Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Christmas Calendar! Opptil 30-50% hver dag! Se alle lukene her!

Kjemisk kontra mekanisk peeling – dette er forskjellen

Eksperttips
Peeling er en av de mest effektive måtene å kvitte seg med døde hudceller på, gjøre aknearr mindre synlige og gi huden en frisk glød. Men hvilken peeling passer egentlig best for din hud? KICKS finner ut hva som er forskjellen mellom kjemisk og mekanisk peeling – og forteller deg hvilken du skal bruke.

Ulike typer ansiktsskrubb, syrer og kroppspeeling er en selvsagt del av hudpleierutinen for alle hudpleieinteresserte. Ved å eksfoliere huden din regelmessig, kan du forbedre for eksempel akne og forstørrede porer. Det er også en av de raskeste måtene å gi huden strålende glød og myk overflate på, både i ansiktet og på kroppen. Det alle peelingprodukter har til felles er at de eksfolierer hudoverflaten og fjerner døde hudceller slik at ny sunn hud kommer frem. Men det er en viss forskjell mellom de ulike typene. Her finner vi ut hva som er forskjellen mellom mekanisk peeling og kjemisk peeling (også kalt syrepeeling).  

Hva er kjemisk peeling/syrepeeling? 

Kjemisk peeling, eller syrepeeling, eksfolierer hudoverflaten ved hjelp av syre fra for eksempel frukt, melk eller planter. Salisylsyre (BHA-syre), glykolsyre (en type AHA-syre) og glukonolakton (en type PHA-syre), er noen av syrene som er populære i hudpleie. Hvilken du skal velge, avhenger av hva huden din trenger. Kjemisk peeling kan du også ta på en salong. Den inneholder en sterkere konsentrasjon av syre enn det som finnes i produkter til hjemmebruk.  

Hva er mekanisk peeling? 

Til forskjell fra kjemisk peeling inneholder mekanisk peeling en form for korn som eksfolierer hudoverflaten når du masserer huden. Kornene kan bestå av for eksempel sukker, nøtter, perler eller frø. Konsistensen er ofte mer kremaktig enn syrepeelingen og skal skylles av etterpå. Tidligere kunne skrubbekornene bestå av små plastbiter, såkalt mikroplast. Men siden 2018 er mikroplast forbudt ved lov, og plasten er erstattet med mer miljøvennlige alternativer.  

Hva er fordelene med å bruke en peeling i hudpleierutinen? 

Huden jobber kontinuerlig med å fornye seg og skaper mellom 30 000 og 40 000 nye hudceller hver dag. I takt med at de nye cellene dannes, dør de gamle. Omtrent hver trettiende dag bytter huden ut hudcellene sine. Denne cellefornyelsesprosessen blir langsommere jo eldre vi blir. De gamle hudcellene legger seg som et lag på hudoverflaten og får huden til å se gusten og tørr ut. Ved hjelp av peeling kommer nye sunne hudceller opp til overflaten og huden din ser raskt sunnere ut. En annen fordel med å bruke peeling er at den også gir huden din ekstra fukt. Noen AHA-syrer bidrar også til å øke fuktighetsnivået i huden. Når du bruker en peeling i hudpleierutinen, kan også etterfølgende produkter, som serum og toner, lettere trenge inn i huden. 

Mekanisk eller kjemisk peeling – hvilken passer best for meg? 

Om mekanisk eller kjemisk peeling er best for deg, avhenger av hudtypen du har. Når du velger syrepeelinger, velger du type syre etter om du har moden, tørr, sensitiv eller fet hud. I KICKs store syreguide kan du lese mer om hvilken syre som har best effekt på akkurat din hud. Svært følsomme hudtyper bør helst ikke bruke mekanisk peeling med korn i det hele tatt. Hvis du har rosacea, eksem eller akne, må du ikke bruke kornpeeling når utbruddet er aktivt. 

Ansiktsskrubb

Shop her

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331