Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Kan jeg farge håret når jeg er gravid? KICKS har svaret!

Farge eller ikke farge? Som gravid har du sikker lurt på om det er ok å farge håret eller ikke. Så hva er det egentlig som gjelder? KICKS svarer på det du lurer på!

Når du blir gravid, ønsker du å gjøre det absolutt beste for at barnet som vokser i magen din skal ha det så bra som mulig. For å unngå alt som kan påvirke graviditeten negativt, er det derfor mange forskjellige råd man skal følge. Gravide kvinner skal for eksempel unngå visse typer mat, og oppfordres også til å ikke røyke og ikke drikke alkohol. Så hva er det egentlig som gjelder når det gjelder farging av håret under graviditeten? Vi har svaret! 

Kan jeg farge håret når jeg er gravid? 

Når det gjelder farging av håret under graviditet, finnes det ingen generelle retningslinjer å ta utgangspunkt i. De vitenskapelige studiene som finnes på emnet viser at det er i dag ikke er noe som tyder på at det ville være skadelig for deg eller barnet å farge håret under graviditeten. Det er et generelt råd som sier at gravide bør unngå kjemikalier i så stor grad som mulig. Til tross for at hårfarge inneholder en rekke forskjellige kjemikalier, kommer ikke disse til å absorberes inn i huden når du farger håret. Derfor kan du føle deg trygg kjemikaliene kommer ikke til å påvirke verken deg eller barnet i magen.

Bør jeg unngå å farge håret mitt tidlig i svangerskapet? 

Frem til svangerskapsuke 12 utvikles grunnlaget for alle fosterets organer og funksjoner. Derfor er det ifølge mange den mest kritiske tiden i graviditeten. Likevel viser vitenskapelige grunnlag at det er ufarlig å stripe og farge håret også under disse ukene. 

Farg håret på salong under graviditet 

Hvis du er gravid, kan det føles ubehagelig å sitte stille i en stol i flere timer som man ofte må gjøre når håret skal stripes, blekes eller farges på salong. Derfor kan du be frisøren om å legge færre striper eller gjøre en såkalt ombre-farging (lysere tupper og mørkere bunn). Da trenger du ikke å sitte så lenge i frisørstolen. Hvis det er mulig, sørg også for å sitte i et rom med velfungerende ventilasjon for å unngå innånding av kjemikalier.

Farging av håret hjemme under graviditet 

Det går også fint å farge håret hjemme under svangerskapet. Hvis du synes det er vanskelig eller slitsomt å farge håret på egenhånd, kan du få hjelp fra en venn. I KICKS’ hårfargingsguide finner du alt du trenger å vite for at resultatet skal bli så pent som mulig. Hos KICKS finner du også et stort utvalg av sett for hjemmefarging. Kjøp en farge som passer til akkurat deg på kicks.no eller i noen av våre butikker. 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331