Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

De beste måtene for å motvirke tørr hud på kroppen

Er fløyelsmyk hud noe du drømmer om? Her tipser vi om produktene som booster fuktigheten fra topp til tå – og forteller om hva som kan gjøre tørr hud enda tørrere.

En stram hud som flasser, er noe de fleste opplever – men helst vil slippe. Tørr hud er et vanlig problem og kan ha flere årsaker. Tørr hud kan for eksempel være et resultat av at du dusjer for ofte, men også at du bruker eksfolierende produkter altfor ofte. Klimaet påvirker også huden vår, og i vintermånedene kan mange oppleve at huden blir ekstra tørr. Derfor må du kanskje bytte ut noen av produktene dine i vinterhalvåret. Mange har en skreddersydd hudpleierutine til ansiktet, men glemmer at kroppen også trenger spesialpleie – egentlig bør vi bruke samme hudpleiefilosofi på kroppen som i ansiktet. Her tipser vi om produktene som tilfører fuktighet i dybden til tørr hud, og hva du må tenke på hvis du vil holde huden fuktet i lengre tid.

Tilfør fuktighet til tørr hud med bodylotion

En fuktighetsgivende bodylotion er en av de mest effektive måtene å myke opp stram hud på. Velg en bodylotion som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som karbamid og hyaluronsyre. Smør inn hele kroppen fra tærne og opp til dekolletasjen – til ansiktet og halsen kan du i stedet bruke en fuktighetsgivende ansiktskrem.

Styrk med krem som inneholder ceramider

Ceramider finnes naturlig i huden og jobber sammen med andre viktige stoffer for å beskytte hudbarrieren. En sterk hudbarriere er ikke bare mer motstandsdyktig – den bidrar også til å holde hudens fuktighetsnivåer på et optimalt nivå. En krem som inneholder styrkende ceramider er derfor perfekt å smøre inn hele kroppen med, eller de stedene der du opplever at huden er ekstra tørr.

Dusj med passe varmt vann

Varmt vann kan føles deilig mot huden etter en lang arbeidsdag, eller når du stavrer inn i dusjen en kald mandag morgen. Dessverre tørker den deilige, varme dusjen ut huden din. Selv om det faktisk er den mest effektive måten å vaske vekk smuss på, er det derfor bedre å dusje i lunkent vann. Vann som er passe varmt, vil ikke fjerne hudens naturlige oljer, og dermed holder huden lenger på fuktigheten. Til alt overmål kan overdreven dusjing også svekke hudbarrieren, noe som igjen fører til at huden ikke kan bevare fuktigheten på en optimal måte. Hold derfor dusjingen passe lang – og passe varm!

Velg en skånsom dusjkrem

Dusjkrem finnes i mange ulike varianter. Hvis du har tørr hud, er det viktig å velge en skånsom dusjkrem som er beregnet på nettopp din hudtype. Du bør unngå dusjkrem med såpe og i stedet satse på en krem som inneholder pleiende oljer. Unn deg en avkoblende stund ved å gi deg selv en deilig massasje mens du påfører kremen.

Smør med fuktighetsgivende olje

For å gi huden en ekstra fuktboost kan du smøre inn huden med en fuktighetsgivende olje. Oljer finnes naturlig i huden og er ofte noe som fuktfattig hud mangler. Derfor kan du hjelpe huden ved å tilføre mykgjørende olje. Et tips er å tilsette noen dråper olje i din favorittkrem for å gi huden en ekstra dose fuktighet.

Hvordan tar jeg hånd om min tørre vinterhud?

I vintermånedene er huden ekstra sårbar og kan derfor ha behov for spesiell omsorg. Bygg opp et arsenal med fete, fuktighetsgivende og beskyttende produkter som styrker huden og gjør den mer motstandsdyktig. Utvid hudpleierutinen med en fuktboostende ansiktsmaske og oljebaserte produkter som gjør huden myk. Til kroppen kan du velge reparerende kremer med ingredienser som ceramider, kolesterol og fettsyrer. De vil hjelpe huden med å bygge opp den beskyttende hudbarrieren og gjøre huden mer balansert. Vil du ha enda flere tips om hvordan du redder vinterhuden? Les vår guide i sju steg her.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022