Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Kjemisk kontra mekanisk peeling – dette er forskjellen

Peeling er en av de mest effektive måtene å kvitte seg med døde hudceller på, gjøre aknearr mindre synlige og gi huden en frisk glød. Men hvilken peeling passer egentlig best for din hud? KICKS finner ut hva som er forskjellen mellom kjemisk og mekanisk peeling – og forteller deg hvilken du skal bruke.

Ulike typer ansiktsskrubb, syrer og kroppspeeling er en selvsagt del av hudpleierutinen for alle hudpleieinteresserte. Ved å eksfoliere huden din regelmessig, kan du forbedre for eksempel akne og forstørrede porer. Det er også en av de raskeste måtene å gi huden strålende glød og myk overflate på, både i ansiktet og på kroppen. Det alle peelingprodukter har til felles er at de eksfolierer hudoverflaten og fjerner døde hudceller slik at ny sunn hud kommer frem. Men det er en viss forskjell mellom de ulike typene. Her finner vi ut hva som er forskjellen mellom mekanisk peeling og kjemisk peeling (også kalt syrepeeling).  

Hva er kjemisk peeling/syrepeeling? 

Kjemisk peeling, eller syrepeeling, eksfolierer hudoverflaten ved hjelp av syre fra for eksempel frukt, melk eller planter. Salisylsyre (BHA-syre), glykolsyre (en type AHA-syre) og glukonolakton (en type PHA-syre), er noen av syrene som er populære i hudpleie. Hvilken du skal velge, avhenger av hva huden din trenger. Kjemisk peeling kan du også ta på en salong. Den inneholder en sterkere konsentrasjon av syre enn det som finnes i produkter til hjemmebruk.  

Hva er mekanisk peeling? 

Til forskjell fra kjemisk peeling inneholder mekanisk peeling en form for korn som eksfolierer hudoverflaten når du masserer huden. Kornene kan bestå av for eksempel sukker, nøtter, perler eller frø. Konsistensen er ofte mer kremaktig enn syrepeelingen og skal skylles av etterpå. Tidligere kunne skrubbekornene bestå av små plastbiter, såkalt mikroplast. Men siden 2018 er mikroplast forbudt ved lov, og plasten er erstattet med mer miljøvennlige alternativer.  

Hva er fordelene med å bruke en peeling i hudpleierutinen? 

Huden jobber kontinuerlig med å fornye seg og skaper mellom 30 000 og 40 000 nye hudceller hver dag. I takt med at de nye cellene dannes, dør de gamle. Omtrent hver trettiende dag bytter huden ut hudcellene sine. Denne cellefornyelsesprosessen blir langsommere jo eldre vi blir. De gamle hudcellene legger seg som et lag på hudoverflaten og får huden til å se gusten og tørr ut. Ved hjelp av peeling kommer nye sunne hudceller opp til overflaten og huden din ser raskt sunnere ut. En annen fordel med å bruke peeling er at den også gir huden din ekstra fukt. Noen AHA-syrer bidrar også til å øke fuktighetsnivået i huden. Når du bruker en peeling i hudpleierutinen, kan også etterfølgende produkter, som serum og toner, lettere trenge inn i huden. 

Mekanisk eller kjemisk peeling – hvilken passer best for meg? 

Om mekanisk eller kjemisk peeling er best for deg, avhenger av hudtypen du har. Når du velger syrepeelinger, velger du type syre etter om du har moden, tørr, sensitiv eller fet hud. I KICKs store syreguide kan du lese mer om hvilken syre som har best effekt på akkurat din hud. Svært følsomme hudtyper bør helst ikke bruke mekanisk peeling med korn i det hele tatt. Hvis du har rosacea, eksem eller akne, må du ikke bruke kornpeeling når utbruddet er aktivt. 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331