Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

SALG! Gjør et kupp på fantastiske beautyprodukter!

Power dressing: maktens nye farge er rosa

Trend
Tidligere var makthaverne menn i mørke dresser – men i vår er det åpenbart et maktskifte på gang! Power-kledde kvinner viser vei i knallfarget rødt, rosa, lilla og gult.

Våren og sommeren bringer som vanlig farger, men denne sesongen er det ikke de vanlige, søte pastellene som gjelder, men sterke farger som tør å synes – akkurat som dagens kvinner! Det er ingen tvil om at dagens samfunn betrakter rosa og lilla som feminine farger, men i en tid og en verden der ordet feminin sakte begynner å endre innhold, ser vi forandringer også på catwalken. Til vårens motevisninger hadde nesten alle designerne byttet ut myke og duse nyanser av rosa og lilla (som de vanligvis fråtser i om våren) med sterke og knallfargede varianter av de samme fargene. 

Toneangivende motehus som Balenciaga og Loewe var tydelig inspirert av 1980-tallet, tiåret da større var bedre, Jerry Hall var aktuell som supermodell og dristige farger fra topp til tå var hverdagskost. Sjelden har et tiår vært så fargerikt og hemningsløst som nettopp 1980-tallet, og i år ser vi det igjen, men i en oppdatert og moderne versjon. Mens vi på 1980-tallet ”lånte fra herregarderoben”eller kledde oss ”maskulint med en feminin vri”, er 2017 preget av bredskuldrede jakker og overdimensjonerte silhuetter og selvstendig, kvinnelig styrke og makt. Dette er vår tids ”powerdressing”, og det er ingen tilfeldighet at rosa og lilla – sammen med knallgult – var de fargene som strålte sterkest under vårens visninger. 

Snart vil rosa ikke bare være forbundet med sarte prinsesser, men med sterke kvinner som ikke har tenkt å holde seg i bakgrunnen eller be om unnskyldning for at de finnes. Moteverdenen, og trendene som oppstår der, kan ofte betraktes som et slags samfunnsbarometer, og den über-kvinnelige og über-sterke trenden er ikke noe unntak. Den pågående feministiske bølgen kan neppe ha unngått noen. Hillary Clinton ble riktignok ikke USAs 45. president, selv om hun fikk flere stemmer enn Donald Trump, men som tilhengerne hennes sa etter valget: ”The future is still female.” 

Motehuset Christian Dior har nylig ansatt sin første kvinnelige sjefdesigner, Maria Grazia Chiuri. Hun var forventet å levere en tvers igjennom romantisk vårkolleksjon, men på vårens visning blandet hun de drømmelignende blondene med T-skjorter påtrykt tydelige budskap som ”We should all be feminists”. Da hun selv oppsummerte kolleksjonen, sa hun: 

– Budskapet er ganske enkelt at det ikke bare finnes én type kvinner.

En annen kvinnelig designer, som lenge har hatt stor innflytelse i motebransjen, er Phoebe Philo hos Céline. Hun har gjort seg kjent for sin tydelig feminine og myke estetikk, og hun har i mange år satset på å kle ”den vanlige kvinnen” – hun som jobber heltid, handler mat og henter i barnehagen. Makt utøves som kjent ikke bare i styrerommet. Under vårens visning hadde også Céline-kvinnen begynt å kle seg i rødt, rosa og diverse nyanser av gult, om enn på sitt eget vis i løse draperier og myke materialer. I 2017 handler ikke det kvinnelige maktspråket bare om å kopiere klassisk mannlige maktattributter. I dag er det å være jentete, feminin og kvinnelig det samme som å være sterk.

Les mer

Luksuriøse nyheter hos KICKS

Trend
Bli kjent med de nye og spennende merkene som har flyttet inn på KICKS Flagship Glasmagasinet i Oslo og på kicks.no

Nye kosmetikkfavoritter i hyllene

Trend
Beautybransjen utvikler seg hele tiden og leverer spennende nyheter i rasende tempo. Du vet vel at du nå finner Bioeffectt, Buxom, Hèrmes, Tromborg og Pixi og deres anerkjente produkter hos KICKS?

Caisas skjønnhetsfavoritter

Eksperttips
Vår sjefredaktør Caisa har full oversikt over alle beautynyheter. Her gir hun oss sine viktigste skjønnhetsfavoritter som redder dagen!

Nå blomstrer politikken igjen

Trend
Hippiekulturens kampglød og politiske engasjement fra 1960- og 1970-tallet er tilbake og har smittet over på motebildet. I vår viser vi med kjærlighet og blomster fra topp til tå at vi tror på en bedre verden.

Julegavetips til pappa 2020

Eksperttips
Julegaven til far er som regel en vanskelig nøtt å knekke. Spør du hva pappa ønsker seg i julegave er det ofte noen av de følgende standardsvarene: 1. «snille barn», 2. «Jeg trenger nye sokker…» eller 3. «Jeg vet ikke». Men vi vet hva pappaer kan bli glad å finne under juletreet!

Julegavetips til henne 2020

Eksperttips
Samme utfordring hvert år. Det er ikke lett å finne den perfekte julegaven til kjæresten, samboeren eller kona. Glem siste-liten-gaven i år og finn en gave som får øynene hennes til å glitre. For det er hun verdt!

Julegavetips til han 2020

Eksperttips
Jakten på den perfekte julegaven til ham har startet! Julens beste harde pakker finner du hos oss på KICKS. Her er ønskelisten han glemte å skrive!

Caisas favoritter: de beste nyhetene

Eksperttips
I tillegg til solskinn og hestehov byr våren på en rekke skjønnhetsnyheter. Dette er Caisa Janssons, sjefredaktør for KICKS Magazine, favoritter.

Julegavetips til mamma 2020

Eksperttips
Har moren din allerede alt hun trenger? Gjør likevel en innsats for å gjøre henne glad til jul – hun fortjener tross alt det beste! Skjem henne bort med en gave som hun virkelig kan nyte.

Sommermote 2019: Surf’s up!

Trend
I sommer drømmer hele moteverdenen om Californias solfylte strender – og fremfor alt havets salte bølger. Nå gjør surfekulturen et trendy comeback!
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331