør huden fuktig og gusten – spesielt i Norden der det er iskaldt flere måneder i året. Leppene våre er spesielt utsatte om vinteren, og på grunn av den kalde utetemperaturen blir de ofte sprø og irriterte, og i verste fall kan de sprekke. Heldigvis finnes det produkter og knep du kan bruke for å sikre at leppene dine får tilbake både mykhet og glans selv om temperaturen vil det annerledes. Vi forteller deg hvordan du får leppene myke og gjenfuktede igjen.

Bruk skånsom eksfoliering 

Døde hudceller som lagres på hudoverflaten kan gjøre huden enda tørrere. Og akkurat som resten av huden samler leppene døde hudceller som lett kan peeles av med riktig produkt. Hvis leppene dine også flasser på grunn av kulde, er et peelingprodukt ekstra nyttig. Peeling finnes i flere ulike varianter. Velg en skånsom peeling fordi huden rundt leppene er ekstra tynn, og hvis du bruker en mekanisk peeling som inneholder korn, må du ikke skrubbe for hardt. Men hvis du har sprukne lepper som blør, bør du vente med å eksfoliere leppene dine til sårene har helet.

Fukt og beskytt med fet krem

I motsetning til resten av huden mangler leppene våre talgkjertler, noe som betyr at de ikke produserer det samme beskyttende fettet og oljene som vanligvis holder huden fuktig. Derfor er det en god idé å smøre leppene dine med fuktighetsgivende krem for å holde fuktighetsnivået på topp. En krem med fet konsistent holder dessuten leppene beskyttet når termometeret viser minus og vinden pisker i ansiktet ditt.

Smør leppene ofte med leppebalsam

Huden som omslutter leppene er tynnere enn resten av huden på kroppen. Dette betyr at leppene er ekstra følsomme for kalde temperaturer. Men ved å smøre leppene med en fuktighetsgivende leppebalsam, beskytter du leppene på den beste måten. Smør på leppebalsam så ofte du kan (minst to ganger) i løpet av dagen for å sikre at fuktighetsnivået holder seg på topp.

Unngå å slikke deg på leppene

Pleier du å slikke deg på de tørre leppene dine i håp om at det skal gi dem fuktighet? Eller kanskje av vane? I så fall bør du tenke deg om, selv om det kan virke fristende. Spyttet på tungen er ikke fuktighetsgivende - snarer tvert imot. Faktisk bidrar spyttet til å gjøre leppene dine enda tørrere fordi det fjerner hudens naturlige fuktighetsgivende fett.

Beskytt leppene med skjerf 

Hvis du verken har leppebalsam eller krem for hånden, kan du knytte et skjerf rundt nakken og munnen for å beskytte leppene hvis du er utendørs i kalde temperaturer. For maksimal beskyttelse kan du smøre leppene med et fuktighetsgivende produkt og deretter plassere et skjerf over munnen.

Bonustips: Hvis du bruker makeup som leppepenn, leppestift eller lipgloss på leppene i løpet av dagen, er det lurt å vaske det av før du legger deg om kvelden. Da får huden rundt leppene puste, det gjør den friskere og sunnere. Leppestift har også en tendens til å tørke ut leppene dine, men hvis du fortsatt vil friske opp med farge, kan du bruke en leppestift som inneholder fuktighetsgivende ingredienser, eller en farget leppebalsam.

Les mer

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331