Tørr hodebunn? Her er behandlingene som gjør forskjell! - KICKS
Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Ikke glem kjæresten til Valentines Day og mamma til morsdag! Nå får du 20% på utvalgt duft t.o.m 14.02!

Slik behandler tørr hodebunn!

Vakkert hår starter med sunn hodebunn. Derfor kan kløende og tørr hodebunn være en kilde til både ubehag og frustrasjon. Her lister vi opp behandlingene som gir fuktighet i dybden!
2
Del

Hvorfor får jeg tørr hodebunn?

Akkurat som planter og blomster trenger frodig jord for å vokse seg sterke, må hodebunnen ha det bra for å kunne produsere sunne hårstrå. Derfor er tørr og kløende hodebunn noe de fleste ønsker å unngå. Mangel på god hygiene i hodebunnen er også grobunn for sopp, det kan føre til flass og andre problemer. Derfor er det viktig å komme til roten av problemet for at behandlingen skal bli riktig. Vinteren er en ekstra stor påkjenning for hud og hår, det gjelder også hodebunnen. Siden luften både er kaldere og tørrere, kan det føre til at hodebunnen både blir ekstra følsom og tørrere enn vanlig. Tørr hodebunn kan også forårsakes av flass, det krever spesiell behandling. Her tipser vi om hvordan du kan ta vare på en kløende og flassende hodebunn, for eksempel sjampo som booster fuktigheten, serum som lindrer den stramme følelsen og behagelig fuktighetsgivende behandlinger som tar vare på hodebunnen i dybden. Du finner hjelpen – og produktene du trenger, som fuktighetsgivende sjampo, balsam, hårmaske og hårbehandling – hos oss på KICKS!

Vanlige årsaker til tørr og kløende hodebunn

Når hodebunnen begynner å klø, er det et signal om at den naturlige fuktighetsbalansen ikke fungerer som den skal. Det kan være flere årsaker til at dette skjer:

 • Temperatur- og sesongmessige endringer er faktisk den vanligste årsaken til hodebunnen klør og strammer. Kalde temperaturer, tørr inneluft og fuktige luer fører til at fuktbalansen i hodebunnen lett kan komme i ubalanse.
 • Du vasker håret for ofte. Hvis du bruker sjampo som inneholder uttørkende ingredienser (det er spesielt vanlig i volumgivende sjampoer og flassjampoer), kan hodebunnen bli tørr og flasse. Bytt til en mildere sjampo som er spesielt tilpasset daglig bruk. Se gjerne etter fuktighetsgivende og beroligende ingredienser som hyaluronsyre og aloe vera.
 • Du bruker for varmt vann når du dusjer. Det kan føles kjipt i øyeblikket, men hvis du senker temperaturen noen få grader, kan det gjøre stor forskjell for hodebunnen.
 • Når vi blir eldre, blir huden ofte tørrere over hele kroppen, fordi huden blir dårligere til å produsere naturlige oljer.
 • Stress, dårlig kosthold og røyking. Du har nok hørt det før (boring!), men når du lever sunt, føler du deg og ser du sunnere ut. Stress, dårlig kosthold og røyking kan ha en negativ effekt på hele kroppen, inkludert hodebunnen.
 • Ulike hormonelle endringer i kroppen, som graviditet eller overgangsalder, kan føre til at huden blir tørrere og får en kløende følelse.
 • Sensitivitet og allergier. Hvis du har sensitiv hud som ofte blusser opp og blir tørr, kan det også oppstå problemer i hodebunnen. Kløen kan også komme av at du er sensitiv for eller allergisk mot en eller flere av ingredienser i dine nåværende hårpleieprodukter, som for eksempel sulfater. Prøv gjerne å erstatte dine nåværende hårpleieprodukter med milde og allergivennlige varianter.

Hva er symptomene på tørr hodebunn?

