Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

CHRISTMAS CALENDAR: 50% hver dag! Se alle lukene her!

Slik pleier du grått hår

Det er på tide å slutte å maskere de grå hårstråene og i stedet omfavne den naturlige fargeforandringen som håret går gjennom når vi blir eldre. Eller farger du kanskje håret for å få en fin gråaktig nyanse? Se våre beste tips for å pleie grått hår her

I dag ser vi grått hår både på modeller og kjendiser – og det har blitt helt vanlig både i beauty- og moteverdenen. Og det er bra! Grått er både en fin og stilsikker hårfarge som fortjener å vises fram og ikke skjules. Noen kjente ansikter som har gitt velfortjent oppmerksomhet til det grå håret, og som bærer det med glans, er Meryl Streep, Diane Keaton og den svenske skuespilleren Lena Endre. En sølvgrå hårfarge har også vært populær de siste årene og vært å se på kjendiser som Kim Kardashian og Winnie Harlow. 

Men å ta vare på grått hår, enten det er farget eller naturlig, er en kunst i seg selv. Og for å pleie det på best mulig måte kreves kunnskap om hvordan grått hår skiller seg fra andre hårfarger. Håret blir grått fordi melanocytter, som produserer kroppens pigmenter, slutter å gi farge til hårstråene. Derfor får hårstrået en gråaktig, transparent eller hvitaktig farge. Samtidig forandrer håret struktur – det blir både tørrere, skjørere og mer kruset. Uansett om du vil ta vare på din naturlige grå hårfarge eller et hår som er farget grått, finnes det noen tips som er gode å ha med seg på veien. Her gir vi våre fem beste knep for å pleie grått hår – og få det til å se friskt og sunt ut.

1. Fargekorrigerende sølvsjampo

Grått hår blir lett misfarget – ytre faktorer som vann, vind og sol påvirker håret og gjør at det kan få en gul- eller grønnaktig nyanse. Den beste måten å tone ned misfarginger på er å bruke en fargekorrigerende sjampo. Mange tror at sølvsjampo bare er for blondt hår, men de fiolette pigmentene nøytraliserer gule nyanser, noe som gjør at den passer fint også for deg med grått hår.

2. Hårpleie med innebygd solfaktor

 Solen skader ikke bare huden vår – de sterke strålene bleker håret og gjør at grått hår kan få en gulaktig nyanse. Ved å velge hårpleieprodukter som inneholder solfaktor, kan du bevare (og samtidig beskytte) din grå hårfarge. Solfaktor finner du i produkter som sjampo, balsam og hårkurer – men du kan også finne det i beskyttende hårmousse, hårspray og hårmist. Se etter betegnelser som UVA-filter og UVB-filter på pakningen.

3. Fargebeskyttende produkter

Uansett om du har en naturlig grå hårfarge eller farger håret regelmessig i en fin gråaktig nyanse, har det ekstra godt av å bli vasket og pleiet med fargebevarende produkter. Det finnes både sjampo, balsam og hårkurer som gir næring og fremhever hårfargens naturlige eller fargede glans. Et fargebevarende produkt gjør også at ditt fargede hår beholder sin gråaktige nyanse lenger. Du kan også oppnå samme resultat ved å bruke en fargebevarende hårkur hver uke eller måned. En fargekur, også kalt fargebombe, gir grått hår en ekstra dose farge mellom permanente farginger, og fungerer som en oppfriskning når du vil ha et kortvarig resultat.

4. Maks fuktighet

Når håret blir grått, endrer det struktur og blir tørrere og sprøere. Derfor er det viktig å myke opp de grå lengdene med fuktighetsgivende produkter. Sats på sjampo, balsam og hårkurer som tilfører rikelig med fuktighet. Du kan også motvirke tørrhet ved å behandle håret med myke oljer og serum – arganolje og hyaluronsyre er eksempler på to pleiende ingredienser å se etter blant ingrediensene.

5. Hopp ikke over varmebeskyttelse

Regelmessig bruk av stylingverktøy kan skade håret fordi det blir utsatt for varme. Varme fører ikke bare til at hårtuppene brekker – det kan i enkelte tilfeller også føre til at grått hår får en gulaktig farge. Bruk derfor varmebeskyttelse når du bruker stylingverktøy som glattetang og krølltang. Varmebeskyttelsen lager en barriere mellom håret og verktøyet, slik at håret ikke skades. Husk også å ha lav temperatur når du styler håret, og sørg for at stylingverktøyene er så skånsomme som mulig.

Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331