Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Å bruke syrer i hudpleie er slett ikke noe nytt. Oldtidsdronningen Kleopatra brukte AHA-syre for å gjøre huden myk, gjenfuktet og strålende. Syren finnes naturlig i melk, som hun jo var kjent for å bade i.
AHA er nå, sammen med sine syrekollegaer BHA og PHA, igjen i fokus innen hudpleie – og det er lett å forstå hvorfor. Det er vanskelig å finne andre hudpleieingredienser som gjør så mye bra for huden så raskt. Syrer er nemlig supereffektive til eksfoliering.
Det betyr at de hjelper huden med å kvitte seg med døde hudceller. De øker også fuktighetsnivået i huden, fjerner pigmentflekker og bidrar til å dempe og forebygge akner. Men for at du skal få best mulig effekt, er det viktig å vite hvilken syre som passer til nettopp deg og din hud, før du begynner å bruke hudpleieprodukter med syrer.

AHA er en forkortelse for Alpha Hydroxy Acid, og en samlebetegnelse for flere ulike typer syrer. De to som er vanligst i hudpleieprodukter til hjemmebruk, er glykolsyre og melkesyre. Glykolsyre fremstilles naturlig av sukkerrør eller på syntetisk måte. Den er svært effektiv når du vil fjerne gamle hudceller, motvirke tørr og sår hud samt redusere rynker og linjer. Melkesyre fremstilles av melkeprodukter og er mildere mot huden enn glykolsyre, men er likevel utmerket til eksfoliering. Den fungerer også godt på ubalansert og/eller fet hud, og hjelper mot pigmentflekker forårsaket av solen samt mot synlige porer og akner. Den hjelper også huden med å binde fuktighet.

BHA er en forkortelse for Beta Hydroxy Acid, og kalles også salisylsyre. Den er eksfolierende, men også betennelseshemmende og derfor veldig god mot akner og problemhud. Den løser opp fett og smuss og fungerer også godt mot grov hud og ujevn pigmentering forårsaket av solen.

PHA er den mildeste av de syrene som ofte finnes i hudpleieprodukter til hjemmebruk, noe som gjør at den passer bedre hvis du har litt mer følsom hud. PHA gir en mild, men likevel svært effektiv eksfoliering, slik at huden får en ny, synlig glød. Den bidrar også til å balansere hudens fuktighetsnivå og har antioksidanteffekt. Det betyr at den både forbedrer hudens utseende og beskytter mot ytterligere skader. Fordi den er så mild, passer PHA også for deg som vil bruke syrer daglig for å forbedre huden.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331