Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Slik rengjør du hårbørsten med 4 enkle trinn

Hårbørsten din samler på seg alt fra olje til smuss og støv. Ikke så rart med tanke på at den brukes nesten hver dag. Derfor er det viktig å vaske den regelmessig. Vi forteller deg hvordan du gjør det!

Noen ganger ligger den løst i håndvesken eller på bunnen av en skuff på badet. Uansett hvor hårbørsten din er akkurat nå, er det stor sjanse for at det har samlet seg smuss og støv fra omgivelsene på den. Samtidig samler det seg rester av hårprodukter, og olje fra hodebunnen, på hårbørstens tagger når vi børster håret. For at både håret og hårbørsten din skal ha det bra, må du rengjøre den regelmessig. Vi forteller deg hvordan du gjør det, og hvor ofte du bør rengjøre den for at den skal holde så lenge som mulig!

Hvilke produkter skal du bruke til å vaske hårbørsten?

Du trenger ikke å bruke noen spesielle rengjøringsprodukter når du rengjør hårbørsten, det holder å vaske den med vanlig sjampo. For å øke effekten av rengjøringen, kan du tilsette en spiseskje natron - , det fjerner ekstra olje fra hårbørsten.

Slik rengjør du hårbørsten: 4 trinn

1. Fjern gammelt hår

Før du begynner å rengjøre hårbørsten, må du fjerne alt gammel hår som sitter fast på børstehodet. Det gjør du best med en kam. Dra forsiktig opp håret fra børstehodet ved hjelp av kammen, og kast det i søppelet.

2. Bad hårbørsten i vann

Fyll vasken (eller en bolle) med varmt vann, og hell i en spiseskje sjampo. Tilsett en spiseskje natron hvis du vil. Senk hårbørsten ned i vannet (sørg for at hele børsten er dekket av vann), og la den ligge der i ca. 30 minutter.

3. Skrubb med fingrene

Når du har latt børsten ligge i vannet, er det på tide å skrubbe den. Tilsett noen ekstra dråper sjampo, og bruk deretter fingrene til å rengjøre børsten. Dra fingrene gjennom børstehodet og vask deretter av overflødig sjampo med lunkent vann. Du kan også bruke en spesiell rengjøringsbørste hvis du har en for hånden.

4. La børsten tørke

Før børsten er klar til bruk igjen, lar du den lufttørke på et håndkle. Det kan ta litt tid før den har tørket helt, la den gjerne hvile på håndkleet i en dag før du børster håret med den igjen. Hvis du plasserer den med børstehårene ned, suges vannet opp av håndkleet og børsten tørker litt raskere.

Vask av hårbørste i tre

Hvis du har en hårbørste laget av tre, kan den bli ødelagt hvis du vasker den i vann. Du kan følge de samme trinnene som ovenfor, men i stedet for å senke hele børsten ned i vannet, lar du bare børstehodet bade i vannet.

Vask av hårbørste med svinebust

Hvis du har en hårbørsten med svinebust, gjelder samme rengjøringsprosedyre som for en hårbørste som har pigger i plast eller tre. Du kan derfor bruke guiden ovenfor til å rengjøre en børste med svinebust. Bruk en mild sjampo som ikke tørker ut børstehårene.

Hvor ofte bør du vaske hårbørsten?

Hvor mye smuss, olje og støv som legger seg på børstehodet avhenger delvis av hvor ofte du bruker den, men også hvor ofte du bruker stylingprodukter som hårspray og kremer i håret. Hvis du bruker hårbørsten mye, og samtidig styler håret regelmessig, anbefaler vi å vaske hårbørsten en gang i uken. Jo oftere du vasker børsten, jo lenger vil den holde. Men det finnes en grense. Hvis du oppdager at det fester seg så mye smuss på børstehårene at det er vanskelig å fjerne, er det på tide å kjøpe en ny.

Les mer

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331