
Hudpleie trend i 2025: Aktivt kull
Produkter med aktiv kull
Allerede for 3500 år siden la egypterne kul eyeliner med kull, men de brukte det også for å få en sunnere, penere hud. Kullet fungerer nemlig til mer enn bare en pent innrammende sverte, det har også en antibaktriell, legende og rensende effekt. Det er grunnen til at kull også i dag brukes på legevakten ved forgiftninger. I disse dager gjør kullet et storslått comeback i hudpleien, som nøkkelingrediens i dyprensende produkter.
Hvordan fungerer det?
Det høres kanskje merkelig ut at kull kan rense huden din, men den kulltypen som brukes innen hudpleie og medisin er ikke samme type kull som du fyrer opp grillen med. I hudpleie og medisin brukes aktivt kull – et kull som er varmet opp i oksygenfattig miljø, så konsentrasjonen av rent kull øker. Det aktive kullet har en ekstrem evne til å trekke til seg andre stoffer, og fungerer nærmest som en magnet på smuss, fett og forurensninger. Det er forklaringen på hvorfor kull så effektivt renser huden i dybden. I tillegg til den dyptrensende superkraften, er aktivt kull også betennelsesdempende og antibakterielt. Det er ekstra bra hvis du har problemhud eller akne.
Kan alle bruke hudpleie med kull?
Kull brukes først og fremst i ansiktsrenser, ansiktsmasker, peelinger og såper, altså hudpleieprodukter som gir en dyptrenset følelse og en hud full av ny glød – og det vil vel alle ha? Produkter med kull er ekstra bra for fetere eller akneutsatt hud. Hvis du røyker eller bor i en by, der luftforurensning er en del av hverdagen, får du også fin effekt av hudpleieprodukter med aktivt kull. Du som har en tørrere hud kan selvfølgelig også bruke kull, men begrens det til én gang i uken, så du ikke vasker bort for mye av hudoverflatens naturlig beskyttende oljelag.