Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Stor hårvaskguide: Så ofte du skal vaske manken og slik gjør du det

Spørsmålet er blitt stilt en million ganger og har like mange svar: Hvor ofte skal du vaske håret? Og med hva? KICKS bestemte seg for å ta rede på alt du trenger å vite om hvordan du skal vaske håret.

Er du en av dem som vasker håret to ganger i måneden? Eller så ofte som annenhver dag? Spørsmålet om hvor ofte det egentlig er hensiktsmessig å vaske håret, har vært på tapeten i lang tid, og det virker ikke som om det finnes noe entydig svar. Noen hevder at det er best for håret å vaske det sjelden, mens andre mener at det ikke spiller så stor rolle. Så hva er det egentlig som gjelder? KICKS bestemte seg for å undersøke saken nærmere. Vi tok rede på hvor ofte, og på hvilken måte, du skal vaske håret for å få en sunn manke!

Hvordan fungerer sjampo?

Før vi svarer på spørsmålet om hvor ofte du bør vaske håret, er det viktig å vite hvilket produkt som det faktisk er best egnet til å vaske håret med. Svaret er kanskje ikke veldig overraskende: Nemlig sjampo. Sjampo har som hovedoppgave å rengjøre hodebunnen, men også lengdene fra olje, smuss og andre urenheter. Sjampo åpner hårstråets beskyttende skjellag, slik at hårstrået kan rengjøres i dybden.

Hvor ofte skal du vaske håret?

Svaret på det store spørsmålet er ikke så enkelt som det kan virke – hvor ofte du skal vaske håret avhenger ganske enkelt av hvilken type hår du har og hva håret trenger er. I tillegg er det svært individuelt hvor raskt håret blir fett. Likevel finnes det noen veiledende råd. Hvis du har tykke hårstrå, kan du vaske håret sjeldnere. En til to ganger i uken er nok, avhengig av hvor mye stylingprodukter du bruker og hvor raskt håret ditt blir skittent. For deg som har tynt hår, er det imidlertid bedre å vaske håret litt oftere, ca. 3-4 ganger i uken. Dette er fordi tynne hårstrå lettere suger til seg oljen som hodebunnen produserer, det fører til at håret blir raskere fett.

Slik vasker du håret: 4 trinn til skinnende hår

Når du vet hvor ofte du skal vaske håret, er det på tide å rengjøre det! Men hvordan skal du vaske det for best mulig effekt? Vi guider deg trinn for trinn.

1. Skyll gjennom med vann

Før du begynner å påføre produkter, må du sørge for at håret er gjennomvått. Skyll derfor håret grundig – hvert enkelt hårstrå skal være vått.

2. Påfør sjampo

Nå er håret klart for sjampo! Påfør en passende mengde i håndflaten, og begynn å massere inn produktet i håret ditt. I neste trinn forteller vi deg hvordan du rengjør håret i dybden.

3. Jobb inn sjampoen

For å sikre at alle hårsstråene blir nøye rengjort, skal du jobbe inn sjampoen med sirkulære bevegelser, start ved tinningene og beveg deg ned mot nakken. Det er spesielt viktig å rengjøre nakken, fordi mange bruker skjerf eller jakke med krage.

4. Skyll ut og avslutt med balsam

Når hele håret er rengjort, skyller du ut sjampoen med vann. Avslutt med en fuktighetsgivende balsam.

Bør jeg vaske håret oftere hvis jeg trener?

Et annet problem som kommer opp når det gjelder rengjøring av hårmanken, er hva du skal tenke på når du trener. Kanskje du har hoppet over treningen fordi du har dusjet dagen før, eller så planlegger du dusjingen i forhold til treningsplanen din. Men siden svette for det meste består av salt, gjør den ikke nødvendigvis håret mer fett – derfor trenger du faktisk ikke å vaske håret oftere hvis du trener regelmessig. For å redusere følelsen av skittent hår når du har svettet på tredemøllen, kan du spraye tørrsjampo i håret før treningsøkten og bruke et hårbånd.

Les mer

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331