Perorial Dermatitt - KICKS
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

Perorial Dermatitt

Perioral Dermatit er en inflammasjon i huden, ofte sentrert til området rundt munnen, kinnene og ned på haken. Symptomene starter som rødhet som deretter utvikles til små nupper og eventuelt blemmer i porene.
Del

Perioral Dermatit er og betyr “inflammasjon nær huden rundt munnen” og kan forårsakes av overaktivering i huden, som en følge av overdreven ansiktsrengjøringeksfoliering eller kraftfulle hudpleieprodukter. Tilstanden er sentrert til området rundt munnen, men kan også strekke seg opp mot kinnene og ned på haken. De første symptomene ser man som røde partier på noen av områdene ovenfor. Dette utvikles så til små nupper og små blemmer i porene. Tilstanden er nært beslektet med rosacea, men forskjellen er at perioral deramit kun utvikles sentrert rundt munnen.

Før (eller også fortsatt noen ganger i dag) kalte man denne tilstanden for flyvertinnesyken. Det sies blant annet at man da trodde at det var syregassmasken som de brukte for å demonstrere under sikkerhetsgjennomgangen som hadde bakterier på seg, men senere antok man at det snarere var kombinasjonen av tørr luft, makeup, rike ansiktskremer og stress som fremkalte det.

HVORFOR FÅR MAN PERIORAL DERMATIT?

Perioral Dermatit kobles ofte sammen med bruken av mindre bra makeup og hudpleie. Produkter med sterke parfymer og rengjøringer som f.eks. vanlig såpe som er irriterende på huden. Sol kan forverre eller fremskynde tilstanden.

Det er ikke helt uvanlig at perioral dermatit også kan forårsakes av overaktivering i huden, som en følge av overdreven rengjøring, eksfoliering eller for sterke hudpleie-/makeupprodukter for din hudtype. Det er viktig å ha produkter anpasset etter hudtype og ikke bare kjøpe noe man leser om i et magasin eller noe venninnen din har, men sjekke om det passer din hud. Sterkere typer av kortison i ansiktet er også en vanlig årsak.

Men til tross for ovenstående er det mest vanlig at utslettet bare kommer uten at man egentlig vet hvorfor. Spesielt vanlig er det hos unge voksne kvinner og jenter. Perioral Dermatit kan være langvarig - man kan ha det i flere måneder og i noen tilfeller i flere år. Det er ikke farlig og smitter ikke. En veldig viktig ting er at det er helt forbudt å pille og klemme. Gjør man det vil tilstanden garantert forverres.

SLIK BEHANDLER DU DERMATIT

 • Det kan til å begynne med være bra å totalt unngå sterke rengjøringer, peelinger og aktive produkter
 • Tunge ansiktskremer og dekkende makeup kan forverre problemet
 • Behandle huden med milde produkter beregnet på sensitiv hud eller rosacea
 • Ved plagsomme tilfeller og hvis problemet vedvarer bør du kontakte lege for videre behandling

PRODUKTENE Å SATSE PÅ

Den beste behandlingen er å la huden være og ikke bruke noen produkter i det hele tatt. Men det kan være vanskelig hvis huden blir tørr. Da passer produkter fra Paula`s Choices CALM-serie.

Hvis man ikke blir kvitt sin perioral dermatit, bør man kontakte en hudlege. Når tilstanden har roet seg ned og er borte, er det viktig å fortsette med produkter som er beregnet for sensitiv hud. Selv når perioralen ikke er synlig, men hvilende, må man lenge etter alltid tenke på å være forsiktig med for aktive produkter. Det kan trigge i gang perioralen igjen. Kontakt våre hudterapeuter hvis du har spørsmål angående perioral dermatit!

Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024