Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Redd ditt tørre hår med hårolje

Føles håret tørt, slitt, krusete og generelt glansløst? En hårolje kan raskt gjøre stor forskjell. Ikke bare byr den håret på en sårt tiltrengt fuktighetsboost, den demper også krus og gir hårstråene vakker glans. Vil du redde ditt tørre hår med hårolje? Les videre!

Hva er greia med håroljer? 

En hårolje er en multikunstner som virkelig hører hjemme i hårpleierutinen din. I tillegg til å gi fuktighet og glans, kan en hårolje også bidra til å motvirke splitte hårtupper, dempe krus, styrke håret, gi varmebeskyttelse og en viss UV-beskyttelse. Du kan bruke hårolje i vått eller i tørt hår - eller begge deler. Hvis du bruker hårolje i fuktig hår, blir det lettere å gre ut floker, bruker du hårolje i tørt hår har den umiddelbart en glansfull og mykgjørende effekt. En hårolje skal som regel brukes på hårlengdene, men det finnes også varianter som kan gjøre underverker for tørr og sensitiv hodebunn. Les og følg instruksjonene på baksiden av håroljen din for best effekt.  

Håret mitt er så tørt, kan en hårolje hjelpe?

Absolutt! Bruk av hårolje i tørt hår vil gjøre stor forskjell raskt, fordi det ytterste laget av hårstråene absorberer de næringsrike oljene i rakettfart. Krus dempes også effektivt, samtidig som håret får en ny (og sannsynligvis veldig velkommen) glans. Det kan være flere grunner til å håret føles tørt. Du har kanskje farget og/eller bleket det, eller kanskje du liker å style det ofte med varme stylingverktøy. Uansett årsak, føles håret tørt og livløst fordi det ytterste laget av hårstråene er skadet. Det er her en hårolje gjerne kan komme inn i bildet. Håroljer kan nemlig gjenopprette fuktighetsbalansen i håret og ha en styrkende effekt, det gjør at det ytterste laget av hårstråene raskt både føles og ser bedre ut. Men! Hvis håret ditt er veldig tørt, kan det føles fristende å bruke veldig mye hårolje. Men vær forsiktig så det ikke blir for mye av det gode, en litt for stor dose kan føre til at håroljen bare tynger ned håret ditt og får hårstråene til å føles og se klissete ut.  

Hvordan skal jeg bruke hårolje i mitt tørre hår?

En hårolje kan brukes både i tørt og vått hår. Men du vil merke en mer umiddelbar mykgjørende og krusdempende effekt hvis du velger å bruke håroljen på hårstrå som er tørre. Med noen håroljer kan du også velge om du vil bruke dem som et siste skritt i stylingrutinen din eller som en intensiv hårkur – eller begge deler. La håroljen virke i omtrent en time eller sov med den og la den virke over natten. Les gjerne på baksiden av håroljen for å se hvordan den skal brukes til å gi et optimalt resultat.  

Hvilken olje er best for tørt hår?

Det er forskjell på olje og olje. Noen oljer er mer tregtflytende og passer bedre til tykke og grovere hårstrå, mens mer lettflytende oljer som regel er et litt bedre valg for tynnere hår og hårstrå. Tenk derfor på hårtypen din når du er på utkikk etter en ny hårolje. Et trygt kjøp er håroljer som er tilpasset tørt hår, så les nøye på pakken. Hvis du vil se etter spesielle ingredienser, er for eksempel arganolje, kokosolje, jojobaolje og mandelolje gode valg for tørt hår.   

Hodebunnen min føles også tørr. Kan jeg bruke hårolje i den? 

Akkurat som ansiktet, trenger også hodebunnen fuktighet for å ha det bra. Noen håroljer passer godt for bruk i hodebunnen, andre fungerer dårligere. Se gjerne på etiketten på håroljen for å se om det står noe om pleie for hodebunnen på den. Et godt tips, uansett om håroljen er spesielt tilpasset hodebunnen eller ikke, er å alltid bruke hårolje til hodebunnen om kvelden, i hvert fall første gang du prøver. Da ser du hvordan effekten blir og kan sette av tid en eventuell nødvendig hårvask om morgenen. I mellomtiden vil hodebunnen føles enda bedre hvis håroljen får virke i hodebunnen over natten.  

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331