Derfor skal du vaske håret i kaldt vann - KICKS
 • Fri frakt over 99 kr
  Fri frakt over 99 kr
 • Ekspressleveranse
  Ekspressleveranse
 • Poeng på alle kjøp
  Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig t.o.m

Nå får du 25% på bestselgende makeup! Gjelder til og med søndag. Se alle produkter her!

Derfor skal du vaske håret i kaldt vann - KICKS forklarer

Å skylle håret i kaldt vann er et velprøvd triks for å få et mer glansfullt og friskere hår. KICKS’ frisør forteller deg hvorfor du bør senke temperaturen på vannet når du vasker håret!
3
Del

Fordeler med å skylle i kaldt vann

Å vaske håret i kaldt vann i stedet for varmt er et gammelt skjønnhetstriks som skal gi en mer glansfull og mykere hårmanke. Ifølge Hannah, som er frisør hos KICKS, får du faktisk følelsen av sunnere hår hvis du skyller med kjøligere vann.
– Det kalde vannet lukker skjellaget på hårstråene slik at håret ser glattere, mindre krusete og mer glansfullt ut. Varmt vann bidrar til å åpne opp hårstrået slik at det blir mer mottakelig for næringsstoffene som finnes i produktene dine, men det sliter også på håret. Derfor er det best å vaske håret i varmt, men ikke for varmt vann, og deretter skylle med kaldt.
Synes du det er vanskelig å dusje i kaldt vann? Da tar du bare den siste skyllingen på lavere temperatur, eller vasker håret med hodet opp ned så slipper du kalddusjen på kroppen, tipser Hannah.

Positive effekter av kaldt vann:

 • Hvis du farger håret, kan vask i kaldt vann bidra til å bevare fargen. Varmt vann gjør at hårfargen falmer raskere, mens kaldt vann låser den inn.
 • Kaldt vann gir mer glans ved å lukke hårets skjellag. Glattere overflate betyr at hårstråene reflekterer lys bedre.
 • Det kalde vannet gjør håret mindre porøst, og derfor glattere og mindre krusete.
 • Det reduserer risikoen for hårtap. Kaldt vann bidrar til å lukke hårsekkens porer, det kan beskytte håret mot å løsne når du børster eller styler det.

Bestselgende hårpleie akkurat nå

3
Del
Hannah Bergroth, Skjønnhetsredaktør

Hannah er en av KICKS sine skjønnhetseksperter og skriver våre inspirasjonsartikler og guider til de beste produktene. Hannah er også stylist og kreativ redaktør og har mange års erfaring med å lage innhold til ulike magasiner og digitale kanaler. Hannah har også jobbet som frisør og er en dedikert hårnerd.

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024