Klør du deg hele tiden i hodebunnen? Kan du se små, hvite flak i hodebunnen eller hårrøttene? Kanskje de også drysser av og lander på klærne dine? Alt dette er symptomer på tørr hodebunn. Det vanligste, og kanskje mest plagsomme symptomet på tørr hodebunn, er den kløende følelsen som hele tiden er der. Hvis du har tørre og ru flak i hodebunnen og/eller på klærne, er det lett å tenke at flass er problemet. Fordi symptomene for tørr hodebunn og flass er så like, er det vanlig å forveksle disse tilstandene med hverandre. Da kan det være lurt å huske på at tørr hodebunn faktisk er et mer vanlig problem enn flass. Hvis du har tørr hodebunn og behandler den med en flassjampo, forsvinner ikke de tørre hudflakene dessverre. Siden flassjampo ofte inneholder uttørkende ingredienser, kan de i stedet føre til at tørrheten blir enda verre. Men hvis du har flass, kommer du ganske raskt til å merke bedring hvis du bruker flassjampo.

Hjelp, hodebunnen min klør hele tiden! Har jeg fått flass?

Symptomene er like, men bare fordi hodebunnen klør og strammer, trenger det ikke å handle om flass. Tvert imot er det mange av oss som tror at de tørre hudflakene er flass, og begynner å vaske håret med en uttørkende flassjampo, og så er den onde sirkelen i gang. En tørr hodebunn skyldes at det er for lite naturlige oljer i hodebunnen, såkalt talg. Du kan også ha såkalt seboreisk eksem eller flasseksem i hodebunnen, som i tillegg til tørre hudflak også gir rød og litt fet hud. Flass utløses ofte av en soppinfeksjon som fører til at huden begynner å produsere enda flere hudflak. Tips! Hvis du ser på hudflakene, ser de faktisk forskjellige ut i forhold til om det er flass eller tørr hodebunn. Flassflak er ofte litt større, kan oppfattes som litt fettete og skifter i fargen gul. Flak som kommer fra en tørr hodebunn er vanligvis litt mindre, oppfattes som tørre og er hvite i fargen.

Flassende hodebunn? Tips om 3 effektive behandlinger!

Uansett om hodebunnen er uttørket eller har fått flass, finnes det smarte måter å både lindre og motvirke de uvelkomne flakene – og den ubehagelige og kløende følelsen. Vær så god, her er smarte tips som kan lindre og motvirke tørr og flassende hodebunn!

Eksfolier skånsomt med en hårskrubb

Døde hudceller kan også oppstå i hodebunnen, og kan lett avhjelpes på samme måte som i ansikt og på kropp – nemlig ved å eksfoliere. Velg gjerne en hårskrubb som er spesielt tilpasset sensitiv hodebunn og inneholder milde syrer, som PHA-syre, eller snille enzymer. Du kan også velge en peeling som inneholder skånsomme korn og som forsiktig eksfolierer bort døde hudceller og andre slaggprodukter som ligger og forsøpler i hodebunnen.

Gi hodebunnen massasje

En hodebunnsmassasje er veldig behagelig og med de riktige verktøyene kan den også ha en eksfolierende effekt på hodebunnen. Bruk en hårbørste med massasjegivende pigger og børst med lette drag fra hårrøttene og ned over lengdene. Å massere hodebunnen regelmessig er en god idé, fordi massasjen øker blodsirkulasjonen. Det både stimulerer hårveksten og gjør hårpleieproduktene dine enda mer effektive. Gjør det derfor til en god vane å massere hodebunnen ofte, ikke minst når du vasker håret eller føner det tørt.

Påfør en fuktighetsgivende behandling

Hvis din flassende hodebunn er et resultat av fuktfattig hud, er det en god idé å investere i en dypt fuktighetsgivende behandling. Smør inn hodebunnen med et fuktighetsgivende serum, vask håret rent med fuktboostende sjampo og/eller legg en hårmaske som er spesielt tilpasset for påføring i hodebunnen. Se gjerne etter hårpleieprodukter som er beriket med fuktighetsgivende og mykgjørende ingredienser, som vegetabilske oljer og hyaluronsyre. Jo mer fuktighet du kan få inn i hårpleierutinen din, jo bedre!

2
Del
Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2023Kundeservice 955 10 331