Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Tips til hvordan du bruker og påfører øyekrem

Er du usikker på om du påfører øyekremen på riktig måte? I denne guiden forteller vi deg hvordan du påfører øyekremen for best mulige effekt. Huden under øynene skiller seg fra resten av ansiktet. Den er både tynnere, mer følsom og blir lettere irritert – derfor må området smøres inn med en spesialtilpasset øyekrem. Er du usikker på hvordan du skal bruker den? Vi forteller deg hvordan!

Hvis du plasserer en finger forsiktig under øyet, kan du kanskje kjenne at huden føles forskjellig fra resten av ansiktet. Og det er ikke bare en fornemmelse. Huden under øyet er faktisk tynnere enn huden i resten av ansiktet. Det betyr også at den er mer følsom og at den blir lettere irritert. En øyekrem er tilpasset den følsomme huden rundt øynene og har vanligvis en lettere konsistens enn dag- og nattkrem, det gjør at de velgjørende stoffene lettere kan absorberes. Men det er ikke bare hvilken krem du bruker under øynene dine som er viktig – men også hvordan du bruker den. Riktig bruk og påføring av øyekrem vil gjøre huden rundt det følsomme øyeområdet ekstra sunn og frisk!

Bruk en øyekrem tilpasset din hudtype

Når du bruker øyekrem, er det viktig at den er tilpasset din hudtype. Hvis du har tørr hud rundt øynene, kan øyekremen gjerne være litt fetere og inneholde fuktighetsgivende ingredienser. Hvis du har sensitiv hud, skal du se etter skånsomme ingredienser som ikke irriterer. For deg med moden hud passer en øyekrem med en hudforyngende effekt – og gjerne med fuktighet som holder tørrhetslinjer unna. Hvis du har fet hud, bør du også gå for en fuktighetsgivende øyekrem. For lite fuktighet kan føre til at huden overproduserer talg, noe som bidrar til at huden blir enda fetere.

Slik påfører du øyekrem – trinn for trinn

Steg 1. Rens med en skånsom rengjøring

Før du påfører øyekrem, må du rengjøre huden slik at de velgjørende stoffene kan absorberes av huden. Siden huden rundt øynene er følsom, er en mild rengjøring å foretrekke. Unngå rengjøring med eksfolierende effekt, og sats heller på en rengjøring som inneholder milde ingredienser – gjerne en som maksimerer fuktigheten!

Steg 2. Påfør serum før øyekrem

Øyekremen skal brukes sist i hudpleierutinen –  det vil si etter at du har renset huden og brukt etterfølgende produkter som serum.

Steg 3. Tilpass mengde etter konsistens

Hvor mye øyekrem du bør bruke, avhenger av hvilken type konsistens den har. En kremmengde på størrelse med en ert er vanligvis en god tommelfingerregel, men det kan være at du trenger mer eller mindre avhengig av om kremen er fet eller ikke. For å være på den sikre siden, kan du lese på pakken, der pleier det å stå en anbefalt mengde.

Steg 5. Ringfingeren er den beste applikatoren

På tide å påføre øyekrem! Selv om det er best å bruke fingrene til å påføre øyekrem, bør du ikke grave med fingrene i øyekremen. Det kan gjøre øyekremen din til en bakteriebombe som i verste fall kan forårsake øyeproblemer. Bruk en spatula til å ta litt øyekrem, hvis den ikke kommer i en praktisk pumpeflaske. Deretter bruker du ringfingeren til å påføre kremen. Ringfingeren er den svakeste fingeren, og dermed oppstår minst friksjon mot huden. Dutt øyekremen på huden rundt øynene dine. Unngå å gni inn kremen fordi huden er følsom.

Tips! Sett øyekremen i kjøleskapet om kvelden for ekstra kjølig effekt under morgenrutinen. Den kalde kremen demper hevelse og får blodårene til å trekke seg sammen, slik at du ser mer våken ut.

Beauty Tester

Se flere
It's all in your eyes: finn riktig øyekrem
Serumtest: Finn det perfekte serumet for din hud

Les mer

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331