Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Varm eller kald hudtone? Slik velger du rett nyanse på din foundation

Få til en perfekt makeupbase! Foundationjungelen kan virke utfordrende. KICKS gir tips om hvordan du finner den foundationnyansen som er perfekt for deg.

STEG 1: Finn din hudtone
Hudtonen deles som regel inn i tre kategorier: varm, nøytral eller kald.
Varm undertone er ofte gyllen, litt mer gulaktig eller med spor av fersken. Personer med varm undertone har lett for å bli brune og blir sjelden solbrent. Kald hudtone har en nyanse av rosa og blått og blir lettere solbrent. Nøytral hudtone innebærer at huden har en blanding av kalde og varme toner.

Når du har funnet ut hvilken hudtone du har, har du tatt det første steget for å finne de foundationnyansene som passer nettopp deg. Når du kjenner hudtonen, er det mye lettere å velge ut noen få foundations når det er på tide å prøve i butikken. Et tips er å holde utkikk etter foundation som har en bokstav i navnet og/eller nummer som angir ulike nyanser. W står for varm, N for nøytral og C for kald.

For kalde hudtoner: Velg en foundation med rosa, rødlig eller blå base.
For varme hudtoner: Velg en foundation med gyllen eller gulaktig base.
For en nøytral hudtone: Se etter nyanser som går under navn som nude, ivory eller praline.

STEG 2: Prøv!
Nå er det tid for å prøve produktene i butikken. Det enkleste er å velge en butikk der du kan få eksperthjelp. Alle KICKS-butikkene har kompetente skjønnhetseksperter som kan veilede deg i valget av foundation.

Når du nå kjenner hudtonen din og hvilke nyanser du skal se etter, har utvalget blitt betydelig mindre, og arbeidet går mye lettere. Velg ut noen foundations som ligner hudtonen din. Det beste stedet å prøve dem på er langs kjevelinjen. Huden ved kjevelinjen er mest lik hudens undertone og viser også hvordan en foundation gjør seg mot halsen. La gjerne den foundationen du tester, være på i noen minutter for å se hvordan den tilpasser seg din hudtype. Foundation kan iblant reagere på ulike stoffer og fett i huden som gjør at nyansen påvirkes.

STEG 3: Finn det perfekte lyset
De fleste av oss oppholder oss ikke i butikklys hele dagen, så hvis du har behov for å kontrollere at foundationen du har prøvd, virkelig matcher hudtonen din, er det best å stille seg ved et vindu eller til og med gå utendørs. På den måten ser du hvordan foundationen gjør seg i naturlig lys. Hvis foundationen er for lys, vil du få en gråaktig tone i ansiktet, og er den for mørk, kan det føre til at huden ser skitten ut.

STEG 4: Velg finish på din foundation
Nå er det endelig tid for finalen!

Når du vil ha en naturlig finish:
En foundation med halvmatt finish passer de aller fleste hudtyper, men den fløyelsmatte overflaten passer spesielt for deg som foretrekker et mer usminket resultat. Huden får sparsom glød, som etterligner hudens naturlige glans, og er lett både å dempe og fremheve med pudder og highlighter.

Når du vil ha en matt finish: En matt foundation er et godt valg for deg med fet hud eller blandingshud, men er også ypperlig når du vet at du vil bli varm eller fuktig og risikerer å se for blank ut. For å gi hudoverflaten liv er det best å kombinere det matte produktet med glødgivende solpudder, rouge og highlighter.

Når du vil ha en finish med mye glød: En makeupbase med mye glød har vært trendy i mange sesonger og er elsket for sin evne til å sette huden i fokus. Spesielt du som har tørr eller moden hud, trenger både mye fuktighet og glød, og passer derfor ekstra godt i foundation med mye glød. Legg en lysreflekterende primer under foundationen for å fremheve gløden ytterligere.

Les mer

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331