Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Bruk sminkesvampen slik proffene gjør og få til en perfekt makeupbase

Sminkesvampen slo gjennom på makeupscenen tidlig på 2010-tallet som en utfordrer til den klassiske sminkekosten, og den ble umiddelbart en beautyfavoritt. Og vi forstår hvorfor! Sminkesvampen, blending sponge på engelsk, er et uunnværlig produkt i sminkepungen takket være sine mange bruksområder. Ved hjelp av en sminkesvamp kan du legge alt fra foundation og rouge til lekker øyemakeup. Du kan også bruke sminkesvampen til å fiksere makeuplooken med et pudder. KICKS guider deg gjennom fire enkle trinn til en feilfri basemakeup og viser hvordan sminkesvampen hjelper deg.

Fuktet hud

Shop dagkrem

En komplett makeuplook begynner med en perfekt base – og ikke minst med en godt fuktet hud. En fuktet hud gir fin glød og er enklere å jobbe med, og gir deg det beste utgangspunktet når du skal bruke sminkesvampen. Finn hudpleieproduktene som gir mest mulig fuktighet hos KICKS – velg blant serum, kremer og oljer.

Velg riktig primer

Shop her

En primer forbereder huden for påføring av foundation og andre påfølgende makeup-produkter som concealer, rouge og pudder. Velg primer etter hudtype og den effekten du ønsker. Sats på en primer som matter huden, tilfører glød eller korrigerer misfargede partier.

Husk å fukte sminkesvampen.

Shop her

I motsetning til en vanlig sminkekost må du fukte sminkesvampen før bruk. En fuktig sminkesvamp forenkler påføringen og gir et jevnere resultat. Dette gjør du enkelt ved å skylle den under rennende vann i noen sekunder, samtidig som du klemmer ut overflødig vann. Du vet at den er våt nok når den har ekspandert to ganger sin opprinnelige størrelse. En fuktig sminkesvamp suger dessuten til seg mindre produkt enn et tørt produkt – bra for lommeboken!

Bruk riktig påføringsteknikk

Med en sminkesvamp klapper du deg fram til en jevn påføring – unngå å dra svampen over ansiktet, for det kan gi et stripet og skjoldet resultat. Du kan bruke både den avrundede eller flate undersiden av sminkesvampen og den spisse tuppen ved påføring. Den spisse tuppen kan du for eksempel bruke når du legger øyemakeup eller concealer.

Slik rengjør du din blending sponge på beste måte

I likhet med vanlige sminkekoster kan sminkesvampen bli en bakteriebombe hvis du ikke tar hånd om den på riktig måte. Olje og smuss fra ansiktet vil feste seg på sminkesvampen når du bruker den, og dermed vil det dannes bakterier. Det kan i verste fall føre til hudinfeksjoner og aknelignende utslett hvis du ikke vasker svampen regelmessig. Her tipser KICKS om produktene du kan bruke for å holde din blending sponge fresh etter at du har brukt den.

Riktig rengjøring

Sminkesvampen rengjøres best med spesialtilpassede rengjøringsprodukter, men det går også fint å bruke oppvaskmiddel eller såpe. Rengjøringsprodukter tilpasset sminkesvamper er mer skånsomme mot sminkesvampen enn for eksempel oppvaskmiddel, og dermed vil svampen vare lenger. Et spesialtilpasset produkt rengjør dessuten sminkesvampen i dybden og fjerner alt av makeuprester, olje og smuss som har samlet seg i svampen.

Riktig teknikk

Tilsett ønsket rengjøringsmiddel på en stabil flate, gjerne med litt tekstur. Det kan for eksempel være håndflaten din. Gni sminkesvampen fram og tilbake med sirkulære bevegelser mot overflaten. Skyll deretter i rent vann og klem ut overflødig vann. Gjenta til alle sminkerester er borte og vannet som kommer ut av sminkesvampen, er rent.

Tilbehør

Hvis du ikke vil bruke håndflaten til rengjøring, kan du bruke en rengjøringsmatte. Rengjøringsmatter er ofte fremstilt i et materiale som ikke skader sminkesvampen, samtidig som materialet er teksturert, slik at det rengjør svampen i dybden. Du kan for eksempel lete etter en rengjøringsmatte med ergonomisk design som passer til hånden din.

Rengjør regelmessig

Det beste er å vaske sminkesvampen hver gang den har vært brukt. Sørg for at alle sminkerester forsvinner, og la så svampen tørke på et rent og luftig sted til neste gang du skal bruke den. Du kan for eksempel la den stå i et eggeglass med hull i, eller på en flat overflate uten vegger der det lett kan oppstå fuktighet.

Tips! Akkurat som mascaraer og lignende beautyprodukter har din blending sponge en best før-dato. Skift den ut hver tredje måned for å unngå at det oppstår bakterier.

Bonus: Visste du at du også kan bruke sminkesvampen når du skal lakke neglene? Før den gamle makeupsvampen havner i søpla, kan du dyppe den spisse enden i en neglelakk du liker, og lakke tuppen av neglen. Legg en fargeklatt på et par ferdiglakkede negler og få en lekker neglelook!

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331