Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Hår med naturlig fall? Her er de beste tipsene for å ta vare på og style bølgete hår

Hår med naturlig fall kan føles både som en velsignelse og en forbannelse. På plussiden? Et hår som er lett å style til både fyldige krøller eller blanke, rette lengder. På minussiden? Krus som aldri føles langt unna. Men! Med riktige stylingprodukter er det mulig å få frem det naturlige fallet i håret ditt, slik at det både føles og oppfører seg akkurat slik du vil. KICKS lærer deg alt du trenger å vite om hår med naturlig fall.

Hva betyr egentlig hår med naturlig fall?

Hår kan deles inn i forskjellige hårtyper, som beskriver hvordan det føles og ser ut. Ofte er det snakk om rett hår, hår med bølger, hår med litt krøller og har med mye krøller. Den bølgete hårtypen, det vil si hår som verken er helt rett eller krøllete, men et sted midt i mellom, beskrives vanligvis som hår med naturlig fall. Hår med naturlig fall kan ha ulike teksturer, for eksempel fint og glatt, krusete og ekstra tørt eller grov tekstur med tykke hårstrå. Uansett tekstur har hår med naturlig fall ofte litt ekstra lett for å bli krusete, og trenger derfor fuktighetsgivende produkter for å føles og se så bra ut som mulig. 

Hvordan styler jeg hår med naturlig fall på den beste måten? 

Hvis du har naturlig fall, vet du at det gjerne lever sitt eget liv, ikke minst hvis du ikke tar kommandoen med stylingprodukter og stylingverktøy. Det er ikke noe feil med det, men hvis du vil bestemme selv, trenger du litt stylinghjelp for å komme i mål. Det som er flott med hår med naturlig fall, er at du har det perfekte grunnlaget for å både skape og vedlikeholde både skinnende, rette lengder eller store, nydelige krøller. Et naturlig rett hår kan nemlig ha problemer med å beholde stylede krøller, akkurat som det kan være vanskelige å holde et naturlig krøllete hår helt rett. Hemmeligheten bak å få hår med naturlig fall til å oppføre seg slik du vil, er å bruke stylingprodukter for å hjelpe deg å få frisyren du drømmer om. Hvis du vil ha rett og blankt hår, er krusdempende og utglattende pleie- og stylingprodukter et must, gjerne sammen med rettetang eller varmbørste. Hvis du heller vil ha vakre krøller, er det krøllefremhevende pleie- og stylingprodukter som gjelder, gjerne sammen med en krølltang eller stylingtang som kan skape fine krøller.   

Hvilke produkter bør jeg velge til hår med naturlig fall? 

Hvis du vil få frem ditt naturlige fall, er produkter som demper og motvirker krus en veldig god investering, fordi dine naturlige bølger vil se mye bedre ut hvis de er glatte og myke. Et hår med krusete fall ser nemlig ofte tørt og slitt ut, noe som ikke trenger å være tilfelle i det hele tatt. En annen produktkategori som ofte fungerer bra for hår med naturlig fall, er balsamspray eller leave-in-balsam som ikke skal skylles ut, fordi de byr på den fuktigheten som håret ditt så sårt trenger. Utglattende og krusdempende stylingkremer gjør også ofte stor forskjell, men kan eventuelt føles for tunge for håret hvis du har naturlig fall med tynne hårstrå. En hårolje gir fin glans og tar kontroll på krusen, ikke minst i ditt tørre og ferdigstylede hår. 

Jeg vil fremheve det naturlige fallet i håret mitt, hvordan gjør jeg det? 

En utfordring for deg som har naturlig fall er å finne produkter som passer for håret ditt. Det kan være lettere sagt enn gjort, siden hår med naturlig fall både kan ha tynne eller tykke hårstrå og dermed trives ulikt bra med forskjellige stylingprodukter. En leave-in-balsam er for eksempel et godt valg for deg som har tynnere hårstrå, mens en litt fetere stylingkrem kan ha en tyngende effekt på håret. Hvis du har grove hårstrå, kan en balsamspray føles altfor tam til å gi noen betydelig effekt. Men når det er sagt, finnes det en veldig smart stylingrutine som pleier å fungere for alle typer naturlig fall, og som fremhever dine naturlige bølger uten slitende stylingverktøy (hvis du vil). Heng med! 

Vakkert naturlig fall med fem enkle trinn 

1. Vask håret med fuktighetsgivende ingredienser, fordi hår med naturlig fall ofte er fuktfattig. Skjem bort håret med fuktighetsgivende hårkurer eller hårmasker regelmessig, helst en gang i uken. 
 
2. Bruk et krøllefremhevende og krusdempende stylingprodukt i ditt nyvaskede hår. Her må du prøve deg frem til akkurat hvilket produkt som passer best for ditt hår. La håret lufttørke til det er ca. 80 prosent tørt. Hvis du foretrekker å føne håret nesten tørt, ikke glem å bruke varmebeskyttelse i håret før du tar frem hårføneren. 
 
3. Når håret føles omtrent 80 prosent tørt, fletter du det i to fletter som du fester med myke hårstrikker. Flettene kommer til å binde sammen hårstråene dine og bidra til å skape fine bølger med mindre krus. Du bestemmer selv hvor hardt du velger å flette. Jo hardere fletter, jo strammere bølger i håret, jo løsere fletter, jo større bølger.  
 
4. Hvis du vil ha ekstra volum i håret, kan du hoppe over flettene og i stedet snurre og vri opp håret og feste det i ørehøyde (eller litt høyere) ved hjelp av myke schrunchies. Ha prinsesse Leia fra Star Wars-filmene som målbilde, så er du på rett vei. La flettene eller hårsnurrene lufttørke i noen timer eller over natten (eller føn dem tørre med en hårføner). 
 
5. Når håret føles helt tørt, tar du ut flettene eller hårsnurrene. Gre forsiktig gjennom håret med fingrene til ønsket utseende, og forsegle deretter de fine bølgene eller fyldige krøllene med en blank og krusdempende hårolje. Tada, det har aldri vært enklere å få vakre bølger uten krus! 

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331