Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Tørre hender? Slik booster du fuktigheten

Har du hender som tørster etter fuktighet? Her tipser vi om fem måter å gi fuktighet i dybden til tørre hender. I tillegg forteller vi deg hvordan du beskytter dem i vinterkulden!

Huden på hendene er ekstra tynn og følsom, og påvirkes derfor spesielt mye av alt som finnes rundt omkring. Legg en fuktighetsgivende håndkrem i håndvesken, eller unn deg et øyeblikks avslapning om kvelden med en håndmaske som maksimerer fuktighet. Her tipser vi om produkter som holder fuktighetsnivået på topp, og hvilke ingredienser som reparerer når hendene er blitt ekstremt tørre. I tillegg gir vi råd om hva du kan gjøre for å redde tørre hender i de kalde vintermånedene.

Hva fører til tørre hender?

Hendene våre er nesten konstant eksponert og er derfor ekstra sårbare. Håndsprit, konstant innsåping og overdreven vasking bidrar til en svekket barrierefunksjon som resulterer i tørre hender. I verste fall kan konstant vasking og smøring med håndsprit føre til kløende eksem. Også i vintermånedene blir hendene ekstra tørre når temperaturen synker og vinden øker.

4 måter å myke opp tørre og ru hender på

Selv om det føles som om de tørre hendene dine ikke kan reddes, finnes det faktisk visse ting du kan gjøre for at de skal bli myke igjen. Her har vi listet opp våre beste tips for å gi råd om ru hender.

Velg håndkrem med de riktige ingrediensene

De fleste vet at håndkrem er den perfekte måten å virkelig gi hendene fuktighet i dybden på – men sørg for å velge riktig type! En tykk håndkrem gir mer fuktighet enn en krem med lett konsistens. Du kan også lese gjennom ingredienslisten for å forsikre deg om at håndkremen inneholder fuktighetsbindende ingredienser. Noen ingredienser du skal se etter er karbamid, glyserin og hyaluronsyre. Også håndkrem som inneholder nærende olje er et godt alternativ for å få bukt med tørre hender.

Håndmaske gir fuktighet til ru hender

Føler du at håndkrem ikke hjelper på dine sprukne hender? Da kan du komplettere med en fuktighetsgivende håndmaske. Håndmaske finnes både som vott og på tube, det gjør at du kan velge om du vil at den skal ha krem- eller gelkonsistens. En vott mettet med pleiende ingredienser er perfekt å bruke hvis du vil unngå kliss. Den varmende effekten fra votten gjør det også lettere for de pleiende ingrediensene å trekke inn i huden.

Tips! Påfør håndmasken om kvelden, la virke over natten og våkne opp med fløyelsmyke hender neste morgen.

Berolige med skånsom håndsåpe

Såpe er en perfekt måte å holde hendene rene og friske på. Men såpe kan være uttørkende for deg med sensitiv hud. Invester derfor i en håndsåpe med fuktighetsgivende ingredienser som er skånsomme mot huden.

Vask passelig mye

Varmt vann og overdreven vasking bryter ned hudens barrierefunksjon, det fører til veldig tørre hender. Hudens barrierefunksjon kan sammenlignes med en beskyttende mur som sørger for at fuktighet, fett og oljer smører huden, samtidig som den beskytter mot ytre angrep. Når denne barrieren svekkes, blir huden tørr og mindre motstandskraftig.

Vintertørre hender? Slik bevarer du fuktigheten

Vinden blåser kaldt, og temperaturen synker. Når snøkaoset herjer utenfor vinduet, leter du desperat etter noe i baderomsskapet som kan lindre dine sviende, ru hender. Tørre hender er noe som ofte hører vinteren til – men som kan repareres med riktig behandling! Se etter en håndkrem som inneholder styrkende og reparerende ingredienser. Ceramider er en fantastisk ingrediens som styrker hudens barrierefunksjon, det gir hendene langvarig fuktighet.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331