Hormonell ubalanse - slik tilpasser du rutinen til menssyklusen - KICKS
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Kjøp 2 få 20%, kjøp 3 få 30% - bland fritt mellom alt fra Clinique, Estee Lauder, Smashbox & Origins. 

Hormonell ubalanse - slik tilpasser du rutinen til menssyklusen

Hormoner påvirker alle funksjonene i kroppen vår, og endringer i hormonnivåer kan også være synlige på huden. Mange kjenner seg nok igjen i at de får en liten advarsel før mensen i form av et par kviser på haken, men det er ikke bare i denne uken av måneden at huden forandrer seg.
1
Del

Hormoner påvirker alle funksjonene i kroppen vår, og endringer i hormonnivåer kan også være synlige på huden. Mange kjenner seg nok igjen i at de får en liten advarsel før mensen i form av et par kviser på haken, men det er ikke bare i denne uken av måneden at huden forandrer seg. Huden vår går gjennom ulike stadier under hele syklusen, og det kan derfor være smart å tilpasse hudpleierutinen for å holde huden balansert hele måneden - såkalt Cyclic Skincare.

 1. Uke - I den første uken av syklusen, under menstruasjonen, oppleves huden ofte mer sensitiv og tørr, da både østrogen- og testosteron-nivåene er lave. Her kan det være fint å jobbe anti-inflamamtorisk, barrierestyrkende og beroligende.

 2. uke - I den andre uken av syklusen, rett etter mensen, øker østrogennivåene igjen og huden får tilbake sin naturlige glød og håret sin naturlige glans. Fokuser da på å bruke et aktivt serum med C-vitamin denne perioden.

 3. uke - Gløden blir med inn i den tredje uken i syklusen. Her er du på ditt mest fertile og energinivået er høyt. Dette er den perfekte perioden for å jobbe forebyggende, siden huden er stabil og motstandsdyktig. Superingrediensen A-vitamin forebygger akne, fine linjer og hyperpigmenteringer.

 4. uke - I den fjerde uken minsker mengden østrogen i kroppen, mens testosteronet øker. Huden har da en tendens til å bli fetere og får lettere urenheter. Her er BHA-syren en superingrediens å satse på, siden den behandler tette porer ved å løse opp talg. Det er også smart å legge til en ekstrabehandling her, gjerne i form av en AHA-syre, som løser opp i gamle hudceller for å forebygge nye tette porer.

Så er man tilbake på start igjen! Er du usikker på hvordan du skal innføre eller tilpasse disse stegene til din nåværende hudpleierutine? Ikke vær redd for å kontakte oss, vi hjelper deg gjerne!

Finn produkter som passer for deg innen profesjonell hudpleie

1
Del
Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024