Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

Curly girl - slik gjør du!

Ved å vaske håret med noe annet enn vanlig sjampo, eller med spesielt godkjente produkter, kan håret bli både vakrere og føles sunnere. Hva er curly girl-metoden og hvilke produkter trenger du for å komme i gang? KICKS viser vei.

Hva er curly girl?

Curly girl er en metode som går ut på å hoppe over sjampo når du vasker håret. I stedet bruker du balsam eller andre, spesielt godkjente hårpleieprodukter. Curly girl kalles også for balsammetoden eller no poo, det siste er en forkortelse av engelske no shampoo. Curly girl har blitt en populær metode de siste årene, og har en stor følgerskare, ikke minst på nettet. Det kan være mange grunner til at så mange har valgt å begynne med curly girl. Noen ønsker ikke å bruke sulfater som finnes i mange sjampoer (vi kommer tilbake til det nedenfor), andre vil kanskje ha så enkel hårpleierutine som mulig. De som liker og bruker curly girl synes ofte at hårstråene og hodebunnen føles og ser bedre ut uten sjampo. Det er også vanlig å oppleve at håret får en ekstra fyldig følelse og at behovet for regelmessig hårvask og stylingprodukter, minker.  

Hvordan vasker jeg håret med curly girl? 

Hvis du ønsker å prøve curly girl, finnes det flere forskjellige måter å vaske håret på. Det vanligste er å vaske håret med balsam, men også andre ingredienser som kokosolje, natron, eplesidereddik eller bare vanlig vann forekommer også. Hvis du helst vil vaske håret med balsam er et godt tips å bruke to ulike typer, en som har en litt tynnere konsistens og en som har en litt fetere konsistens. Den tynnere balsamen er topp for hodebunnen og hårrøttene, fordi den ikke har en like nedtyngende effekt som den med fetere konsistens. Sistnevnte har derimot ofte litt flere pleiende egenskaper og passer derfor godt til hårlengdene. På nettet er fellesskapet rundt curly girl stort, og du finner mange flere rengjøringstips i for eksempel chattegrupper. 

Hvilke godkjente produkter skal jeg bruke hvis jeg vil gjøre curly girl?

Først og fremst går sjampo og andre hårpleieprodukter som inneholder sulfater ut. Sulfater er en ingrediens som forekommer i mange, men langt fra i alle, hårpleieprodukter. De har fettløsende egenskaper som kan vaske rent i dybden, men kan samtidig også ha en uttørkende effekt på både hår og hodebunn. Men hvis du vil unngå sulfater i hårpleien, er det en ganske enkel oppgave, fordi stadig flere hårpleiemerker har valgt å slutte å bruke denne ingrediensen i produktene sine. Hvis hårpleieproduktet inneholder sulfater, er det tydelig angitt på ingredienslisten på baksiden, se etter navn som sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, natriumlaurylsulfat, SLS og SLES. Andre ingredienser som ikke er godkjent ifølge curly girl er mineraloljer, alkoholer med uttørkende egenskaper og silikoner. Sistnevnte kalles ofte dimethicone, cyclomethicone, ceteraryl methicone eller andre navn som slutter på -cone. 

Kan jeg bruke curly girl-metoden hvis jeg har rett hår eller kort hår?

Absolutt! Å droppe shampo og vaske håret med balsam har ingen negativ effekt på håret ditt, så hvis du er nysgjerrig på curly girl er det bare å komme i gang. Men hvis du har sensitiv hud, lett får utslett og eksem eller opplever store problemer med hodebunnen, er det lurt å konsultere lege eller hudterapeut før du setter i gang. Når du bruker curly girl-metoden, er det veldig vanlig at håret ditt begynner å føles fetere og mer oljete enn vanlig. Dette er en helt normal reaksjon som oppstår når håret og hodebunnen begynner å tilpasse seg en tilværelse uten sjampo. Denne reaksjonen kan dessverre vare i noen uker, så det gjelder å være veldig tålmodig. Det er viktig å huske at langt fra alle hårtyper trives med curly girl-metoden. Det finnes selvfølgelig unntak, men den hårtypen som vanligvis opplever mest positiv endring med curly girl er hår som er tykt, grovt og/eller krøllete, og som etterhvert begynner å føles betydelig mykere og mindre krusete. For korte, tynne, fine og rette hår som lett blir fett fort, kan curly girl både bli en skikkelig utfordring og nedtur. Men! Denne hårtypen kan selvfølgelig også oppleve positive endringer. Hvis du er nysgjerrig på curly girl, er det med andre ord bare å sette i gang (og ikke glem å være tålmodig). Lykke til! 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331