Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

La oss snakke om talg

Huden vår trenger passe mye av alt – det gjelder også talg. Men hva er egentlig talg? Og hvordan regulerer vi best hudens talgproduksjon?

Hvorfor får jeg fet hud?


Talg, som også kalles sebum, er et fettstoff som vi finner på hudoverflaten. Huden produserer selv talg i talgkjertlene i hudoverflaten for å holde seg fuktet og oppnå en naturlig beskyttelse. Talgproduksjon er med andre ord noe helt normalt og dessuten en viktig funksjon for at huden skal ha det bra.

Hvis det produseres for lite talg, kan huden oppleves som tørr. Har du derimot en forhøyet talgproduksjon, kan du oppleve huden som fet og oljet. Da har du også ofte akne og forstørrede porer.

De viktigste årsakene til at man har en forhøyet talgproduksjon, er hormonell ubalanse og gener, men også vær, trening og hudpleieprodukter kan virke inn. En vanlig feil mange gjør for å motvirke fet hud, er å bruke uttørkende produkter. Det forverrer ofte problemene, siden det gir huden beskjed om å produsere enda mer talg for å motvirke den uttørkende effekten.

Hva kan jeg gjøre for å balansere fet hud?


Ved hjelp av de riktige ingrediensene kan du hjelpe, balansere og regulere hudens talgproduksjon. Produkter med ingredienser som retinol, niacinamid og BHA (betahydroksysyrer) kan bidra til å balansere en hud med forhøyet talgproduksjon. I BeautyActs hudpleiesortiment finner du flere produkter med balanserende aktive ingredienser. Under finner du noen bestselgere som får gode omtaler av våre KICKS Club-medlemmer

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022